Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

subd_kurs / текст

.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
05.06.2015
Размер:
15.78 Кб
Скачать

Тема моєї курсової роботи «Автоматизація роботи супермаркета».

Завданням розроблюваної бази даних є автоматизація роботи супермаркету. Тобто, вона розроблена з метою спрощення і оптимізації всіх дій, які виконуються персоналом супермаркету.

Предметна область бази даних являє собою продуктовий супермаркет, що має склад, торговий зал, розділений на відділи, персонал, асортимент товарів, постачальників продукції, кожен з яких поставляє певну категорію товару.

(Слайд!) Інформаційно-логічна модель (ІЛМ) відображає дані предметної області у вигляді сукупності інформаційних об'єктів і зв'язків між ними.

(Слайд!) Для предметної області “Автоматизація роботи супермаркету” було розроблено ER-діаграму. На цій діаграмі відображено, у графічному вигляді, об’єкти предметної області, їхні атрибути, а також процеси, які відбуваються між об’єктами. Ці процеси пов’язують об’єкти предметної області один з одним.

(Слайд!) Схема даних.

(Слайд!) Головна форма містить 3 кнопки, які відкривають форми це Інформація про товар, про співробітників та постачальників і головна форма містить кнопки для запуску деяких запитів та звітів.

(Слайд!) Приклади інших форм.

БД включає 21 запит. На додавання, видалення, вибірку, перехрестний запит. Також БД має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс користувача.

База даних може вдосконалюватись. Одним з прикладом може стати створення клієнт-серверної системи для відправки інформації про продаж з підлеглих супермаркетів у центральний. Можна розширити асортимент продажу.

Розроблена БД захищена паролем, який наведено в інструкції користувача.

Питання?

Соседние файлы в папке subd_kurs