Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ФПО 2 курс / ЛР 6

.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
02.06.2015
Размер:
127.49 Кб
Скачать

ЗАВДАННЯ ДЛЯ ВИКОНАННЯ ЛАБОРАТОРНОЇ РОБОТИ 6

Тема: Вибуття основних засобів.

Мета: отримання навичок з оформлення засобами програми 1С операцій з вибуття основних засобів.

Вихідні дані:

  1. 15.05 за готівку реалізовано МП "Сто і я" комп'ютер А за ціною 4 000 грн (сума без ПДВ).

  2. 17.05. отримано передоплату від МП „Альфа” в сумі 4800 грн. з ПДВ за портативний сканер. 18.10 портативни сканер передано покупцю.

  3. 25.05 за рішенням підприємства ліквідовано офісні меблі А. Після проведення ліквідації на склад оприбутковано ДСП (1шт) на суму 150 грн.

  4. Внаслідок крадіжки, здійсненої 25.05, підприємство 30.05. списує холодильник АБВ – місце експлуатації - склад.Увага!!! списуємо не той холодильник, який модернізували!!!!

УВАГА!!! Для підвищення к-ті балів (+5) – додаткове завдання

  1. Внаслідок інвентаризації, проведеної 28.03, виявлено нестачу принтера А. Винуватець нестачі – директор. Сума розрахованого відшкодування 960 грн. Обов’язково в довідник Контрагенты внести інформацію про директора – винну особу. Документ – Инвентаризация ОС і на його основі –Списание ОС.

Суму відшкодування 29.03 внесено в касу підприємства. Пам’ятаємо про ліміт залишку готівки в касі!!!

Завдання:

  1. Оформити запропоновані операції в режимі Документи.

  2. Сформувати оборотно-сальдову відомість і баланс.

  3. Сформувати письмовий звіт, в якому вказати послідовність документів за операціями та проводки, які вони (документи) формують і чому.

Методичні рекомендації:

  1. Операції з реалізації ОЗ оформляються документом Передача ОС. Попередньо проводиться документ Підготовка до передачі і вже на його основі можна формувати безпосередньо документ Передача ОС.

  2. якщо ліквідація ОЗ здійснюється з причин, незалежних від підприємства(наприклад, списання у зв’язку зі зносом), то податкове призначення витратгосп.д-ть.

  3. якщо ліквідація здійснюється за ініціативи підприємства – то податкове призначення витрат – негосп.д-ть.

  4. для сторнування ПК з ПДВ при списанні (ліквідації) недоамортизованої частини вартості ОЗ на основі документа Списание ОС вводиться Податкова накладна – вид Условная продажа.

Послідовність виконання роботи:

  1. при реалізації за готівку:

  • Підготовка к передаче ОС (Підготовка до передачі ОЗ).Заповнення табличної частини документа після вибору об’єкта ОЗ відбувається автоматично після натискання кнопки Заполнить – для списка ОЗ.

  • На основі док-та Підготовка к передаче ОС (Підготовка до передачі ОЗ) * вводимо документ Передача ОЗ. Дані про вартість об’єкта будуть заповнені автоматично

* ввід документа на основі здійснюється таким чином: У журналі документа Підготовка к передаче ОС (Підготовка до передачі ОЗ) на потрібному нам натискаємо праву клавішу миші і з контекстного меню вибираємо На основании (На основі)

  • Виписка Податкової накладної з ПДВ –на основі док-та Передача ОЗ вводимо док-т Податкова накладна (Налоговая накладная). Зверніть увагу, що в документі заповнюється вкладка ОЗ (Основн.средства)

  • Отримання оплати від покупця – на основі док-та Передача ОЗ вводимо док-т Прибутковий касовий ордер (Приходный кассовый ордер).

  1. реалізація ОЗ за умов передоплати:

  • формуємо документ-основу для проведення оплати – Рахунок на оплату покупцю (Пункт меню Продажа - Рахунок на оплату покупцю (Счет на оплату покупателю).

  • отримання оплати – на основі док-та Рахунок на оплату покупцю вводимо Платіжне доручення вхідне (Платежное поручение входящее). Не забуваємо змінити дату документа і поставити галочку Оплачено;

  • Безпосередньо реалізація ОЗ:

    • Док-т Підготовка к передаче ОС (Підготовка до передачі ОЗ).Заповнення табличної частини документа після вибору об’єкта ОЗ відбувається автоматично після натискання кнопки Заполнить – по списку ОЗ(чи по назві).

    • На основі док-та Підготовка к передаче ОС (Підготовка до передачі ОЗ) вводимо документ Передача ОЗ. Дані про вартість об’єкта будуть заповнені автоматично.

    • Виписка Податкової накладної з ПДВ –на основі док-та Передача ОЗ вводимо док-т Податкова накладна (Налоговая накладная). Зверніть увагу, що в документі заповнюється вкладка ОЗ (Основн.средства)

  1. ліквідація ОЗ за рішенням підприємства

  • Док-т Списання ОЗ (Списание ОС). Вкладка Осн.средства заповнюється через кнопку Заполнить – по списку ОЗ. Зверніть увагу на вкладку Дополнительно

  • На основі док-та Списання ОЗ вводиться Податкова накладна. З меню Операції документа обрати – Условная продажа

  • Оприбуткування матеріалів здійснюється документом оприбуткування товарів(оприходование материалов) з меню Склад. Увага!!! Для даного виду запасів потрібно здійснити на лаштування рахунків (рах 201)

4. Списання холодильника здійснюється документом Списання ОЗ (Списание ОС)

Соседние файлы в папке ФПО 2 курс