Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ZPU (1) / 25

.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.05.2015
Размер:
24.92 Кб
Скачать

Ефективне економічне зростання, становлення нових та успішний розвиток діючих фінансових інститутів, поліпшення стану і результативності нашого господарства сьогодні істотно залежить від інвестиційної привабливості нашої країни. Саме за допомогою іноземних інвестицій виникає можливість оновлення та модернізації виробництва, задово лення потреб як внутрішнього, так і зовнішнього ринку, створення додат кових робочих місць, збільшення податкових надходжень, ефективне вико ристання місцевих ресурсів, сприяння структурній перебудові економіки, підвищення конкурентоспроможності національної економіки тощо. Тому питання підвищення обсягу припливу іноземного капіталу в державу є досить актуальним та вимагає значної уваги.

Проблеми інвестиційної привабливості нашої країни, ролі інвестицій в економіці загалом знайшли висвітлення у працях багатьох науковців. Зокрема можна зазначити праці І.Ю. Бережної, А. Дрич, В. Гурочкіної. Різні аспекти інвестиційного клімату досліджувалися в роботах О. А. Малайя, Т. Г. Детюка.

Метою дослідження є аналіз проблем інвестиційної діяльності в Україні, визначення додаткових можливостей залучення інвестицій та з’ясування основних шляхів покращення інвестиційного клімату держави.

На сучасному етапі розвитку Україна внаслідок трансформаційних процесів у минулому переживає період нестабільності і встановлення економічної, правової і соціальної структур. Будь які зміни подібного характеру не проходять без значних витрат ресурсів, а зміни в масштабі цілої країни мають потребу в залученні капіталів колосального масштабу. На жаль, наша економіка не може забезпечити достатній рівень інвестування [4, с.103-104].

В Україні наявні об’єктивні й суб’єктивні чинники, які негативно впливають на процес іноземного інвестування, а саме:

- залучення іноземних інвестицій відбувається в умовах економічної кризи. Дехто з інвесторів призупинив діяльність на території України, висловлюючи свою невпевненість у подальшій співпраці;

- нестабільне законодавство, відсутність надійних гарантій захисту від його змін для іноземних інвесторів;

- повільні темпи приватизації. Іноземні інвестори, банки та фінансові організації під час вкладання коштів у інвестиційні проекти віддають перевагу приватним підприємствам;

- темпи інфляції залишаються на значно вищому рівні, ніж у країнах Західної Європи і США;

- низька купівельна спроможність значної частини населення зменшує можливість реалізації на внутрішньому ринку продукції;

- невисокий рівень розвитку інфраструктури, яка могла б забезпечити швидкий оперативний зв’язок України з іншими країнами

Серед причин невисокої інвестиційної привабливості регіонів України виділяють: недостатня ємність внутріш нього ринку; високий податковий тиск на бізнес та його адміністративна зарегульованість; нерозвинутість ринку цінних паперів, землі, нерухомості, інших ринкових інститутів і корпоративно го сектору в цілому; низька конкурентоспромож ність багатьох українських товарів на світових ринках, що робить невигід ними вкладення в їх виробництво; інертність місцевої влади, зна чною мірою викликана відсутністю стимулів і механізмів для залучення інвестицій у реальну економіку [3, с.40-41].

Інвестиційний рейтинг регіонів України свідчить, окрім іншого, про низький професійний рівень місце вих чиновників та їх недостатню від повідальність за створення сприят ливого інвестиційного клімату. Це одна з причин низької ефективності їхніх зусиль, спрямованих на підви щення зацікавленості інвесторів вкладати капітал у розвиток терито рій, що стримує розширення вироб ництва. Відповідно не розвивається соціальна сфера. Регіони залиша ються, так би мовити, утриманцями держави. Вони не мають надійних економічних стимулів розвивати свій господарський комплекс.

Взагалі, інвестиційна приваб ливість України на регіональному рівні являє собою наступне. До регіонів, що стали найбільш привабливішими для іноземних інвесторів та характе ризуються зростанням обсягів прямих іноземних інвестицій відносяться До нецька, Харківська, Запорізька та Лу ганська області, які утворюють східний регіон, що має найрозвинені шу промисловість, питома вага якої в економіці України є найвищою. Подальше залучення іноземних інвестицій у цей регіон дозволить здійснити реконструкцію та технічне переобладнання шахт, хімічних та ме талургійних виробництв на базі екологічно чистих технологій та сприятиме розвитку машинобудування, автомобіле- та літакобудування, активно стимулюватиме енергозбереження. [1, с.52].

В областях, що утворюють пів денний регіон, а саме: Одеській, Херсонській та Миколаївській, вигідним є проведення реконструкції та технічного переоснащення портового господарства, розвиток виробництва обладнання для харчової та консервної промисловості, розширення мережі оздоровчих курортно-туристичних комплексів. Щодо західного регіону, то приплив іноземних інвестицій у Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську, Тернопільську, Рівненську, Волинську та Чернівецьку області сприятиме створенню ефективних виробництв з використанням місцевих природних ресурсів та розвитку туристичних комплексів. Черкаська, Полтавська та Biнницька області, що утворюють цент ральний регіон, належать до аграрно-промислових, для яких характерне се реднє значення інвестиційного ризику. Залучення інвестицій до дано го регіону дозволить реконструювати підприємства, що виробляють елект роенергію, мінеральні добрива, засо би автоматизації та обчислювальної техніки, технологічне устаткування [1, с.52].

Іноземний капітал може внести в країну досягнення науково-технічного прогресу і передовий досвід керування. Приплив закордонних капіталовкладень життєво важливий для досягнення середньострокових цілей, таких, як вихід із сучасного кризового стану, початковий підйом економіки. При цьому, природно, українські суспільні інтереси не збігаються з інтересами іноземних інвесторів, отже, важливо залучити капітали так, щоб не позбавити їхніх власників власних мотивацій, одночасно направляючи дії останніх на благо суспільних цілей. Статистика свідчить, що економіка України в цілому і передусім її фінан совий сектор становлять певний ін терес для іноземних інвесторів. На приклад, чистий приплив прямих іно земних інвестицій в економіку нашої країни щорічно зростає. Однак ці обсяги ще непорівнянні з потенціалом нашої держави, про що свідчать хоча б такі аргументи:

- Україна є ринком споживання більш як сорока п’яти мільйонів гро мадян;

- вона має стратегічне розташу вання в Європі; звідси виробник мо же експортувати свою продукцію безпосередньо в країни Центральної Європи, на Балкани, в Росію, на Кавказ, у Центральну Азію;

- наша країна має найродючіші сільськогосподарські землі у світі і багата на інші природні ресурси;

- у нас працюють добре освічені і висококваліфіковані кадри [3, с.41].

Станом на 1 січня 2011 року загальний обсяг іноземних інвестицій в Україну склав 44708,0 млн. дол. Найбільша частка іноземних інвестицій в економіку України припадає на Кіпр – 22,2%, Німеччину – 15,8%.. У порівнянні із 2006 р. (обсяги іноземних інвестицій 16890,0 млн. дол. США) спостерігається поступове збільшення іноземних інвестицій, що є позитивним для нашої країни [1, с.51]. У напрямі галузевих пріоритетів Україна, як і багато інших країн світу, може стимулювати залучення іноземних інвестицій в галузі, що мають особливо важливе значення для зростання її економіки. Насамперед, це – металургія, машинобудування, хімічна промисловість, харчова промисловість. Водночас дедалі більше привертають увагу інвесторів такі галузі, як автомобільна промисловість, споживча електроніка, високі технології, вітроенергетика, виробництво біопалива, логістика й ін. Проте, незважаючи на всі кількісні та якісні перетворення, Україна сприймається іноземними інвесторами як несприятлива для інвестування країна.

Для корінної зміни ситуації із залученням іноземних інвестицій в ці галузі можна використовувати «податкові канікули» та зниження ставок податку на прибуток. При цьому зниження ставок податку може диференціюватися за періодами. Наприклад, упродовж перших 5 років з моменту початку їх діяль ності податок на прибуток для підприємств з іноземною участю, що створю ються в цих галузях, може не стягуватися, а на подальших 5 років – величи на податку може бути знижена на 50% [2, с.30-31].

Іншою умовою підвищення притоку іноземних інвестицій у вказані галузі може бути необхідність одночасного застосування як заходів загального ха рактеру, так і спеціальних пільг. Наприклад, іноземний капітал не піде в ін формаційні технології навіть за наявності спеціальних пільг при збереженні в країні високого рівня «піратства», незахищеності прав інтелектуальної влас ності. Завданням держави є розробка правової бази та проведення заходів щодо забезпечення захисту прав власності інвесторів, у першу чергу в сфері інтелектуальної власності та захисту результатів приватизації.

Наступним напрямом підвищення ролі іноземних інвестицій в національ ній економіці є пріоритети відносно країн. У середньостроковому періоді слід виходити з того, що ключовими краї-нами-інвесторами залишаться Кіпр і Німеччина, що мають найміцніші інтере си в українській економіці та великі інвестиційні можливості. Успішна робота з компаніями цих країн може служити важливим сигналом для інвесторів з ін ших країн, що переконуватиме їх у привабливості українського інвестиційно го клімату та спонукатиме їх розглядати можливості здійснення капіталов кладень в економіку України.

Завдання стимулювання інвестицій з компаній – технологічних лідерів, а також дрібних і середніх компаній, що займають передові позиції у виробництві окремих видів продукції, вимагає активізації зусиль із залучення інве стицій з таких країн, як Японія та країни-члени ЄС, в першу чергу Франція, Італія і Швейцарія [2, с.32].

Необхідним є проведення цілеспрямованої політики у сфері інноваційної діяльності з широким використанням передового іноземного досвіду – схем, що добре зарекомендували себе, способів підтримки інновацій (амор тизаційна та податкова політика). Для цього потрібне формування великих виробничих корпорацій і потужних банківських структур. Також з боку держа ви необхідна допомога в реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на технічну реконструкцію виробничого процесу.

Крім того, ключовою проблемою інноваційної діяльності є відповідний ка дровий потенціал як в науці, так і в реальному секторі економіки. Тому необхід на масова підготовка менеджерів, що спеціалізуються на роботі в інноваційній сфері, а також створення інноваційних служб на підприємствах.

Сьогодні іноземні інвестиції є тим ресурсом який, в найближчій перспек тиві може найвагоміше сприяти підви щенню ефективності функціонування українських підприємств, а значить і розвитку відповідних територій та міст, поліпшенню соціального захисту громадян. Нагромадження капіта лу у регіонах є основним засобом за безпечення інноваційного розвитку економіки, інвестування у інфраструк туру, соціальну сферу.

У 2011 році в економіку України іноземні інвестори вклали 6 млрд. 473,1 млн. дол. прямих інвестицій, що на 8,13% більше показника за 2010 рік (5 млрд. 986 млн. дол.).

Про це УНІАН повідомили у Державній службі статистики України.

Згідно з повідомленням, загальний обсяг внесених з початку інвестування в економіку України прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал) на 31 грудня 2011 року становив 49 млрд. 362,3 млн. дол., що на 10,2% більше порівняно з обсягами інвестицій на початок 2011 року, і в розрахунку на одного українця становить 1084,3 дол.

Інвестиції надходили з 128 країн світу.

У десятку основних країн-інвесторів, на які припадає більш як 83% загального обсягу прямих інвестицій, входять: Кіпр – 12,64 млрд. дол., Німеччина – 7,38 млрд. дол., Нідерланди – 4,82 млрд. дол., Російська Федерація – 3,59 млрд. дол., Австрія – 3,42 млрд. дол., Велика Британія – 2,5 млрд. дол., Франція – 2,23 млрд. дол., Швеція – 1,74 млрд. дол., Віргінські Острови (Брит.) – 1,6 млрд. дол. і США – 1,043 млрд. дол.

Заборгованість українських підприємств за кредитами і позиками, торговими кредитами та іншими зобов`язаннями (боргові інструменти) перед прямими іноземними інвесторами на 31 грудня 2011 р. становила 7 млрд. 960 млн. дол.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал і боргові інструменти) на 31 грудня 2011 р. становив 7 млрд. 960 млн. дол.

Обсяг прямих інвестицій (акціонерний капітал) з України в економіку країн світу на 31 грудня 2011 р. становив 6 млрд. 898 млн. дол., у т.ч. до країн ЄС – 6 млрд. 517,5 млн. дол. (94,5% загального обсягу), до країн СНД – 282 млн. дол. (4,1%), до інших країн світу – 98,5 млн. дол. (1,4%).

Прямі інвестиції з України вкладалися у 47 країн світу, основний обсяг направлено на Кіпр (91,9%).

В економіку України іноземними інвесторами в I півріччі 2012 р. вкладено 3 млрд 224,2 млн дол. прямих інвестицій (акціонерного капіталу). Про це повідомляє Державна служба статистики (Держкомстат). Таким чином, у порівнянні з даними за I півріччя (2 млрд 788,2 млн дол.), інвестиції збільшилися на 15,6%.

Обсяг внесених з початку інвестування в економіку України ПІІ на 1 липня 2012 р. склав 52 млрд 426,7 млн дол., що на 4,7% більше обсягів інвестицій на початок 2012 р., і в розрахунку на одну особу населення становить 1 тис . 151,6 дол

З країн ЄС внесено 41 млрд 336,4 млн дол. інвестицій (78,8% загального обсягу акціонерного капіталу), з країн СНД - 4 млрд 122,7 млн дол. (7,9%), з інших країн світу - 6 млрд 967,6 млн дол. (13,3%).

Інвестиції надійшли зі 128 країн світу. У десятку основних країн - інвесторів, на які припадає понад 82% загального обсягу прямих інвестицій, входять: Кіпр - 14 млрд 521,5 млн дол., Німеччина - 7 млрд 403,9 млн дол., Нідерланди - 4 млрд 949,3 млн дол., Російська Федерація - 3 млрд 652,5 млн дол., Австрія - 3 млрд 249,6 млн дол., Франція - 2 млрд 505,2 млн дол., Велика Британія - 2 млрд 493,1 млн дол., Віргінські Острови (Британія) - 1 млрд 749,7 млн дол., Швеція - 1 млрд 566,1 млн дол. і Швейцарія - 1 млрд 71,5 млн дол.

На підприємствах промисловості зосереджено 16 млрд 460,9 млн дол. (31,4%), в т.ч. переробної - 13 млрд 694 млн дол. і видобувній - 1 млрд 398,8 млн дол. Серед галузей переробної промисловості у металургійне виробництво та виробництво готових металевих виробів внесено 6 млрд 114,9 млн дол. прямих інвестицій, у виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів - 2 млрд 896,1 млн дол., хімічну і нафтохімічну промисловість - 1 млрд 269,8 млн дол., машинобудування - 1 млрд 129,3 млн дол., виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції - 993,1 млн дол.

У фінансових установах акумульовано 16 млрд 337,9 млн дол. (31,2% загального обсягу) прямих інвестицій, в організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг і надання послуг підприємцям, - 8 млрд 384,8 млн дол. (16,0%), в підприємствах торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів і предметів особистого вжитку - 5 млрд 469,5 млн дол. (10,4%).

Заборгованість українських підприємств по кредитах і позиках, торгових кредитах й інших зобов'язаннях (боргових інструментах) перед прямими іноземними інвесторами на 1 липня 2012 р. становила 9 млрд 120,6 млн дол.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу і боргових інструментів) на 1 липня 2012 р. склав 61 млрд 547,3 млн дол. Обсяг прямих інвестицій (акціонерного капіталу) з України в економіку країн світу на 1 липня 2012 р. склав 6 млрд 399,8 млн дол., в т.ч. у країни ЄС - 6 млрд 15,9 млн дол. (94,0% загального обсягу), у країни СНД - 285,5 млн дол. (4,5%), в інші країни світу - 98,4 млн дол. (1,5%).

Прямі інвестиції з України здійснені в 47 країн світу, переважна їх частина спрямована до Кіпру (90,8%). Вимоги українських прямих інвесторів по боргових інструментах до підприємств прямого інвестування за кордоном на 1 липня 2012 р. становили 241,6 млн дол. Загальний обсяг прямих інвестицій (акціонерного капіталу і боргових інструментів) в економіку країн світу склав 6 млрд 641,4 млн дол.

Нагадаємо, в економіку України у 2011 р. вкладено на 8,1% більше ПІІ - 6,47 млрд дол.

Обсяг ПІІ в економіку України в I кварталі скоротився до 885,1 млн дол. Обсяг внесених з початку інвестування в економіку України прямих іноземних інвестицій на 1 квітня 2012 р. склав 50 млрд 793,5 млн дол.

Що стосується інвестицій взагалі, то, за словами Президента Віктора Януковича, приплив інвестицій в економіку України в першому кварталі 2012 р. виріс на 30%.

Однак необхідно відзначити, що дані Президента значно перевищують офіційну статистику. За даними Держстату, обсяг капітальних інвестицій в економіку України за I квартал 2012 р. виріс на 23,2%, в порівнянні з аналогічним періодом 2011 р., - до 48 млрд 123 млн грн.

Як повідомлялося, на думку аналітиків ING Банку, обсяг ПІІ в економіку України у 2012 р. знизиться на 15%. При цьому, як сказано у звіті, більшість ПІІ останнім часом представлена ​​не новими інвестиціями, а підтримкою діючого бізнесу з боку іноземних власників - найбільш наочним прикладом цього є фінансовий сектор.

Нагадаємо, на початку ц.р. глава Держінвестицій Владислав Каськів заявив про те, що у 2012 р. Україна планує залучити 10 млрд дол. прямих іноземних інвестицій. "З них 2 млрд дол. безпосередньо через механізм єдиного інвестиційного вікна і 3,5 млрд дол. - через реалізацію національних проектів", - зазначив він.

У той же час президент Американо-української ділової ради Морган Вільямс сподівається, що у 2013 р. обсяг іноземних інвестицій в економіку України складе 2 млрд дол. За його словами, дві галузі народного господарства, які будуть просувати економіку України вперед, - це сільське господарство та енергетика.

Соседние файлы в папке ZPU (1)