Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Desktop / Курсак ПТПС / Ромашко / 1 розділ (рамка).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
183.93 Кб
Скачать

Аркушш

Зм.

Арк.

докум.

Підпис

Дата

  1. Організаційно – технічний розділ

    1. Обгрунтування призначення підприємств і коротка характеристика ремонтного об’єкту

Харківський тракторний завод був заснований в 1930 році. Для роботи на величезному, швидко розростається підприємстві, були потрібні все нові і нові фахівці різних областей, що призвело до утворення окремого житлового району Харкова, який став повним тезкою заводу і отримав назву - ХТЗ. За роки роботи завод випустив більше 3 мільйонів тракторів та іншої важкої спеціалізованої техніки, яку завжди відрізняла надійність, функціональність і найвища якість виконання . Вироби, випущені промисловим підприємством ХТЗ, протягом десятиліть користувалися великим попитом не тільки на території колишнього Радянського Союзу, а й у багатьох країнах Європи, Азії і навіть Африки. На сьогоднішній день Харківський тракторний завод виробляє десятки моделей сучасних тракторів і спецтехніки, яка не втратила своєї актуальності і все також залишається широко затребуваною серед великого кола споживачів, завдяки своїй надійності, ефективності і прийнятною конкурентоспроможною ціною виробів.

Вся сучасна продукція ХТЗ сертифікована і повністю відповідає високим стандартам якості, які висуваються в Євросоюзі. Сьогодні заводом випускаються машини, призначені для виконання найрізноманітніших робіт у багатьох галузях промисловості, сільського та комунального господарства, будівельної сфери. Практично всі трактори і важка техніка спеціального призначення багатофункціональні і володіють високими можливостями агрегатування з численними навісними знаряддями різного призначення. Можливість замовити кожну модель в декількох варіантах збірки, дозволяє покупцям купувати техніку, оптимально відповідну всім майбутнім умовам експлуатації.

Розміри, порівнянні з легковим автомобілем, радіус розвороту всього 3,5 метра при ширині колісної бази 1,5 метра дозволяють справлятися з покладеними завданнями на малих майданчиках. Транспортувати причепи та напівпричепи з вантажопідйомністю до двох тон і швидкістю до 30 км.ч. Високий агротехнічний і дорожній просвіт, до 587 мм., Дозволяє виконувати роботи практично по бездоріжжю, на нерівних будівельних майданчиках, всюди де є в цьому потреба . Додаткову маневреність трактора надають роздільний привід на гальма, який дає можливість пригальмовувати одним з ведучих коліс, зменшивши таким чином радіус повороту. Такий додатковий спосіб керування трактором буде дуже корисний при виконанні робіт на малих площах.

Чотиритактний двоциліндровий двигун Д - 120 повітряного охолодження, встановлений на тракторі, економічний і невибагливий. У холодних умовах завести двигун дозволяє система електрофакельного передпускового підігріву всмоктуваного повітря . Коробка передач механічна - реверсивна, 8 передач переднього ходу і 6 заднього . Трактор має гідравлічну систему двосторонньої дії . Техобслуговування трактора ХТЗ - 2511 також можливо проводити в польових умовах. Високу ремонтопридатність забезпечує простота конструкції і широка поширеність запасних частин для трактора вироблених як в Україні, так і країнах СНД. Запчастини для трактора завжди можна придбати у численних дилерів у своєму регіоні. Важливі також невибагливі вимоги до застосовуваних олив і паливу.

Різне навісне обладнання робить високоефективним використання трактора ХТЗ - 2511 в різних сферах. Він може служити як економічний транспортер причепів і напівпричепів до двох тон. Полегшує роботу в садах, ягідниках і на малих фермах. Фермер при його допомозі може обробляти й удобрювати поля під посів зернових культур і проводити посадку картоплі. При його допомозі можна розчищати дороги від снігу і виконувати різні роботи на будівельних майданчиках.

Кабіна водія одномісна двох дверна виконана згідно сучасним вимогам. Термо - шумоізольованість, з м'яким підресореним регульованим сидінням. Має вентиляцію і забезпечена каркасом безпеки.

Купити трактор ХТЗ - 2511 та експлуатувати його з невеликими витратами може широке коло споживачів. Він може бути використаний як основний - для малих господарств. Або додатковий засіб для виконання робіт де велика техніка не підходить за габаритами або недоцільна по технічними та економічними показниками.

Загальний вигляд трактора ХТЗ - 2511 приводимо на рис. 1.1.

Рис. 1.1. Загальний вигляд трактора ХТЗ - 2511.

Технічна характеристика трактора ХТЗ - 2511 наведена у табл. 1.1.

Таблиця 1.1. Технічна характеристика трактора ХТЗ - 2511

Показники

Значення

1

2

Двигун, модель, виробник

Д - 120

Потужність номінальна, кВт (к.с.)

19,5 ( 27 )

Коробка передач

Механічна, реверсивна

Муфта зчеплення

Суха, однодискова

Продовження табл.1.1

1

2

Кількість передач переднього / заднього ходу

8 / 6

Вал відбору потужності, частота обертання, об / хв

540

Тягове зусилля, кН ( кгс)

0,8 ( 800 )

Шини ( передні / задні колеса)

6,5 - 16НС6 / 9,5 R- 32НС6

Навісний пристрій

Задній гідрофікований, вантажопідйомність 600 кгс

Поздовжня база, мм

1837

Колія, мм

Передніх коліс 1200-1400, задніх коліс 1100-1500

Габарити, мм

довжина / ширина / висота 3280х1420х2490

Найменший дорожній просвіт, мм

278

Маса експлуатаційна, кг

2200

Ємність паливного бака, л

50

Соседние файлы в папке Ромашко