Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Охорона праці та її постанова в дистанції сигналізації та зв'язку / Охорона праці та її постанова в дистанції сигналізації та зв'язку.doc
Скачиваний:
239
Добавлен:
08.08.2013
Размер:
3.11 Mб
Скачать

6. Додаткові пільги та гарантії соціального захисту працівників дистанції та членів їх сімей

Адміністрація й профком дистанції зобов’язуються:

6.1. Сприяти придбанню продуктів харчування через магазини, буфети та їдальні. З метою здешевлення ціни харчування робітників дистанції та при наявності фінансової можливості встановлювати знижку вартості на обіди та придбані продукти харчування до 30%.

6.2. Зберегти діючий порядок забезпечення робітників дистанції побутовим паливом по пільгових цінах.

Встановити єдину мінімальну норму видачі палива – 2 тони на сім’ю – по цінах не вище від діючих у територіальних паливних конторах з 50% зниженням пенсіонерам і особам, які мають відповідні пільги і з 75% зниженням – учасникам бойових дій з подальшим утриманням із заробітної плати протягом 3-х місяців.

Залізничникам, що стали інвалідами 1 та 2 груп внаслідок нещасного випадку на підприємствах залізничного транспорту або професійного захворювання, сім’ям залізничників, які загинули на підприємствах, а також інвалідам війни паливо видавати й доставляти безкоштовно.

6.3. У зв’язку з угодою країн СНД зберегти на поточний рік для працівників дистанції видачу разового квитка форми 6 по країнах СНД з включенням однієї особи, що знаходиться на їх утриманні.

6.4. Надавати всім робітникам та членам їх сімей, які знаходяться на їх утриманні, річний квіток форми 4 на відстань до 150 км від місця проживання незалежно від напрямку по залізницях України в сумарному обчисленні. В цей же квиток форми 4 входить проїзд від місця проживання до місця роботи.

6.5. Додатково виділяти працівникам дистанції другий разовий квиток форми 6 по залізницях України на бланках місцевого сполучення з відміткою "у купейному вагоні швидкого поїзда" на одну особу.

6.6. Пенсіонерам, звільненим на пенсію з підприємства залізниць СНД, при стажі роботи в галузі з наданням підтверджуючих документів – жінкам не менше 15 років, чоловікам – не менше 20 років, а також особам, що перейшли на інвалідність у зв’язку з нещасним випадком (інваліди 1 і 2 груп) або професійним захворюванням під час роботи на залізничному транспорті залізниць СНД видавати разовий квиток форми 6 по залізницях України на бланках місцевого сполучення в плацкартному вагоні з включенням утриманців або річного квитка форми 4 на відстань до 150 км.

6.7. Пенсіонерам, нагородженим під час роботи на залізничному транспорті країн СНД знаком "Почесному залізничнику", а також тим, кому присвоєно звання "Заслужений працівник транспорту", "Заслужений енергетик", "Заслужений зв’язківець", "Заслужений будівельник", звільненим на пенсію з підприємств, які входять до складу залізниць СНД, видавати разовий квиток форми 6 "В" в прямому сполученні і річний приміський квиток форми 4 на відстань до 250 км від місця проживання незалежно від напрямку з включенням утриманців.

6.8. Студенти денного навчання Української державної академії залізничного транспорту, технікумів та інших учбових закладів залізничного транспорту мають право на разовий квиток форми 6, а також учнівський квиток форми 4 на відстань до 100 км або квиток – картку форми 5 на відстань до 250 км.

Студентам та учням – дітям залізничників, які навчаються в інших міських денних учбових закладах і яким виповнилось 18 років, видавати учнівський квиток форми 4 на відстань до 100 км або квиток – картку форми 5 на відстань до 250 км до закінчення ними учбового закладу в рахунок норми разового квитка прямого сполучення по СНД одного з батьків.

6.9. Учням – дітям залізничників, батько або мати яких померли чи загинули у зв’язку з нещасним випадком на виробництві, видавати річний приміський квиток форми 4 на відстань до 250 км до закінчення ними учбового закладу.

6.10. Надавати одноразову матеріальну допомогу жінкам дистанції при народженні кожної дитини в розмірі п’яти місячних посадових окладів (тарифних ставок), які були встановлені жінці на день народження дитини.

6.11. При звільненні робітника вперше з роботи за власним бажанням у зв’язку з виходом на пенсію виплачувати одноразову допомогу у розмірі 3-х середньомісячних заробітків. Це положення поширюється також на осіб, які вперше виходять на пенсію по інвалідності (1 і 2 групи) і не досягли пенсійного віку.

У разі звільнення працівника за власним бажанням на пенсію (за віком, за віком на пільгових умовах, за вислугу років) протягом двох місяців після настання цього права (без урахування щорічної відпустки, тимчасової непрацездатності) виплачувати додаткову допомогу за сумлінну працю на залізничному транспорті в таких розмірах при стажі роботи в галузі:

Стаж роботи для чоловіків

Стаж роботи для жінок

Розмір виплати

від 25 до 30 років

від 20 до 25 років

1 середньомісячний заробіток

більше 30 років

більше 25 років

2 середньомісячних заробітки

Працівникам, нагородженим знаком "Почесному залізничнику", а також тим, яким присвоєні звання Заслужених працівників транспорту (енергетиків, будівників, зв’язківців та інших) розмір допомоги підвищується на 50%.

6.12. Надавати всебічну підтримку Раді ветеранів і матеріальну допомогу колишнім працівникам дистанції, які вийшли на пенсію відповідно до дорожньої програми "Турбота", законодавства та інших нормативних документів.

6.13. За рахунок дистанції компенсувати витрати на ритуальні послуги по похованню працівників дистанції, заслужених працівників транспорту, почесних залізничників транспорту, почесних залізничників та одиноких пенсіонерів.

Надавати працівникам дистанції 3-х денну відпустку із збереженням заробітної плати у зв’язку зі смертю близьких родичів (батьків, чоловіка або жінки, дітей, рідних братів, сестер, діда, баби, онуків).

6.14. Надавати матеріальну допомогу у вигляді виділення безкоштовного автотранспорту для перевезення палива, сільгоспродуктів робітникам дистанції та пенсіонерам, які вийшли на пенсію з дистанції, на відстань до 100 км.

6.15. Виділяти робітникам дистанції автотранспорт для особистих потреб і утримувати плату тільки за паливо (бензин, дизельне паливо).

6.16. Не допускати підміни безплатної медичної допомоги платними послугами залізничникам та членам їх сімей. Зберегти право на безкоштовне користування медичними установами пенсіонерів, які звільнились на пенсію з дистанції.

6.17. Проводити повну диспансеризацію та лікування робітників, які постраждали в результаті ліквідації аварії на Чорнобильський АЕС. Забезпечити надання працівникам, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, соціальних пільг і гарантій, передбачених законодавством України.

6.18. Забезпечити своєчасний і повний перерахунок коштів соціального страхування на поточні рахунки фонду соціального страхування у відповідності до установленого тарифу, а також відшкодування сум виплаченої допомоги по тимчасовій непрацездатності внаслідок травм, пов’язаних із виробництвом і профзахворюваннями.

6.19. Утримувати за згодою члена профспілки членські внески і забезпечити безготівкове їх перерахування на рахунок профспілкового комітету.

Адміністрація протягом місяця, але не пізніше строку фактичної виплати заробітної плати, безкоштовно перераховує на рахунок профспілкових органів суми членських профспілкових внесків.

6.20. Для виконання громадських обов’язків в інтересах колективу і профспілки, а також на час короткострокового профспілкового навчання незвільненим головам профкомів в трудових колективах чисельністю більше ніж 150 членів надавати до двох робочих днів у місяць із збереженням середнього заробітку.

6.21. Надавати профкому в безкоштовне користування для їх діяльності обладнані приміщення, засоби зв’язку і транспорт, споруди, об’єкти для організації відпочинку членів профспілки, проведення дитячої оздоровчої й фізкультурної роботи.

6.22. Заохочувати робітників дистанції до ювілейних дат:

50-ти літтю, 55-ти літтю, 60-ти літтю зі дня народження - у розмірі посадового окладу.

Профком дистанції має право:

6.23. Брати участь у розподілі прибутку, який знаходиться в розпорядженні трудового колективу дистанції.

Додаток 1