Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Охорона праці та її постанова в дистанції сигналізації та зв'язку / Охорона праці та її постанова в дистанції сигналізації та зв'язку.doc
Скачиваний:
239
Добавлен:
08.08.2013
Размер:
3.11 Mб
Скачать

Проведення робіт під час проходження поїздів забороняється. Підвішувати проводи зв’язку над проводами лінії електропередачі з напругою вище 380 в забороняється.

5.5.8 Вимоги безпеки при роботі з інструментом.

При роботі необхідно використовувати тільки справне устаткування, інструменти, пристосування, виконувати вимоги безпеки праці.

Всі інструменти, механізми і пристосування повинні бути справні і періодично перевірятися з реєстрацією в журналах перевірок.

При користуванні електродреллю повинні дотримуватися такі вимоги: корпус електродрелі повинний бути заземлений, при переході з дреллю на інше місце роботи і при перерві в роботі, її необхідно відключати від мережі. Ремонтувати і регулювати електроінструмент допускається тільки у виключеному стані. У випадку заїдання, заклинення робочих частин робота електроінструмента повинна бути припинена.

На початку роботи електродрель встановлюють на оброблюваному матеріалі з упором свердла в намічену точку. При свердленні довгим свердлом виключати дрель потрібно до моменту повного витягу свердла.

Переносні вимірювальні прилади, що потребують підключення в роз’єднання електричної мережі, можуть бути приєднані або відключені тільки при знятій напрузі. Всі переносні електровимірювальні прилади в металевому корпусі повинні бути перед роботою заземлені. Електричну напругу дозволяється вимірювати приладами, обладнаними спеціальними щупами, що мають надійну ізоляцію.

Електричні паяльники повинні бути на напругу не вище 42 В, для додаткового освітлення варто користуватися переносними лампами на напругу не вище 42 В. Молоток повинний мати надійно закріплену ручку овального перетину, довжиною не менше 400 мм із дерева твердої породи, ручка до вільного кінця повинна товщати, щоб при ударах молотка вона самозаклинювалась у руках. Ручки напилків, викруток повинні бути міцно закріплені і повинні мати на торцях металеві каблучки.

Зубила, борідки, керни не повинні мати збитих і скошених головок. Гайкові ключі повинні відповідати розмірам гайок. Ручки повинні бути без задирок. Подавати інструмент можна тільки з рук у руки або за допомогою мотузки.

5.5.9 Вимоги безпеки при роботі з паяльною лампою.

Перед розпалом паяльної лампи необхідно перевірити її справність. Забороняється розпалювати несправну паяльну лампу. Розпалювати паяльну лампу необхідно на поверхні землі на відстані не менше 2-х метрів від колодязя.

При роботах із паяльною лампою потрібно керуватися такими вказівками:

  • наливати в резервуар паяльної лампи гас або бензин не більш ніж на 3/4 його місткості;

  • закручувати наливну пробку до відмови;

  • забороняється поблизу відкритого вогню наливати або виливати пальне і розбирати паяльну лампу;

  • не розпалювати паяльну лампу шляхом подавання гасу або бензину на горілку;

  • не накачувати надмірно паяльну лампу щоб уникнути її вибуху;

  • не знімати горілку до спуску тиску;

  • спускати тиск повітря з резервуара лампи через наливну пробку тільки після того, як лампа погашена і її горілка цілком охолонула;

  • при виявленні несправностей (підтікання резервуара, витік газу через різьбу горілки, деформація резервуара) негайно припинити роботу з цією лампою і здати її в ремонт;

  • забороняється підігрівати резервуар паяльної лампи;

  • заповнювати лампу тільки тієї горючою рідиною, для роботи на якій вона призначена;

  • забороняється наливати в паяльну лампу етілований бензин.