Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
66
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
30.72 Кб
Скачать

Електромагнітні коливання

7.1. Котушка індуктивністю L =1 мГн і повітряний конденсатор, що складається з двох круглих пластин діаметром D=20 см, з'єднані паралельно. Відстань d між пластинами дорівнює 1 см. Визначити період Т коливального контуру.

  1. Конденсатор електроємністю С=500 пФ з'єднаний паралельно з котушкою довжиною 1=40 см і площею перерізу S=5 см2. Котушка має N =1000 витків. Сердечник немагнітний. Знайти період Т коливального контуру.

  2. Коливальний контур складається із котушки індуктивністю L =20 мкГн і конденсатора С=80 нФ. Величина ємності може відхилятися від указаного значення на 2%. Визначити, в яких межах може змінюватися довжина хвилі, на яку резонує контур.

  3. Коливальний контур має індуктивність L =1,6 мГн, електроємність С=0,004 мкФ, і максимальна напруга на затискачах дорівнює 200 В. Визначити максимальну силу струму в контурі. Опір контуру дуже малий.

  4. Коливальний контур має конденсатор електроємністю С =8 пФ і котушку індуктивністю L=0,5 мГн. Яка максимальна напруга U max на обкладках конденсатора, якщо максимальна сила струму =40 мА?

  5. Котушка (без сердечника ) довжиною L=50 см та площею перерізу =3 см2 має N =1000 витків та з'єднана паралельно з конденсатором. Конденсатор складається з двох пластин площею =75 см2 кожна. Відстань d між пластинами дорівнює 5 мм. Діелектрик - повітря. Визначити період T коливань контуру.

  6. Коливальний контур складається з паралельно з'єднаних конденсатора електроємністю С=1мкФ і котушки індуктивністю L=1 мГн. Опір контуру дуже малий. Знайти частоту v коливань.

  7. Індуктивність L коливального контуру дорівнює 0,5 мГн. Яка повинна бути електроємність С контуру, щоб він резонував на довжину хвилі 300м?

  8. На яку довжину хвилі А буде резонувати контур, що складається з котушки індуктивністю L=4 мкГн і конденсатора електроємністю С=1,11 нФ

  9. . Для демонстрації дослідів Герца із заломленням електромагнітних -..хвиль беруть велику призму, що виготовлена з парафіну. Визначити показник заломлення парафіну, якщо його діелектрична проникність = 2 і магнітна проникність =1.

Соседние файлы в папке зад заоч