Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
REKON1 / ДБН В.3.1-1-2002 Ремонт __ п__дсилення несучих __ ог.DOC
Скачиваний:
118
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
2.13 Mб
Скачать

Державні будівельні норми україни

Експлуатація конструкцій та інженерного

обладнання будівель і споруд та систем

життєзабезпечення

РЕМОНТ І ПІДСИЛЕННЯ

НЕСУЧИХ І ОГОРОДЖУВАЛЬНИХ

БУДІВЕЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ

І ОСНОВ ПРОМИСЛОВИХ

БУДИНКІВ ТА СПОРУД

ДБН В.3.1-1-2002

Видання офіційне

Державний комітет України

з будівництва і архітектури

Київ 2003

РОЗРОБЛЕНІ:

НДІ будівельного виробництва (А.П.Баглай к.т.н.; В.С.Балицький, О.І. Велігура інж.; В.Д. Капалєт, інж.; А.Д. Лучко, к.т.н.; В.С. Могильний, к.т.н.; С.М. Пенкісович к.т.н.; C.О. Полонська, к.т.н.; В. Романов к.т.н.; В.І. Снісаренко, д.т.н.; І.В. Шихненко к.т.н.; Г.Я. Яременко, к.т.н.)

за участю: ВАТ “УкрНДІпроектстальконструкція ім. В.М.Шимановського”(М.О.Микитаренко, к.т.н.; А.В.Прельмутер, д.т.н.; В.М. Шимановський , д.т.н.; О.В.Шимановський, д.т.н.); НДІ будівельних конструкцій (О.Б. Голишев, д.т.н.; Ю.А.Катруца, к.т.н.; П.І.Кривошеєв,к.т.н.; І.В. Матвєєв, к.т.н.; І.О.Розенфельд, к.т.н.); Харківського ПромбудНДІпроекту (М.Ф. Довгий, інж.; Ю.Д.Коломійченко, інж.; І.Я.Лучковський, д.т.н.; В.В.Пушкаренко, інж.; Є.О.Рабинович, к.т.н.;

О.О.Роханський, інж.; М.П.Рунцо, к.т.н.); НДПІ реконструкції будинків і споруд (П.Ф.Вахненко , д.т.н.; О.С.Файвусович, д.т.н.; О.А.Черних, к.т.н.; О.Л.Шагін, д.т.н.); НДІпроектре-конструкції (Б.С.Дамаскін, інж.); Донецького Промбуд-НДІпроекту (В.В.Азареєв, інж.; В.В.Волинський, інж.;

М.Х.Кац, інж.; О.О.Петраков, д.т.н.; О.П.Сердюк, інж.)

ВНЕСЕНІ ТА

ПІДГОТОВЛЕНІ ДО

ЗАТВЕРДЖЕННЯ:

Управлінням науково-технічної політики в будівництві і Управлінням промислової забудови, проблем будівництва у складних інженерно-геологічних умовах та ЧАЕС Держбуду України

ЗАТВЕРДЖЕНІ

Наказом Держбуду України від 02.12.2002 № 85 і введені в дію з 01.07.2003

Ці Норми не можуть бути повністю або частково відтворені,

тиражовані та розповсюджені як офіційне видання без дозволу

Держбуду України

Державні будівельні норми україни

Система стандартизації і нормування в будівництві

ДБН В.3.1-1-2002

Ремонт і підсилення несучих і огороджувальних будівельних конструкцій і основ промислових будинків та споруд

Вводяться вперше

Ці Норми поширюються на проектування, виконання і приймання робіт з ремонту і підсилення несучих і огороджувальних бетонних, залізобетонних, кам'яних, армокам’яних, сталевих і дерев'яних конструкцій і фундаментів (надалі - будівельних конструкції), а також основ промислових будинків і споруд.

Метою підсилення елементів будинків або споруд, а також їх ремонту і реконструкції має бути приведення їх до стану, що відповідає вимогам чинних норм з несучої спроможності, експлуатаційної придатності та довговічності.

Проектування, виконання і приймання робіт з ремонту і підсилення будівельних конструкцій і основ повинні виконуватися з урахуванням вимог чинних будівельних норм, санітарних, протипожежних та екологічних нормативів, а також Положення про єдину державну систему запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру.

Норми є обов'язковими для виконання органами державного управління, контролю й експертизи, місцевого та регіонального самоврядування, підприємствами і організаціями незалежно від форм власності і відомчої належності, юридичними і фізичними особами, що здійснюють проектування й організацію ремонту і підсилення будівельних конструкцій і основ.

Терміни і визначення наведені у додатку А.

Перелік нормативних актів і документів, на які є посилання у даних нормах, наведено у додатку Б.