Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

3-й семестр / 3 / СЛУЖБА МЕТРОЛОГ_Ї НА П_ДПРИЄМСТВ_

.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
39.42 Кб
Скачать

СЛУЖБА МЕТРОЛОГІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ

Основні задачі, які вирішує служба метрології та автоматики, можуть бути об'єднані у три групи:

  1. обслуговування систем приладів і засобів автоматизації;

  2. метрологічне забезпечення виробництва;

  3. розвиток автоматизації і вдосконалення метрологічного забезпечення

До першої групи входять наступні задачі:

- контроль за експлуатацією і використанням засобів вимірювання;

- проведення технічних робіт силами служби метрології і автоматики;

- контроль за якістю монтажних і налагоджувальних робіт;

- проведення монтажних і налагоджувальних робіт для втілення нових систем і засобів автоматизації СМ та А, а також складання заявок на прилади, обладнання, запасні частини, матеріали, документацію;

  • складання графіків технічних робіт і забезпечення їх виконання;

  • організація навчання виробничого персоналу правилами технічної експлуатації систем та засобами вимірювання.

До другої групи входять:

- складання графіків державної і відомчої повірок, затвердження і забезпечення їх виконання;

- організація і проведення повірки в межах прав, які дані підприємству органами Держстандарту;

- технічне забезпечення і участь в державних випробуваннях, які проводяться на базі підприємства;

- організація і проведення повірки в органах Держстандарту та інших організаціях;

- контроль за метрологічним забезпеченням всієї виробничої діяльності підприємства, забезпечення зберігання у встановленому порядку робочих еталонів і стандартних зразків складу і властивості речовини і матеріалів.

До третьої групи входять:

- участь в розробці перспективних планів автоматизації виробництва, метрологічного забезпечення підприємства;

- спостереження за засобами вимірювання і автоматизації, здійснення заходів по реконструкції засобів вимірювання і автоматизації, їх вдосконалення;

- участь в роботах по підготовці до атестації і в випробуваннях нових видів продукції;

  • втілення передового досвіду в області автоматизації.

Основні види робіт відділу контрольно-вимірювальних приладів та автоматики: технічний огляд, перевірку працездатності, перевірку по контрольних точках, поточний ремонт, капітальний ремонт, повірку і технічне обслуговування (наприклад : заміну діаграм, заправку чи заміну спеціальних рідин, промивку вимірювальних камер, заправку ртуттю дифманометра, зняття засобів для ремонту чи перевірки, перевірку джерел живлення, чистку, змащення і перевірку реле, датчиків, виконуючих механізмів, огляд щитів автоматизації блокувальних пристроїв та засобів сигналізації і захисту).

Поточний ремонт:

- заміну елементів засобів вимірювання і автоматизації;

- часткове розбирання і регулювання елементів, які рухаються;

- перевірку якості ізоляції;

- часткову роботу та складання вимірювальних систем з заміною окремих непридатних деталей (кілець, гвинтів, стрічок);

  • заміну люфтів в окремих механізмах, заміну скла шкали.

Капітальний ремонт може включати частину робіт, які передбачені при поточному ремонті, і додаткові роботи:

- провірку вимірювальної схеми засобів вимірювання;

- регулювання і припасування показів приладу по контрольних точках;

- повне розбирання засобів вимірювання, їх чищення, ремонт реле, датчиків сигналізації;

- повне розбирання механізмів запису, їй промивку, ремонт чи заміну.

Повірка. Під нею розуміють сукупність операцій, які проводяться з метою встановлення відповідності метрологічних характеристик засобів вимірювання ДЕСТам чи технічним умовам заводу робітника.

Існує декілька видів повірок:

1. Первинна повірка. Вона проводиться при випуску засобів вимірювання в обіг з виробництва і ремонту.

2. Періодична повірка. Вона проводиться при експлуатації і при зберіганні засобів вимірювання через певні міжповірочні інтервали.

Міжповірочні інтервали для засобів вимірювання, які знаходяться на збереженні, складають:

а) для засобів вимірювання, які поступають на збереження після випуску - і з виробництва - не більше гарантійного терміну;

б) для засобів вимірювання, які були в експлуатації, - не більше подвоєного міжповірочного інтервалу, який установлений для аналогічних засобів вимірювання в експлуатації.

3. Позачергова повірка проводиться при експлуатації чи зберіганні поза залежністю від термінів періодичної повірки в разі необхідності переконатись в справності засобів вимірювання; при вводі в експлуатацію імпортних засобів вимірювання; при корекції міжповірочних інтервалів; при встановленні засобів вимірювання в якості комплектуючих після половини гарантійного терміну; при пошкодженні повірювального клейма, пломби, втраті документа з регістрацією останньої повірки; при вводі в експлуатацію прямо зі складу після зберігання чи після транспортування.

4. Інспекційна повірка проводиться для визначення придатності засобів вимірювання при проведенні метрологічної ревізії на підприємствах, складах, базах.

Крім планових робіт СМіА підприємств, існують і позапланові. Позапланові роботи зводяться, в основному, до оперативного ремонту або заміни засобів виміру чи автоматизації, які несправні.

Слюсар КВПіА повинен знати: побудову, призначення, принцип роботи приладів і апаратів, що ремонтуються і юстуються; технічні умови і інструкцію на випробування здачу окремих приладів, механізмів і апаратів; основні властивості сплавів, металів та інших матеріалів, що застосовуються при ремонті; електричні властивості струмопровідних та ізоляційних матеріалів; засоби термообробки деталі з наступною доводкою; вплив температури на точність виміру; умовні позначення запірної, регулюючої, запобіжної апаратури в теплових схемах; види прокладок імпульсних трубопроводів; встановлення зрівнювальних та розділових посудин; допуски та посадки, квалітети та параметри шорсткості.

Слюсар КВПіА повинен виконувати: ремонт, складання, перевірку, регулювання, випробування, юстування, монтаж і здачу тепловимірювальних, оптикомеханічних, пірометричних, автоматичних, самописних та ін. приладів середньої складності з розбором схем; проводити слюсарну обробку деталей по 4-5 класам точності з підгонкою та доводкою деталі; складати та виконувати монтаж схем сполучення середньої складності;виконувати фарбування приладів; проводити паяння різноманітними припоями; виконувати термообробку маловідповідальних деталей з наступною доводкою; визначати твердість металів таврованим терпугом; виконувати ремонт, регулювання і юстування особливо складних приладів і апаратів під керівництвом слюсаря більш високої кваліфікації.

3