Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
95
Добавлен:
25.04.2015
Размер:
605.06 Кб
Скачать

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОРЕСУРСІВ І

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

ЛІСОГОСПОДАРСЬКИЙ ФАКУЛЬТЕТ

КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ ДЕРЕВООБРОБКИ

Курсовий проект

з дисципліни “Технологія сушіння і захисту деревини”

Виконав:

Перевірив:

_____________

КИЇВ—2013

Зміст

Розділ І. Опис конструкції і роботи камери 3

Розділ ІІ. Паспорт камери 7

Розділ ІІІ. Технологічний розрахунок 9

3.1 Визначення тривалості сушіння пиломатеріалів у камерах періодичної дії при низькотемпературному процесі 9

3.2 Розрахунок продуктивності сушильних камер 12

Розділ ІV. Тепловий розрахунок 19

4.1 Визначення діаметрів витяжних каналів 19

4.2 Розрахунок витрат тепла на сушіння деревини 26

4.3. Розрахунок теплового обладнання в камері 32

Розділ V. Аеродинамічний розрахунок 36

5.1 Розрахунок опору ділянок кільця циркуляції агента сушіння у камері 36

5.2 Вибір вентилятора і розрахунок потужності електродвигуна 40

Список використаної літератури 42

Розділ і. Опис конструкції і роботи камери

Сушильна камера BIG on DRY Lem, заснована на принципі примусової циркуляції гарячого повітря всередині камери.

Камера (рис.1.1) виготовлена ​​з алюмінієвого сплаву. Литі профілі, потужні й міцні, виготовляються за допомогою матриць, які ексклюзивно використовуються компанією BIG on DRY Lem, із застосуванням алюмінієвого сплаву.

Рис. 1.1 Вигляд камери Big on Dry Lem

Для забезпечення достатньої несучої здатності даху використовується велика кількість [1] сполучних прогонів між поперечними балками, виготовлених із збірних модулів, з метою зменшити відстань між несучими конструкціями, на які спирається дах, при цьому дах повинен витримувати такі навантаження:

Рис. 1.2 Профіль камери

Снігове навантаження на дах: 200 кг/м2.

Бічний тиск вітру: 130 км/год.

Профілі (рис.1.2) спеціально розроблені, щоб гарантувати найкращу механічну міцність і гарну герметичність камер. Використовуваний алюмінієвий сплав, є найбільш якісним і рекомендованим для опору впливу кислот, зокрема, дубильної кислоти. Ці профілі мають закритий тип, спеціально розробленими, щоб гарантувати максимальну несучу здатність і міцність, а також мають особливу конструкцію, що забезпечує простоту збірки окремих елементів.

Ворота камери BIG on DRY Lem виготовлені із cпеціальних алюмінієвих литих деталей. Наявні канавки і виїмки дозволяють встановлювати прокладки з неопрену-дютраля, здатні витримувати температури понад 100°С і забезпечують повну герметичність. Ворота мають розсувний тип. Спеціальна пересувна каретка, сконструйована з міцних сталевих профілів, забезпечує підняття і пересування воріт уздовж рейки. Система має механізм сервоуправління і спеціальний пристрій для закриття та закріплення воріт.

Ізоляція. Пінополіуретан представляє собою один з кращих теплоізоляційних матеріалів, наявних на сьогоднішньому ринку. При рівній щільності з іншими матеріалами, він володіє меншим коефіцієнтом теплопровідності, що дозволяє обмежити до мінімуму товщину ізоляції.

Система кріплення забезпечується за допомогою з'єднання панелей в паз, з щільним їх зчепленням, при цьому вся конструкція закріплюється і фіксується на опорній структурі з нержавіючої сталі, які прикріплюють точку з'єднання панелей безпосередньо до опорної структури.

Панель камери виготовлена ​​методом піноутворення на безперервній виробничої лінії, з кінцевим отриманням твердого та рівномірного «сендвіча», з підвищеною механічною міцністю.

Вентиляція. Осьові вентилятори з лопастями з симетричним профілем крила, виконані повністю з алюмінію. Осьова реверсивна крильчатка виконана з алюмінію, діаметром 900 мм, призначена для підключення до будь-двигуну і являє собою: крильчатку з 8 лопастями з нахилом в 40 ° для оптимізації повітрявіддачі, змонтовану на спеціальній втулці. Необхідна потужність двигуна для роботи становить 5,5 КВт.

Рис. 1.3 Схема зволоження у камері

Система зволоження. Пристрої (рис.1.3) зволоження повітря складаються з розпилюючи сопел спеціального виконання, щоб гарантувати правильну рівновагу всередині камери, скорочуючи, таким чином, час кондиціювання в початкових фазах, не викликаючи при цьому змін в структурі волокон і кольорі дерева. Для кожної камери сушіння передбачена установка декількох сопел, поєднаних з жорстким трубопроводом з нержавіючої сталі, знімних (що дозволяє їх можливе техобслуговування та чищення) і підключаються, через регулюючий електромагнітний клапан і відсікає заслінку, до наявної водної мережі: мінімальний тиск подачі 3 бар .

Система повітрообміну. Заслінки з прямокутним перетином для проходу повітря в 0,2 м для випуску повітря, насиченого вологою, мають кероване відкриття та закриття за допомогою серводвигунів, що працюють в режимі ВКЛ-ОТКЛ, або в пропорційному режимі: в останньому випадку можна змінювати ступінь відкриття в залежності від кліматичних умов усередині камери, підтримуючи, таким чином, оптимальний клімат при максимальній економії енергії.

Автоматична система управління (рис.1.4) BIG on DRY Lem

• Система управляється мікропроцесором, з'єднаним через інтерфейс з комп'ютером, що дозволяє здійснювати збір даних і управління циклами сушки в камері.

Рис. 1.4 Автоматична система управління

• Цикл сушіння складається з 14 фаз, з яких 10 відносяться безпосередньо до сушіння, і кількість яких може бути збільшено до 24 фаз, з можливістю введення заданої температури, градієнта сушіння і швидкості вентиляторів. У пам'ять вже введені 250 циклів, які можна викликати на дисплеї за допомогою коду дерева.

• Є програми для економії енергії за допомогою регулювання швидкості вентиляторів, що управляється за допомогою інвертора, залежно від різних фаз сушіння. Крім того, у разі підключення до комп'ютера можна регулювати вентиляцію в залежності від різних часових тарифів, що встановлюються підприємством, що поставляє електроенергію.

• Цикли можуть змінюватися і заноситися в пам'ять залежно від вимог замовника, можуть також створюватися нові цикли і, відповідно, заноситися в пам'ять.

• Кожен мікропроцесор оснащений датчиками і кабелями для визначення температури сушіння і вологості дерева.

• Спеціальні реле регулюють в пропорційному режимі відкриття і закриття повітроводів, триходового клапана нагрівання і електромагнітного клапана для зволоження.

• Є допоміжні ручні регулювання для систем розпилення, нагрівання і повітроводів.

• Система зв'язку забезпечується за допомогою телефонних кабелів, від відповідної камери сушіння до комп'ютера, і, таким чином, через інтерфейс передаються всі дані вимірювань і контролю камери, що дозволяє їх обробку в середовищі Windows 98 і 2000. Система антифризу дозволяє запобігати замерзання води всередині батарей.

Комп'ютеризована система (рис.1.5) має такий склад:

  • IBM-сумісний комп'ютер, з мікропроцесором Pentium, оснащений Windows 98;

  • У комплекті з мишею, клавіатурою, монітором і принтером;

  • Програмне забезпечення Venus 120 для одночасного управління циклами сушки.

Соседние файлы в папке Курсовий проект по ТСіЗД