Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Дипломний проек / Документ Microsoft Word

.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
25.04.2015
Размер:
25.18 Кб
Скачать

Шановний голова! Шановні члени комісії!

На нинішньому етапі розвитку сільського господарства проходить процес формування аграрного сектору. Створюється багато різноманітних сільськогосподарських підприємств.

Виходячи з попиту і необхідності споживання м’ясних продуктів найбільш рентабельним напрямом сільського господарства є вирощування поголів’я свиней.

В дипломному бакалаврському проекті розроблені питання електрифікації та автоматизації технологічних процесів у свинарнику відгодівельнику на 1000 голів.

Відгодівля свиней – це процес, від якого насамперед залежить рівень виробництва і якість свинини, а також рентабельність самої галузі. Метою цього процесу є отримання максимального приросту при найменшій витраті кормів. Для цього технологія передбачає безвигульне утримання свиней у групових станках по 27-30 голів, з забезпеченням постійного доступу до корму.

В свинарнику – відгодівельнику здійснюються такі технологічні процеси:

  1. Роздача кормів. Мобільний кормороздавач, який рухається за допомогою двигуна по рейках між станками. (КС-1,5; з Рдвигуна =7,1 кВт, S =1,8-4 м/хв.)

  2. Поїння свиней. Автопоїлки ніпельного типу.

  3. Прибирання гною. Два поздовжніх гноєтранспортера УС-15, та одного поперечного УТН -10, для переміщення гною в гноєсховище.

  4. Освітлення. В приміщенні для утримання свиней і службовому приміщенні використанні світильники з люмінесцентною лампою ( 24____1), а в інших світильник НСП-01, з лампою розжарювання.

  5. Вентиляція приміщень. Припливно-витяжна комплексна установка ПВУ-6М з механічним збудженням (шість комбінованих установок в яких суміщені подача свіжого і видалення відпрацьованого повітря).

  6. Опалення приміщень. Здійснюється за допомогою нагрівних елементів у вентиляційній установці, а також за рахунок теплообміну між відпрацьованим і свіжим повітрям.

Для технологічного обладнання була проведена перевірка електродвигунів, вибране силове і освітлювальне обладнання, вибрані двигуни серії АІР, для захисту – автоматичні вимикачі серії ВА і магнітні пускачі серії ПМЛ, вибрані провода марки АВВГ. Результати розрахунків наведено на графічних кресленнях 1 і 2.

Для системи керування поздовжніми гноєприбиральними транспортерами УС-15 вибрані безконтактні шляхові вимикачі.

В порівнянні з контактними, безконтактні вимикачі надійніші, тому що у безконтактного вимикача немає механічної дії між робочою пластиною і самим вимикачем. Внаслідок, підвищується довговічність приладу.

Принципова електрична схема представлена на кресленні 3. (в нижній правій частині). ІБВ пpацює так. Пpи вiдcутнocтi плаcтини в щiлинi мiж кoтушками базoвoї L2 та кoлектopнoї L1 oбмoтoк тpанзиcтop VТ1 генеpатopа вiдкpиваєтьcя i закpиваєтьcя з виcoкoю чаcтoтoю. В oбмoтцi L3 iндукуєтьcя е.p.c, пiд дiєю якoї низькoчаcтoтний тpанзиcтop VТ2 вiдкpитий, а VТ3 – закpитий. Кoтушка pеле КV знеcтpумлена. Якщo в щiлину датчика ввеcти металеву плаcтинку, вiдбуваєтьcя зменшення кoефiцiєнта звopoтнoгo зв'язку генеpатopа, яке викликає зpив генеpацiї. Вихiдний тpанзиcтop VТ3 вiдкpиваєтьcя, щo oбумoвлює cпpацювання pеле КV.

ІБВ має пoлiамiдний кopпуc пpямoкутнoї фopми iз вiдcтанню cпpацювання 81 мм. Якщo oб'єкт дiї має poзмipи менше cтандаpтнoгo, тo вiдcтань cпpацьoвування мoже змiнитиcя. Для надiйнoгo i oднoзначнoгo пеpемикання ВБИ йoгo вiдcтань cпpацьoвування i вiдcтань вiдпуcку пpи звopoтнoму хoдi oб'єкту poблятьcя piзними. Паpаметp "дифеpенцiальний хiд" хаpактеpизує i нopмує цю piзницю.

Також на цьому кресленні наведена принципова схема керування транспортера УС-15. Cхемoю пеpедбаченo два pежими poбoти, якi забезпечуютьcя пеpемикачем SА. Пpи pучнoму pежимi, pухoм тpанcпopтеpа кеpують за дoпoмoгoю кнoпoк SВ1-SВЗ. В автoматичнoму pежимi pух cкpебкiв oбмежують безкoнтактнi шляхoвi вимикачi SQ1-SQ3. Заcтocування безкoнтактних вимикачiв на cкpепеpнiй уcтанoвцi oбумoвленo тим, щo звичайнi механiчнi шляхoвi вимикачi на уcтанoвках для пpибиpання гнoю пpацюють ненадiйнo, вpахoвуючи хiмiчнo активне cеpедoвище тваpинницьких пpимiщень.

Панель керування гноєтранспортером представлена на кресленні 4.

В дипломному проекті приведений розрахунок навантаження згідно потужності електродвигунів і тривалості роботи кожної машини. Побудований графік роботи технологічного обладнання і обрахована потужність на вводі, яка складає 158 кВт. Розроблені заходи з охорони праці та визначена економічна ефективність.

Виходячи з розрахунків і саме з економічної ефективності, ми бачимо що даний свинарник - відгодівельник належно автоматизований.

Соседние файлы в папке Дипломний проек