Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
11
Добавлен:
14.04.2015
Размер:
153.6 Кб
Скачать

Міністерство освіти та науки україни

Харківський національний університет радіоелектроніки

Методичні вказівки до самостійної роботи студентів

з дисципліни

Аналогові електронні пристрої

Для студентів спеціальності 7.090702 "Радіоелектронні пристрої, системи та комплекси" 7.090702.01 "Медичні радіоелектронні пристрої та системи"

Упорядники: Тимошенко Л.П.

Басецький В.Л.

Затверджено

кафедрою радіоелектронних пристроїв

Протокол № 10 від 29.04.2004р.

ХАРКІВ 2004

Методичні вказівки до самостійної роботи студентів з курсу "Аналогові електронні пристрої." для студентів спеціальності 7.090702 "Радіоелектронні пристрої, системи та комплекси" 7.090702.01 "Медичні радіоелектронні пристрої та системи"

Упорядник: Л.П.Тимошенко, В.Л. Басецький - Харкiв: ХТУРЕ, 2004. – 20 с.

Упорядники: Л.П.Тимошенко

В.Л. Басецький

1 Мета й задачі дисципліни

Дисципліна “Аналогові електронні пристрої” для радіотехнічних спеціальностей є перша інженерна дисципліна, яка формує знання з схемотехніки аналогових пристроїв, що перетворюють аналогові (континуальні) сигнали. Аналогові пристрої залишаються неодмінною частиною радіотехнічних систем завдяки своїй простоті, кращій економічності, швидкодії, частотним та шумовим властивостям.

Метою вивчення дисципліни “Аналогові електронні пристрої” є оволодіння студентами основами аналізу та схемотехнічних рішень базових пристроїв, що реалізують повну систему аналогових функцій, а також удосконалення знань та накопичення досвіду їх проектування.

У наслідку вивчення дисципліни студент повинен:

- знати фізичні процеси в пристроях, основні методи їх розрахунку, схемотехнічні рішення базових АЕП, призначення усіх блоків, модулів, структурних схем складних пристроїв;

- вміти читати електричні принципові схеми реальних пристроїв лінійного та нелінійного оброблення сигналів у дискретному та інтегральному виконанні в усіх діапазонах частот, прийняти участь у розробленні технічного завдання на весь пристрій та його частини, професійно рекомендувати елементну базу для конструювання подібних пристроїв у майбутньому.

Зміст дисципліни: ввімкнення підсилювального елементу за змінним струмом та його властивості при різних засобах живлення та стабілізації режиму, каскади підсилення аперіодичні, реалізація зворотного зв’язку та його властивості, засоби корекції АЧХ, ФЧХ та ПХ підсилювача, активні пристрої оброблення сигналів на базі операційних підсилювачів, активні RC фільтри, проектування вузлів які складають високоякісні системи стереофонічного звуковідтворення каналів зображень відеомагнітофонів та лазерних програвачів при аналоговому та цифровому засобах запису.

Лабораторний практикум розраховано на активну індивідуальну роботу студентів і ставить за мету закріплення та поглиблення теоретичних знань, поглиблення розуміння перетворень аналогових сигналів та дій над ними.

Практичній досвід пристосування схемотехнічних рішень розробки АЕП набувається в процесі виконання контрольного завдання та курсового проектування, які формують радіотехнічну культуру рішення актуальних проблем установлення складу елементів та зв'язків між ними у різноманітних функціональних ланках, пристроях та ін.

Знання, що одержуються в наслідок вивчення дисципліни “Аналогові електронні пристрої”, дуже потрібні для виконання дипломного проекту.

Соседние файлы в папке Ан_электр_устр1