Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
okhrana_truda / ОПГ гуманитар_днев / РабНавчПрог_ОТО_фінанси.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
26.03.2015
Размер:
308.22 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни

СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА ДАЛЯ

Кафедра «Охорона праці та БЖД»

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Декан факультету транспортних

систем і логістики

_______________ Нечаєв Г.І.

« ____ »_________20___ р.

РОБОЧА ПРОГРАМА

НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

«Охорона праці в галузі»

для освітньо-кваліфікаційного рівня «Спеціаліст», «Магістр»

Напрям підготовки: Фінанси і кредит

Спеціальність (спеціальності): 7.03050801, 8.03050801 Фінанси і кредит

Програма складена на підставі робочого навчального плану напряму підготовки (спеціальності) 7.03050801, 8.03050801 Фінанси і кредит

і типової навчальної програми дисципліни «Охорона праці в галузі» (затв. заст. Міністра освіти і науки, молоді та спорту України 18.03.2011 р.)

Програму склав: ________к.т.н., доц. Медяник В.О.

(вчене звання, вчена посада, прізвище, ініціали)

Програма розглянута та затверджена на засіданні кафедри «Охорона праці та БЖД» протокол № 8 від 26.04.11 р.

Завідувач кафедри ________________________ д.т.н., проф. Касьянов М.А.

(підпис, П.І.Б.)

Погоджена випусковими кафедрами «Фінансів»

(назва кафедри)

Завідувач кафедри д.е.н., проф. Костирко Л.А.

(підпис, П.І.Б., дата)

Погоджена деканом факультету фінансового управління

(назва факультету)

______________________ к.е.н., доц., Розмислов О.М.

(підпис, П.І.Б., дата)

Луганськ 2011

1. Опис предмета дисципліни

Робоча програма навчальної дисципліни «Охорона праці в галузі» для напряму підготовки «Фінанси і кредит» розроблена відповідно до типової навчальної програми дисципліни «Охорона праці в галузі», яка затверджена заст. Міністра освіти і науки, молоді та спорту України 18.03.2011 р.

Навчальна програма даної дисципліни розроблена з урахуванням того, що студенти на освітньо-кваліфікаційному рівні «бакалавр» засвоїли головні положення нормативної навчальної дисципліни «Основи охорони праці», а також окремі питання охорони праці в дисциплінах професійного спрямування. Вона передбачає вивчення актуальних питань охорони праці для конкретної галузі господарської, економічної та науково-дослідної діяльності з урахуванням особливостей майбутньої професійної діяльності випускників, а також досягнень науково-технічного прогресу.

Навчальна дисципліна «Охорона праці в галузі» для напряму підготовки «Фінанси і кредит» є нормативною дисципліною, що включається в навчальні плани підготовки спеціалістів (магістрів). Обсяг навчального часу для вивчення дисципліни не повинен бути меншим 36 академічних годин (1,0 кредиту ECTS).

У процесі опанування навчальним матеріалом для поточного контролю засвоєння студентами навчального матеріалу, що вивчається під час аудиторних занять i особливо у процесі самостійної роботи, студенти виконують модульну контрольну роботу з питань законодавства у галузі охорони праці та вирішення конкретних проектно-розрахункових завдань, що направлені на оволодіння навичками у виконанні проектних розрахунків заходів з поліпшення умов праці у конкретній галузі господарської, економічної та науково-дослідної діяльності з урахуванням майбутньої професійної діяльності випускників, порядок проведення та зміст якої наводяться у робочій навчальної програмі з урахуванням специфіки напряму підготовки спеціалістів та магістрів.

Предметом вивчення у межах дисципліни є законодавча база з охорони праці та безпеки виробничих процесів у професійній галузі та методика виконання проектних розрахунків заходів з поліпшення умов праці у даному виді господарської та економічної діяльності.

Форма підсумкового контролю знань – екзамен.