Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

TrPravo

.pdf
Скачиваний:
48
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
2.59 Mб
Скачать

Додатки

531

13.9.Не допускати до працi на важких роботах i на роботах iз шкiдливими або небезпечними умовами та у нiчнi змiни жiнок. Не залучати їх до пiдiймання i перемiщення речей, вага яких переви& щує установленi Мiнiстерством охорони здоров’я України та Держ& наглядохоронпрацi України граничнi норми для жiнок.

13.10.Не залучати пiдлiткiв (до 18 рокiв) до пiдiймання i пере&

мiщення речей, вага яких перевищує установленi для пiдлiткiв гра& ничнi норми, затвердженi наказом Мiнiстерства охорони здоров’я України та Держнаглядохоронпрацi України вiд 22.03.96 р. № 59. Пiдлiткiв не призначати на роботи, якi пов’язанi виключно з пiдiй& манням, утриманням або перемiщенням важких речей.

13.11. У разi виникнення потреби вiдшкодування шкоди, запо& дiяної працiвниковi внаслiдок ушкодження його здоров’я або у разi смертi працiвника, та на виконання ст. 9 Закону своєчасно надава& ти вiдповiднi документи Фонду соцiального страхування вiд неща& сних випадкiв, який проводить усю наступну роботу вiдповiдно до Закону України «Про загальнообов’язкове, державне соцiальне стра& хування вiд нещасного випадку на виробництвi та професiйного за& хворювання, якi вчинили втрату працездатностi».

У колективних договорах пiдроздiлiв можуть бути передбаченi додатковi виплати потерпiлим та членам їх сiмей за рахунок влас& них коштiв.

За працiвниками, якi втратили працездатнiсть у зв’язку з не& щасним випадком на виробництвi або професiйним захворюван& ням, зберiгаються мiсце роботи та середня заробiтна плата на весь перiод до вiдновлення працездатностi або до пенсiї.

Час перебування на iнвалiдностi у зв’язку з нещасним випад& ком на виробництвi або професiйним захворюванням зараховуєть& ся до стажу роботи для призначення пенсiї за вiком, а також до ста& жу роботи iз шкiдливими умовами, який дає право на призначення пенсiї на пiльгових умовах i в пiльгових розмiрах.

14.ОКП КП та виборнi органи первинних профспiлкових органiзацiй пiдроздiлiв зобов’язуються:

14.1. Вiдповiдно до ст. 41 Закону України «Про охорону працi» здiйснювати громадський контроль:

за додержанням законодавства про охорону працi, створен& ням безпечних i нешкiдливих умов працi, належних виробничих та санiтарно&побутових умов;

забезпечення працiвникiв спецодягом, спецвзуттям, iншими

засобами iндивiдуального та колективного захисту.

532

Додатки

14.2.У разi загрози життю або здоров’ю працiвникiв вимагати вiд керiвництва негайного припинення робiт на робочих мiсцях, виробничих дiльницях, у цехах та iнших структурних пiдроздiлах на перiод, необхiдний для усунення загрози життю або здоров’ю працiвникiв.

14.3.Проводити незалежну експертизу умов працi, а також об’єк& тiв виробничого призначення на вiдповiднiсть їх нормативно&пра& вовим актам про охорону працi.

14.4.Брати участь у розслiдуваннi причин нещасних випадкiв i професiйних захворювань на виробництвi та надавати свої виснов& ки про них.

14.5.Вносити керiвництву, державним органам офiсу i нагляду подання з питань охорони працi та одержувати вiд них аргументо& вану вiдповiдь.

14.6.Враховуючи право працiвника розiрвати трудовий дого& вiр за власним бажанням, якщо керiвництво установи не виконує законодавства про охорону працi, не додержується умов колектив& ного договору з цих питань, передбачити у колективному договорi структурного пiдроздiлу виплату працiвниковi вiдповiдної вихiдної допомоги, але не менше тримiсячного заробiтку.

14.7.На пiдставi статей 7 та 8 Закону України «Про охорону працi» передбачити у колективних договорах пiдроздiлiв надання пiльг i компенсацiй працiвникам за важкi та шкiдливi умови працi

впорядку, визначеному законодавством:

безоплатне забезпечення лiкувально&профiлактичним харчу& ванням, молоком чи рiвноцiнними харчовими продуктами (або ви& плата грошової компенсацiї);

оплачуванi перерви санiтарно&оздоровчого призначення, ско& рочення тривалостi робочого часу;

додатково оплачувана вiдпустка;

iншi пiльги i компенсацiї згiдно з чинним законодавством;

разом з керiвництвом пiдроздiлiв при наявностi коштiв додат& ково встановлювати працiвникам пiльги i компенсацiї, не передба& ченi законодавством.

14.8. Для виконання повноважень, що викладенi у ст. 41 Зако& ну «Про охорону працi», профспiлковим комiтетам пiдроздiлiв ство& рити комiсiї з охорони працi, а також обрати представникiв цих ко& мiсiй на основних дiлянках роботи пiдприємства&установи, органi& зувати їх практичну роботу.

Комiсiям профспiлкових органiв з охорони працi всю роботу проводити у тiсному контактi з представниками державного нагля& ду за охороною працi у своєму пiдроздiлi.

Додатки

533

Роздiл V

15.СоцiальноEпобутовi проблеми

15.1.Житлово&побутовi питаня.

З метою її вирiшення представники ОКП КП та профкомiв вхо& дять до складу житлової комiсiї Концерну. Вони мають право спiль& но з керiвництвом:

приймати рiшення про взяття працiвникiв установи на квар& тирний облiк, зняття з облiку, перенесення черговостi на одержан& ня житла;

складати списки працiвникiв, яким передбачається надання житла у поточному роцi, приймати рiшення про пiльговi умови за& безпечення житлом осiб, якi мають вiдповiднi пiдстави для цього;

прийняття рiшення про надання житлової площi у гуртожит& ках Концерну;

здiйснювати контроль за житлово&побутовим обслуговуван& ням працiвникiв установи;

своєчасно розглядати скарги працiвникiв з цих проблем i до& водити свої пропозицiї до вирiшення питання, у разi необхiдностi передавати на розгляд комiсiї по трудових спорах.

15.2. Питання медичного забезпечення працiвникiв та членiв їх сiмей.

15.2.1. Амбулаторно&полiклiнiчне та стацiонарне обслуговуван& ня працiвникiв та членiв їх сiмей в лiкувально&профiлактичних уста& новах Концерну.

15.2.2. Амбулаторним та стацiонарним лiкуванням у вiдомчих медичних установах забезпечуються:

працiвники Концерну, що займають штатнi посади, та їх дiти вiком до 18&ти рокiв;

пенсiонери Концерну — ветерани вiйни (учасники бойових дiй, iнвалiди вiйни, учасники вiйни);

працiвники, що сумлiнно пропрацювали в системi Концерну 25 i бiльше рокiв, i були звiльненi при виходi на пенсiю;

зберiгають право на медичне обслуговування працiвники Концерну — учасники аварiї на Чорнобильськiй АЕС; потерпiлi вiд Чорнобильської катастрофи; ветерани працi.

15.3. Питання оздоровлення працюючих та членiв їх сiмей. 15.3.1. У вiдомчих санаторiях «Алушта», «Моршинськi води»,

«Азов»:

Адмiнiстрацiя пiдтверджує, що до санаторiїв Концерну на пiдставi медичних показань та за вiдсутностi протипоказань напра& вляються працiвники установи, якi уклали трудовий договiр, та чле&

534

Додатки

ни їх сiмей на пiльгових умовах (за винятком працiвникiв госпроз& рахункових пiдприємств) 30 вiдсоткiв вартостi путiвок у вiдомчi санаторiї.

Дiти працiвникiв Концерну, котрi направленi до дитячого са& наторiю чи вiддiлення «матерi i дитини» за наявностi вiдповiдних показань, отримують путiвки безкоштовно.

— Члени сiмей працiвникiв (чоловiк, дружина, батько, мати, дi& ти, у тому числi старшi за 18 рокiв) отримують путiвки з оплатою по собiвартостi, встановленої для працiвникiв.

15.3.2. У дитячих оздоровчих таборах «Берiзка» та «Яхта» оздоровлюються дiти працiвникiв по путiвках, що видiляються ОКП КП згiдно з установленими лiмiтами. Вiдбiр дiтей на кожну змiну проводиться профкомами пiдроздiлiв. Розмiр доплати за ра& хунок коштiв соцiального страхування щорiчно визначається Пра& влiнням фонду соцiального страхування з тимчасової втрати пра& цездатностi, а розмiр доплати батькiв — рiшенням ОКП КП. Вартiсть путiвок у дитячi оздоровчi заклади встановлюється Адмiнiстра& цiєю, при цьому для дiтей своїх працiвникiв — за цiнами, що зни& женi порiвняно з цiнами на продаж. Крiм того, Адмiнiстрацiя за на& явностi можливостей буде надавати вiдповiдну допомогу багатодiт& ним та матерiально незабезпеченим сiм’ям працiвникiв.

15.4.Питання збереження соцiальної сфери, перш за все, нале& жне утримання iснуючих гуртожиткiв, дитячих навчальних закла& дiв, медичних частин в окремих пiдроздiлах, закладiв сфери послуг (вiдомчi магазини, їдальнi, буфети, пiдсобне господарство тощо) з використанням їх, поряд iз спiвробiтниками, в iнтересах робiтни& кiв i службовцiв.

15.5.Питання органiзацiї для дiтей членiв профспiлки новорiч& них святкових заходiв на кошти профспiлкового бюджету. Адмiнi& страцiя зобов’язується сприяти проведенню цих заходiв, у тому чи& слi i видiлення вiдповiдних коштiв.

Роздiл VII

Гарантiї дiяльностi профспiлки та її виборних органiв

16.Визнання прав ОКП КП

16.1.Адмiнiстрацiя, з урахуванням того, що вказанi у даному договорi права та обов’язки ОКП КП (профкомiв пiдроздiлiв) ма& ють безпосереднє вiдношення до трудової дiяльностi установи, ви& знає ОКП КП (профкоми) повноважним представником iнтере& сiв працiвникiв, на яких поширюється дiя договору, i погоджує з

Додатки

535

ними нормативно&правовi акти з питань, що є предметом даного договору.

16.2.Адмiнiстрацiя зобов’язується у 7&деннi термiни, з ураху& ванням вимог чинного законодавства, надавати за запитами ОКП КП (профкомiв — у пiдроздiлах) iнформацiю, що знаходиться у її вiда& нi, з питань умов працi та оплати працi працiвникiв, iнших питань фiнансово&господарської дiяльностi, соцiального розвитку трудово& го колективу, органiзацiї виконання колективних договорi.

16.3.Керiвництво структурних пiдприємств та установ, у разi наявностi письмових заяв працiвникiв, якi є членами профспiлки, щомiсячно i безоплатно утримує iз їх заробiтної плати та перерахо& вує на рахунок ОКП КП Концерну членськi внески у розмiрi 1 вiд& сотка. Службовцi, яким доручена ця робота, не мають права затри& мувати перерахування зазначених коштiв (термiн — 3 банкiвськi днi пiсля виплати зарплати).

16.4.Згiдно iз статтею 44 Закону України «Про професiйнi спiл& ки, їх права та гарантiї дiяльностi» керiвництво зобов’язується вiд& раховувати кошти профспiлковим органiзацiям їх пiдроздiлiв на культурно&масову, фiзкультурну i оздоровчу роботу у розмiрi не менш нiж 0,4 вiдсотка фонду оплати працi з вiднесенням цих сум на валовi витрати, а у бюджетнiй сферi — за рахунок видiлення до& даткових бюджетних асигнувань.

Колективними договорами пiдроздiлiв може бути встановлений iнший, бiльший, нiж 0,4 вiдсотка показник.

17.Сприяння практичнiй роботi ОКП КП

17.1.Згiдно з чинним законодавством, Адмiнiстрацiя зобов’я& зується спiвпрацювати з ОКП КП (профкомами) i створювати не& обхiднi умови та надавати всебiчну пiдтримку у виконаннi їх обов’я& зкiв; забезпечувати гарантiї прав ОКП КП (профкомiв), встановле& нi роздiлом 4 Закону України «Про професiйнi спiлки, їх права та гарантiї дiяльностi» (та доповненнями до нього, внесенi Законом України вiд 13 грудня 2001 року № 2886&III).

У тому числi:

— надавати можливiсть головi ОКП КП, представникам ОКП КП за його дорученням, безперешкодно вiдвiдувати та оглядати мiсця роботи в установi, пiдроздiлах Концерну, де працюють члени профспiлки;

— надавати право головi ОКП КП (головам профкомiв у своїх пiдроздiлах) безпосередньо звертатися з профспiлкових питань (усно або письмово) до вiдповiдних керiвникiв i посадових осiб i одержу& вати вiд них необхiдну iнформацiю;

536

Додатки

надавати право членам президiї ОП, у разi виникнення по& треби (заяви, скарги тощо), за домовленiстю з вiдповiдними керiв& никами органiзовувати перевiрку закладiв громадського харчуван& ня, гуртожиткiв, пiдприємств побутових послуг та пiдсобного гос& подарства Концерну .

17.2. З метою створення належних умов для дiяльностi ОП, Адмiнiстрацiя:

зберiгає за ним безоплатно надане йому примiщення з необ& хiдним обладнанням, опаленням, освiтленням, засобами зв’язку, прибиранням, охороною, iншими комунальними послугами (пи& тання про видiлення службових примiщень для профкомiв буде вирiшуватися пiд час укладення колективних договорiв у пiдроз& дiлах, з урахуванням реальних можливостей кожного пiдроздiлу окремо);

надає вiдповiднi примiщення для проведення зборiв, конфе& ренцiй, пленумiв, семiнарiв профспiлкового активу;

видiляє за заявкою голови ОП автотранспорт для разового використання в службових цiлях (невiдкладнi поїздки — через чер& гову службу).

17.3. Керiвництво пiдроздiлiв зобов’язується надавати, за умо& вами, передбаченими їх колективними договорами, вiльний вiд ро& боти час iз збереженням заробiтної плати членам виборних проф& спiлкових органiв, не звiльнених вiд своїх виробничих чи службових обов’язкiв, для виконання їх повноважень та громадських обов’яз& кiв в iнтересах трудового колективу, а також на час участi в роботi виборних профспiлкових органiв, але не менш нiж двi години на тиждень.

Вiльний вiд роботи час надається на пiдставi усного звернення голови профспiлкового представника пiдроздiлу чи його заступ& ника.

17.4. На час профспiлкового навчання працiвникам, обраним до складу виборних профспiлкових органiв установи&пiдроздiлу, на& дається додаткова вiдпустка тривалiстю до 6 календарних днiв із збе& реженням середньої заробiтної плати за рахунок Адмiнiстрацiї.

Роздiл VIII

Прикiнцевi положення

18. Контроль за виконанням Договору

Прикiнцевi положення:

18.1. Контроль за виконанням договору здiйснює спiльна ро& боча комiсiя представникiв Адмiнiстрацiї та ОП, яка вела пере&

Додатки

537

говори щодо його укладення (далi — Робоча комiсiя). Її склад за списком додається до договору. Сторони пiд час здiйснення конт& ролю повиннi надавати робочiй комiсiї необхiдну для цього iнфор& мацiю. Результати перевiрки оформляються актом, який затвер& джується:

у пiдроздiлах — їх начальниками та представниками проф& спiлкових органiв;

цього Договору — головою Робочої комiсiї як повноважним представником Голови Концерну та головою ОП .

18.2. Про пiдсумки виконання колективних договорїв сторони звiтують:

у пiдроздiлах — на загальних зборах трудового колективу двiчi на рiк;

у Центральному офiсi — на конференцiї ОП (за участю пред& ставникiв трудових колективiв усiх пiдроздiлiв) — один раз на рiк.

18.3. Кожна iз сторiн самостiйно визначає механiзм здiйснення контролю за виконанням положень i норм договору протягом його дiї.

У разi виявлення порушень щодо виконання договору зацiкав& лена в їх усуненнi сторона iнформує усно чи письмово iншу сторо& ну про порушення.

У тижневий термiн повиннi бути проведенi взаємнi консульта& цiї i прийняте рiшення Робочої комiсiї, у тому числi на спiльних за& сiданнях представникiв Адмiнiстрацiї i ОП.

18.4. Контроль за виконанням Договору мають право здiйсню& вати також трудовi колективи, якi безпосередньо або через проф& групи (профбюро) i керiвникiв можуть звернутися по сутi питання до Робочої комiсiї.

19. Вiдповiдальнiсть сторiн.

19.1. Особи, якi виступають зi сторiн Адмiнiстрацiї чи ОП, з ви& ни яких не виконанi конкретнi зобов’язання щодо Договору чи ко& лективних договорiв пiдроздiлiв, несуть вiдповiдальнiсть вiдповiд& но до ст. 18 Закону України «Про колективнi договори i угоди».

19.2. На цих представникiв також можуть бути накладенi стяг& нення згiдно з вiдповiдним Положенням Концерну України чи Ста& тутом профспiлки працiвникiв державних установ України.

20. Термiн дiй Договору та порядок його доведення до вико& навцiв.

20.1. Договiр ухвалено на конференцiї трудового колективу Адмiнiстрацiєю Концерну «Прогрес» ______________ 2008 року (протокол № 1) пiсля ознайомлення з ним у всiх структурних оди& ницях Концерну, якi використовують найману працю.

538

Додатки

20.2.Договiр ухвалено на два роки, але пiсля закiнчення дворiч& ного строку вiн збереже свою чиннiсть, до прийняття нового Дого& вору.

20.3.Адмiнiстрацiя протягом мiсяця забезпечує кожний струк& турний пiдроздiл Концерну (за списком, що додається) примiрни& ком Договору.

20.4.Повноважний представник Адмiнiстрацiї реєструє Дого& вiр у Держадмiнiстрацiї Н&ського району м. Києва

Договiр пiдписали:

Голова

Голова

Концерну «Прогрес»

Об’єднаного комiтету

 

профспiлки Концерну «Прогрес»

_______________

_______________

В. Iващенко

С. Петришин

Перелiк рекомендованих додаткiв до колективних договорiв пiдроздiлiв

(залежно вiд особливостей роботи кожного пiдприємства). Додаток № 1. Положення про оплату та стимулювання працi. Додаток № 2. Перелiк професiй i посад працiвникiв, якi мають

право на щорiчну додаткову вiдпустку i скорочений робочий день, за роботу iз шкiдливими i важкими умовами працi, тривалiсть до& даткової вiдпустки в днях.

Додаток № 3. Перелiк посад працiвникiв, яким надається додат& кова вiдпустка за ненормований робочий день, тривалiсть додатко& вої вiдпустки в днях.

Додаток № 4. Положення про надання соцiальних пiльг з фон& дiв економiчного стимулювання (фонду матерiального заохочення та фонду соцiального розвитку).

Додаток № 5. Перелiк робiт з важкими та шкiдливими умова& ми працi, якi дають право на доплати. Розмiр доплат у вiдсотках до тарифної ставки (окладу).

Додаток № 6. Перелiк професiй i посад працiвникiв, яким вiд& повiдно до типових галузевих норм — передбачена видача безкош& товного спецодягу, спецвзуття та iнших засобiв iндивiдуального захисту.

Додаток № 7. Перелiк професiй i посад працiвникiв, яким без& оплатно видається молоко, або рiвноцiннi йому харчовi продукти, лiкувально&профiлактичне харчування.

Додатки

539

Додаток № 3

ПРОТОКОЛ

зборiв найманих працiвникiв пiдприємства, установи, органiзацiї

(повна назва пiдприємства, установи, органiзацiї)

(дата, склад найманих працiвникiв)

(чисельний склад найманих працiвникiв) (були присутнi)

Порядок денний

1.Обговорення вимог до власника або уповноваженого ним ор& гану (представника).

2.Визначення органу (особи, осiб), який (яка, якi) буде пред& ставляти iнтереси найманих працiвникiв.

I. Слухали: Iнформацiю про затвердження вимог найманих пра& цiвникiв до власника або уповноваженого ним органу (представ& ника).

Виступили:

Вирiшили: Затвердити такi вимоги найманих працiвникiв до власника або уповноваженого ним органу (представника):

Змiст вимог

п/п

1.

2.

3.

4.

5.

i направити їх власнику або уповноваженому ним органу (предста& внику).

540

Додатки

Результати голосування: за проти

утримались

II. Слухали: Iнформацiю про визначення органу (особи, осiб), який (яка, якi) буде представляти iнтереси найманих працiвникiв.

Виступили:

Вирiшили: Доручити представляти iнтереси працiвникiв на пе& реговорах i при проведеннi примирних процедур профспiлковому комiтету пiдприємства, установи, органiзацiї.

Варiант: Доручити представляти iнтереси найманих працiвни& кiв на переговорах i при проведеннi примирних процедур уповно& важеному органу в такому складi:

1)

(прiзвище, iм’я та по батьковi, посада)

2)

(прiзвище, iм’я та по батьковi, посада)

3)

(прiзвище, iм’я та по батьковi, посада)

Результати голосування: за проти

утримались

Голова зборiв

(пiдпис)

(прiзвище та iнiцiали)

Секретар

(пiдпис)

(прiзвище та iнiцiали)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]