Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Misceve_samovrjaduvannja_v_Ukrajini

.pdf
Скачиваний:
14
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
3.54 Mб
Скачать

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ:

ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

6. Звуковізаписипленарнихзасіданьрадиобліковуютьсявспеціальномужурналі.

7. Протоколи засідань постійних комісій ради оформлюються відповідно до вимог Інструкції з діловодства у Чернівецькій міській радітаїївиконавчихорганах.Ведепротоколзасіданнясекретаркомісії або виконуючий його обов’язки, на якого покладено відповідальністьзаналежнийстанізбереженнядокументаціїкомісії.

8. Діловодство за зверненнями громадян та юридичних осіб, адресованих раді, її комісіям, депутатським фракціям і групам, депутатам, а також облік службового листування ведеться в порядку, встановленому законодавством, Інструкцією з діловодства у Чернівецькійміськійрадітаїївиконавчихорганах,цимРегламентом.

1Стаття.Протоколи131.відкритих засідань сесії, рішення та інші документи пленарнихзасідань ради, її комісій зберігаються у загальному відділі міської ради з правом вільного ознайомлення для депутатів, членів виконавчого комітету ради та інших осіб у порядку, встановленомучиннимзаконодавствомУкраїнитацимРегламентом.

2. Матеріали закритих засідань ради, комісій ради надаються депутатам. Інші особи, які мають право знайомитися з матеріалами закритих засідань ради, повинні отримати згоду міського голови або секретаря ради, а з матеріалами закритих засідань постійних комісій аботимчасовихконтрольнихкомісійради-головивідповідноїкомісії.

3. Протокол з прийнятими радою рішеннями готується загальнимвідділомміськоїради,айогокопіїумісячнийстрокнадсилаються відділу організаційної роботи та контролю юридичному управлінню міськоїради,прокуратуріміста.

4. Посвідченіналежнимчиномкопіїрішеньради(витягівзних) або інших документів надаються правоохоронним, контролюючим органам за їх вимогою в установленому чинним законодавством порядку з відома та за вказівкою міського голови, а за його відсут- ності-секретаряради.

5. Посвідченіналежнимчиномкопіїрішеньради(витягівзних) або інших документів можуть бути надані на обґрунтовану вимогу

291

ПРИМІРНІ ЗРАЗКИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

(запит), викладену в письмовій формі у порядку, визначеному чин- ним законодавством, з відома та за вказівкою міського голови, а за йоговідсутності-секретаряради:

1) правоохоронним,контролюючиморганам; 2) фізичним та юридичним особам, яких стосується при-

йнятерішеннячиіншідокументи; 3) адвокатам, іншим фізичним та юридичним особам, які

мають право на захист прав, обов’язків та охоронюваних інтересів, за умови надання документів, які підтверджують: право займатися адвокатською чи іншою діяльністю, що спрямована на захист прав, обов’язків та охоронюваних інтересів;право на отримання інформації, що стосується конкретно визначеної фізичної чи юридичної особи (нотаріально посвідчена довіреність, правочин про надання правової допомоги), видані особою, якої стосуєтьсяінформація.

6. Не підлягають наданню для ознайомлення за інформаційнимизапитамиофіційнідокументи,якімістятьусобі:

1) інформацію, визнану у встановленому порядку державноютаємницею;

2) конфіденційну інформацію або інформацію з обмеженим доступом;

3) інформацію,щостосуєтьсяособистогожиттягромадян; 4) документи, що становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію (доповідні записки, переписка між підрозділами та інше), якщо вони пов’язані з розробкою напряму діяльності установи, процесом прийняття рішень і передують їх

прийняттю; 5) інформацію, що не підлягає розголошенню згідно з

іншимизаконодавчимиабонормативнимиактами. 6) інформацію фінансових установ, підготовлену для контр-

ольно-фінансовихвідомств; 7) відомості, що стосуються лікарської таємниці, грошових

вкладів, прибутків від підприємницької діяльності, усиновлення (удочеріння),листування,телефоннихрозмовітелеграфнихповідомлень,крімвипадків,передбаченихзаконом.

292

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ:

ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

7. Забороняється доступ сторонніх осіб до відомостей про іншу особу,зібранихвідповіднодочинногозаконодавстваміськоюрадою, її виконавчими органами та посадовими особами під час виконання своїхповноважень.

8. Вилученнядокументівзпротоколівсесійрадитаіншихслужбових документів, строк зберігання яких складає «постійно», 10 і більше років, а також документів з поміткою «експертна перевірна комісія»(ЕПК)терміномзберігання5років,яківідносятьсядоНаціональногоархівногофонду,допускаєтьсялишеувинятковихвипадках (для проведення почеркознавчої експертизи, про що має бути зазначено у постанові про виїмку), з відома та письмового дозволу міського голови, а за його відсутності - секретаря міської ради у визначеномузаконодавствомпорядку.Уразі,якщопосадаміськогоголови є вакантною, або міський голова і секретар міської ради тимчасово відсутні,цеправомаєпосадоваособа,якатимчасовоздійснюєповноваженняміськогоголови.

9. Відповідальність за належне документальне забезпечення діяльності ради та порядок використання документів покладається насекретаряради.

1Стаття. Протоколи132.засідань постійних комісій ради та картки персонального обліку депутатів зберігаються упродовж скликання у відділіорганізаційноїроботитаконтролюміськоїради.

2. В порядку, визначеному Регламентом роботи виконавчого комітету міської ради, документи передаються до архівного відділу міської ради на державне зберігання відповідно до Закону України «ПроНаціональнийархівнийфондтаархівніустанови».

Глава 20. Підписання та укладання договорів від імені та в інтересах територіальної громади та міської ради

1Стаття.Підписання133.та укладення договорів від імені та в інтересах територіальноїгромади та міської ради здійснюється міським головою в порядку, визначеному законодавством або іншою посадовою

293

ПРИМІРНІ ЗРАЗКИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

особою, яка має право вчиняти такі дії на підставі довіреності, вида- ноїтапосвідченої,вустановленомупорядку.

2. Порядок підготовки, проведення юридичної експертизи, погодження, підписання, укладення та реєстрації договорів визначаєтьсяспеціальнимрішеннямміськоїради.

Глава 21. Порядок використання печаток ради

1Ст.Радаттямає134круглі. печатки із зображенням Державного Герба Українивстановлених взірців діаметром: - 37 мм (велика печатка); - 17 мм (мала печатка), виготовлення яких забезпечується у встановленомупорядку.

2. Великою гербовою печаткою ради засвідчують підписи міськогоголови,атакожсекретарярадинаоригіналахпротоколіврадита її рішень, на інших документах, пов’язаних з діяльністю ради, в тому числінадержавнихактахнаправовласностіна земельніділянки.

3. Малою гербовою печаткою ради засвідчують підписи міського голови на посвідченнях посадових осіб місцевого самоврядуваннятапомічниківдепутатівміськоїради.

4. Печатки зберігаються в спеціальному сейфі (металевому ящику),щозабезпечуютьїхнадійнезберігання.

5. Документи, складені на бланках ради, підписують міський голова,секретарради.Підписдокументів,складенихнабланкахради, іншимипосадовимиособаминедопускається,завиняткомпосадових осіб, які здійснюють представницькі функції на підставі виданої їм довіреності.

Глава 22. Засоби масової інформації ради

1Ст.Радаттявизначає135. найменування і мову заснованих нею засобів масовоїінформації.

2.Рада на своїх пленарних засіданнях за поданням міського голови призначає на посади та звільняє з посад керівників заснованихнеюзасобівмасовоїінформації.Радарозглядаєпитанняпрозвіль-

294

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ:

ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

нення з посади керівників заснованих нею засобів масової інформа- ції за пропозицією міського голови або 1/3 депутатів від загального складуради.

3. Керівники засобів масової інформації, засновниками яких є міськарада,несутьвідповідальністьзавиконаннявимог,визначених радою до відповідного засобу масової інформації, і щорічно звітують передрадоюнапленарнихзасіданнях.

4. Дорадчим органом управління діяльністю засобу масової інформації ради є редакційна колегія. До складу редакційної колегії за рішенням ради входять депутати, які не є співробітниками іншого засобумасовоїінформаціїради.

5. Відповідальність за повноту і своєчасність подання в друкованийорганматеріалівпророботурадитаїїорганівпокладаєтьсяна секретаряради.

6. Друкований орган міської ради веде постійну рубрику, присвячену питанням депутатської діяльності. У ній публікуються звіти депутатів перед виборцями, виступи з питань депутатської діяльності в межах квоти в одну газетну сторінку на кожного депутата за календарнийрік.

7. Друкований орган міської ради зобов’язаний у 7 денний термінзмоментунадходженнядоредакціїпублікувати:

1) рішенняради,якщоіншеневстановленорадою-заподан- нямсекретаряради;

2) висновки,рекомендаціїпостійних,тимчасовихконтрольних комісійідепутатськихгруп,фракцій-заподаннямсекретаряради; 3) підтримані сесією депутатські запити, якщо цього вима-

гаєдепутат; 4) повідомлення про проведення зустрічей з виборцями,

якщоцьоговимагаєдепутат; 5) повідомлення про скликання сесії ради або чергового

засіданняпоточноїсесії,атакожпропроведенняднядепутата; 6) рішеннявиконавчогокомітету,іншихвиконавчихорганів

ради-навимогуцихвиконавчихорганів; 7) звернення,щорічнізвітиміськогоголовипророботуради

таїївиконавчихорганів-найоговимогу;

295

ПРИМІРНІ ЗРАЗКИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

8) рішення міської територіальної виборчої комісії - на вимогуголовикомісіїабоособи,щойогозаміщує;

9) розпорядження міського голови, а у передбачених випад- ках-інших,щомаютьтакеправосуб’єктів.

8. На вмотивовану вимогу суб’єктів, зазначених у підпунктах 6, 7, 8, 9 пункту 7 цієї статті, у передбачених цими підпунктами випадках, термін публікації може бути скорочений, але не більше ніж до двох днів, а у випадках скликання позачергової сесії ради - до одного дня,якщоцітерміниспівпадаютьзвстановленимитермінамивиходу друкованого видання. У разі, якщо публікація повідомлення не втратила актуальності, засіб масової інформації зобов’язаний розмістити йоговнаступномуномерівидання.

9. У випадку, якщо в матеріалах, наданих для публікації зазначенимисуб’єктами,міститьсякомерційнареклама,закликидоущемлення прав громадян, насильницьких дій і т. п. - редакція має право, запогодженнямзредколегією,відмовитивпублікації.

1Стаття. Офіційний136веб. -портал міської ради _______________________ (українська та англійська версії) створений з метою найбільш повного та оперативного інформування територіальної громади міста, потенційних гостей міста і всіх зацікавлених осіб про діяльність міської ради,їївиконавчихорганівтаїхпосадовихосіб.

2. Супроводження офіційного веб-порталу ради покладається на відповідні виконавчі органи ради, повноваження яких в цій частинівизначаєтьсявідповіднимрішеннямміськоїради.

3. Порядок інформування громадськості про діяльність міської ради, її виконавчих органів та їх посадових осіб, а також перелік інформації, що підлягає обов’язковому розміщенню на офіційному веб-порталітатерміниподання(актуалізації)такоїінформаціївизна- чаєтьсярішеннямради.

296

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

ПРИМІРНЕ ПОЛОЖЕННЯ «Про місцеві ініціативи»

Розділ 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Місцеваініціатива-офіційнаписьмовапропозиціязпитань, які мають важливе значення для громади, внесена у порядку, передбаченому цим Положенням, місцевій (сільській, селищній, міській) раді(надалі-раді)длярозглядутаприйняттявідповідногорішення.

1.2. Місцева ініціатива є формою безпосередньої участі громадянуздійсненнімісцевогосамоврядування.

1.3. Право на внесення місцевої ініціативи в селі (селищі, місті) __________________ належить членам територіальної громади села (селища,міста) __________________,якімаютьвиборчеправо.

1.4. Членство у територіальній громаді села (селища, міста) ______________________ визначається статутом територіальної громади села (селища, міста) ___________________. При відсутності статуту, членом територіальної громади вважаються особи, що у встановленому законодавством порядку зареєстровані як жителі села (селища, міста)1..5. Предметом місцевої ініціативи в селі (селищі, місті)

__________________ можуть бути будь-які питання, віднесені КонституцієюізаконодавствомУкраїнидовіданнямісцевогосамоврядування, при умові, що наслідки розв’язання питань місцевої ініціативи не обмежуватимутьправіінтересівіншихтериторіальнихгромад.

Розділ 2. ВНЕСЕННЯ МІСЦЕВОЇ ІНІЦІАТИВИ

2.1. Місцева ініціатива вноситься на розгляд ради ініціативною групою.

2.2. Підставою для внесення місцевої ініціативи може бути: рішення Загальних зборів членів територіальної громади; рішення громадських слухань; встановлена цим Положенням кількість підписівчленівгромади.

297

 

ПРИМІРНІ ЗРАЗКИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

 

 

 

 

2.3. Ініціативнагрупаможеутворюватись:

 

 

Загальнимизборамичленівтериторіальноїгромади;

 

учасникамигромадськихслухань;

 

 

 

частиноючленівгромадизавласноюініціативою.

 

2.4. Ініціативнагрупаутворюєтьсяускладівід3до9правоздат-

нихчленівтериторіальноїгромади.

 

 

 

2.5. Члени ініціативної групи підписують між собою угоду про

входження до її складу. В угоді обов’язково зазначається зміст місце-

вої ініціативи, прізвища, ім’я, по-батькові, паспортні дані та адреси

членівініціативноїгрупи.

ріант: 5-денний

 

2.6. Про створення ініціативної групи та зміст місцевої ініціа-

тиви ініціативна група в 3-деннийвстановленому(

) термін пись-

мово повідомляє раду в порядку,

 

радою для подання

заяв і скарг громадян. Повідомлення про створення ініціативної

групипідписуєтьсявсімаїїчленами.

 

 

 

2.7. При створенні ініціативної групи Загальними зборами гро-

мадян до повідомлення про утворення ініціативної групи додається

витяг з протоколу 3агальних зборів, підписаний головуючим і секре-

таремЗагальнихзборів.

 

 

 

2.8. При створенні ініціативної групи учасниками громадських

слухань до повідом-лення про утворення ініціативної групи дода-

ється витяг з протоколу слухань, підписаний головуючим і секрета-

ремгромадськихслухань.

 

 

 

2.9. При створенні ініціативної групи частиною членів терито-

ріальної громади до повідомлення про утворення ініціативної групи

додаєтьсякопіяугодипростворенняініціативної групи(п.2.4).

своєю

2.10. Ініціативна група здійснює всі видатки, пов’язані із

діяльністю,самостійно.

 

 

 

 

2.11. Місцева ініціатива вважається чинною, якщо вона підтри-

мананеменшніж

учасникамиЗагальнихзборівчигромадських

слухань, що зафіксовано у протоколі Загальних зборів чи громад-

 

Кількість членів громади, що вважається достатньою під-

ськихслухань,абопідписамитакоїжкількостічленівтериторіальної

громади. (

тримкою місцевої ініціативи, визначається). радою, виходячи з загальної кількості жителів села, селища, міста

298

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ:

ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

2.12. Ініціативна група збирає підписи громадян на підтримку громадської ініціативи на спеціальних підписних листах. Підписні листи повинні містити прізвище, ім’я та по батькові, рік народження­ , домашню адресу тих, хто підтримує внесення ініціативи, дату підписання. Термін збирання підписів становить 20 днів з дня передачі у радуповідомленняпроутворенняініціативноїгрупи.

2.13. Не пізніше 30 днів з дня передачі повідомлення про створення ініціативної групи вона подає раді на ім’я голови письмово оформлену пропозицію про місцеву ініціативу у вигляді проекту рішення ради. У випадку подання пропозиції про громадську ініціативу ініціативною групою, створеною частиною територіальної громади(групоюгромадян),доцієїпропозиціїдодаютьсяпідписнілисти на підтримку громадської ініціативи з кількістю підписів, встановленоюп.2.10цьогоПоложення.

2.14. Подана до ради пропозиція щодо місцевої ініціативи того ждняреєструєтьсявідповіднимпідрозділомапаратуради.

2.15. Факт подання місцевої ініціативи та її зміст не пізніше семи днів з дня подання оприлюднюється радою через засоби масової інформації або в інший спосіб, прийнятний для членів територіальноїгромадисела(селища,міста).

2.16. Сільський(селищний,міський)головаорганізовуєекспертизу місцевоїініціативинавідповідністьвимогамп.1.5даногоПоложення.

2.17. При відповідності місцевої ініціативи вимогам п. 1.5 даного Положення сільський (селищний, міський) голова в 10-ден- ний термін створює робочу групу для підготовки питання до розгляду на сесії ради відповідно до вимог Регламенту ради. До складу робочої групи включаються відповідні працівники апарату ради, її виконавчих органів, фахівці і експерти з питань, що містить місцева ініціатива, зацікавлені депутати ради (за згодою), члени ініціативної групитощо.

2.18. Робоча група у ході розгляду місцевої ініціативи при згоді ініціативної групи може дійти висновку про недоцільність внесення питаннянарозглядсесіїради.

2.19. На підставі результатів розгляду місцевої ініціативи робочоюгрупоюголовавидаєвмотивованерозпорядженняабопровклю-

299

ПРИМІРНІ ЗРАЗКИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

чення до порядку денного чергової сесії ради питання, внесеного в порядку місцевої ініціативи, або про зняття місцевої ініціативи з подальшого розгляду. Не пізніше ніж у семиденний термін з дня підписання один примірник цього розпорядження вручається членам ініціативноїгрупи.

2.20. При невідповідності місцевої ініціативи вимогам п. 1.5 даногоПоложеннясільський,селищний,міськийголоваудесятиденний термін проводить особисту зустріч (варіант: зустріч відповідних посадових осіб ради чи виконкому) з членами ініціативної групи і на підставі правового аналізу місцевої ініціативи повідомляє їм про її невідповідність вимогам п.1.5 даного Положення і в чому саме полягає невідповідність. Ініціативнії групі видається один примірник мотивованого розпорядження голови про відмову у прийнятті місцевої ініціативи на розгляд ради. Ініціативна група може оскаржити це розпорядження до суду. У випадку підтвердження судом правомірності розпорядження голови про відхилення місцевої ініціативи, через 10 днів після ухвалення судового рішення, ініціативна група вважаєтьсяліквідованою.

2.21. Ініціативна група, утворена частиною членів територіальної громади, може в будь-який момент може надіслати місцевій раді письмове повідомлення про відкликання подання про місцеву ініціативу і прийняти рішення про саморозпуск. Це повідомлення підписуєтьсявсімачленамиініціативноїгрупи.

3.1. МісцеваРозділініціатива3. РОЗГЛЯД,щовнесенаМІСЦЕВОЇнарозглядІНІЦІАТИВИрадиувстановленому порядку, підлягає обов’язковому розгляду на відкритому засіданнірадизаучастючленівініціативноїгрупи.

3.2. Ініціативна група доручає одному з своїх членів виступити на сесійному засіданні ради із доповіддю щодо місцевої ініціативи і відповістинапитаннядепутатіврадивідповіднодоРегламентуради. Запроханнямдоповідачаініціативноїгрупинадеякіпитаннядепутатівможутьвідповідатиіншічлениініціативноїгрупи,щоприсутніна сесійному засіданні ради. Рада може призначити з питання місцевої ініціативи співдоповідача. Присутні на засіданні ради члени ініціа-

300

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]