Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Misceve_samovrjaduvannja_v_Ukrajini

.pdf
Скачиваний:
14
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
3.54 Mб
Скачать

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

Глава 10. Порядок проведення пленарного засідання ради

УСтаттяперіод проведення48. пленарного засідання в сесійній залі міської радидепутатизаймаютьмісця,визначенідлянихспеціальниминадписами.

1Стаття. Пленарне49засідання. ради відкриває і веде міський голова, а в разійоговідсутності,–секретарради.

2. У випадках, передбачених статтею 39 цього Регламенту, пленарнезасіданнярадивідкриваєіведесекретарради.

3. У випадку, передбаченому статтею 40 цього Регламенту, пленарне засідання ради відкриває за дорученням групи депутатів чи фракції, з ініціативи яких скликана сесія, один з депутатів, що входитьдоїхскладу,аведезарішеннямрадиодинздепутатівради.

4. Особа,якаведепленарнезасідання,єголовуючим.

5. До президії пленарного засідання ради входить міський голова та секретар ради. Головуючий на пленарному засіданні може зазгодоюдепутатіврадизапрошуватидопрезидіїкерівниківобласті, центральних органів державної влади та почесних гостей, які беруть участьупленарномузасіданні.

1Стаття.Пленарне50засідання. ради є правоможним, якщо в ньому бере участьбільшеполовинидепутатіввідзагальногоскладуміськоїради.

2.Засіданнярадипочинаєтьсяувизначенийчас.Якщодовизначеного часу відкриття засідання у сесійній залі присутні депутати в кількості,яканезабезпечуєправоможністьзасіданняради,тоголовуючий оголошує засідання таким, що не відбулося, і його проведення переноситьсянаіншийчаста/абодату.

УСтаттяході проведення51. пленарного засідання ради, у разі потреби, може проводитися перереєстрація депутатів за допомогою системи електронного голосування або лічильною комісією шляхом підрахункупіднятихдепутатськихпосвідчень.

251

ПРИМІРНІ ЗРАЗКИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

1Стаття.Пленарні52засідання. ради, як правило, розпочинаються о 10 годині ізакінчуються не пізніш як о 19 годині і не більше двох робочих днів, з перервами, передбаченими статтею 58 цього Регламенту. Радаможевстановитийіншийчастатривалістьзасіданьіперерв.

2. Сесія ради може проводитися упродовж двох або більше пленарних засідань. Порядок денний кожного пленарного засідання затверджуєтьсяокремо.

3. Пленарні засідання ради розпочинаються і закінчуються музичнимвиконаннямДержавногоГімнуУкраїни.

4. На початку пленарних засідань ради надається 10-15 хвилин длязаявтаповідомленьдепутатів.

1Стаття.Після відкриття53. пленарного засідання для ведення протоколупленарногозасіданняради,здійсненняорганізаційно-технічних заходів та виконання доручень головуючого відкритим голосуваннямобираєтьсясекретаріатускладіголовиідвохчленів.

2. Секретаріатреєструєдепутатськізапити,запитання,довідки, повідомлення, заяви, пропозиції та інші матеріали, які надійшли від депутатів та запрошених на засідання ради, як офіційні документи; в окремих випадках, коли не працює електронна система голосування, організовуєзаписбажаючихвиступити.

3. Під час роботи пленарного засідання та після його завершеннясекретаріат подає міському голові (або секретарю ради) матеріали,щонадійшливходізасідання.

4. Головуючий надає можливість секретаріату проінформувати депутатівпросвоюроботу.

1Стаття.Проектпорядку54. денногопленарногозасідання,сформований відповіднодо встановлених вимог, приймається за основу, обговорюється і затверджується в цілому радою більшістю голосів депутатів від їх загальної кількості. У разі неприйняття порядку денного в цілому, головуючий проводить голосування з кожного питання окремо,апотімвцілому.

252

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ:

ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

2. Рішення про включення питання до ще не затвердженого в цілому порядку денного пленарного засідання приймається не менше 1/2 депутатів від кількості присутніх на засіданні. Якщо за наслідками голосування питання до порядку денного пленарного засідання не включено, то воно вважається відхиленим. Рішення про виключенняпитанняізвжезатвердженоговціломупорядкуденного приймаєтьсябільшістюдепутатіввідзагальногоскладуради.

3. Рішенняпророзглядпитань,затвердженоговціломупорядку денного, в іншій послідовності чи мотивоване рішення про відкладення їх розгляду на наступну чергову сесію, приймається більшістю голосівдепутатіввідїхзагальноїкількості.

1Стаття. Пропозиції55. щодо внесення додаткових питань до порядку денного пленарного засідання після його затвердження вносяться на голосування ради на письмову вимогу не менш як 1/3 депутатів від загального складу (окрім депутатського запиту), а також постійними комісіями, депутатськими фракціями (групами) за поданням їх керівників.

2. При внесенні додаткового питання обов’язково подається коротке письмове обґрунтування щодо необхідності його розгляду напленарномузасіданніівідповіднийпроектрішення.

3. Додаткові питання розглядаються відповідною профільною постійноюкомісієюрадиуперервіпленарногозасіданняради.

1Стаття. Обговорення56. питання на засіданні міської ради, як правило, включає:1) доповідь,запитаннядоповідачуівідповідінаних;

2) співдоповіді, в разі необхідності, запитання співдоповідачамівідповідінаних;

3) виступи, в разі необхідності, уповноважених представниківфракційігруп(поодномувідфракціїчигрупи);

4) виступи депутатів з оголошенням та обґрунтуванням окремоїдумки;

5) виступініціаторавнесенняпитаннядопорядкуденного; 6) внесення депутатами пропозицій, які не були виголошені

входіобговорення;

253

ПРИМІРНІ ЗРАЗКИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

7) заключнесловоспівдоповідачівідоповідача; 8) уточнення і оголошення головуючим на засіданні пропо-

зицій, які надійшли щодо обговореного питання і будуть ставитисянаголосування.

1Стаття. Деякі питання57. порядку денного можуть за рішенням ради розглядатисязаскороченоюпроцедурою,якавключає:

1) виступиініціаторівзвнесенняміобговореннямпропозицій; 2) виступидвохдепутатівнапідтримкуідвохпроти; 3) уточнення, при необхідності, та оголошення головую-

чимназасіданніпропозицій,якінадійшлитабудутьставитисяна голосування.

1Ст.Часттядля58розгляду. питань визначається при затвердженні порядкуденного пленарного засідання. Тривалість часу для доповідей, як правило, становить до 15 хвилин, для співдоповідей - до 7 хвилин. Виступаючим з питань порядку денного надається до 5 хвилин, для заяв, реплік, в тому числі з мотивів голосування, дові- док,внесеннязапитів,пропозицій–до3хвилин.

2. Через кожних півтори години роботи сесії оголошується перервана15хвилин.Черезтригодинироботи–перерватривалістю 1година.

3. У разі потреби в ході пленарного засідання за пропозицією міського голови, секретаря міської ради, постійної комісії, депутатської групи чи фракції може бути оголошено перерву тривалістю до 10 хвилин. Така перерва може бути оголошена лише раз з одного і тогожпитанняпорядкуденного.

4. Питання “Різне” розглядається останнім в порядку денного кожноїсесії(кожногопленарногозасідання),якщоіншеневизначено рішенням ради. Рішення з питань “Різне” не приймаються, при необ- хідностіприймаєтьсяпротокольнерішення46.

46. Протокольне рішення – це рішення міської ради, яке приймається з голосу (без попередньої підготовки у письмовому вигляді), і заноситься до протоколу пленарного засідання та у вигляді витягу з протоколу надсилається виконавцям за підписом головуючого на пленарному засіданні.

254

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

1Стаття.Для кожного59. питання, як правило, міська рада визначає час його обговорення. Після закінчення визначеного часу обговорення припиняється. Воно може бути продовженим за згодою депутатів, аленебільшеніжнаполовинувідведеногоРегламентомчасу.

2. Міська рада може прийняти рішення без його попереднього обговорення лише у випадку відсутності пропозицій та зауважень щодотекступроектурішеннятазазгодоюдепутатів.

3.У випадках, коли доповідь, співдоповідь і інформації роздані депутатам,їхтексти назасіданніможутьнеоголошуватися.

1Ст.Записттяна60.виступи проводиться через електронну систему “Рада”. В разі несправної роботи електронної системи запис на виступи здійснюється секретаріатом на підставі письмових заявок депутатів після оголошення питань, які обговорюються. У цьому випадкусекретаріатфіксуєчаснадходженнязаявки.

2. Виступизпроцедуритамотивівголосуванняпроводятьсябез попереднього запису до прийняття рішень шляхом піднесення руки. Головуючий надає депутатам слово для виступу з цих питань перед кожнимголосуваннямупорядкучерговості.

3. З кожного питання порядку денного слово для виступу депутату надається один раз. Повторний виступ допускається при зверненні ради до нових матеріалів або обставин, раніше не відомих виступаючому,упорядкучерговості.

4. Депутатможепередатиправосвоговиступуіншомудепутату. Доповідачіспівдоповідачмаютьправоназаключнеслово.

5. Виступи здійснюються від мікрофону з робочого місця депутатаабо,зайогобажанням,зтрибуни.

6. Міський голова та секретар міської ради можуть отримати словопозачергоютривалістюдо5хвилин.

7. Питання до доповідача задаються в усній формі і відповіді на нихдаютьсявпорядкунадходження.

255

ПРИМІРНІ ЗРАЗКИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

1Стаття. Головуючий61. назасіданніміськоїради:

1) відкриваєізакриває пленарнізасідання; 2) повідомляє депутатам про осіб, запрошених на пле-

нарнезасідання; 3) вносить на обговорення пленарного засідання ради

і голосування проект порядку денного, питання затвердженого порядкуденного;

4) керує засіданнями міської ради, стежить за дотриманнямРегламенту;

5) оголошує за даними електронної системи “Рада” або за поданням секретаріату список осіб, які записалися на виступ, і черговістьїхвиступів;

6) надає слово для доповідей, співдоповідей, виступів в порядкучерговостіабовіншому,встановленомурадою,порядку; 7) створює рівні можливості депутатам для участі в обго-

воренніпитань; 8) забезпечуєгарантовануможливістьдлявиступузкож-

ного обговорюваного питання представників кожної фракції та групи,атакожвиступдепутатівзмотивівголосування;

9) проводить голосування з питань, що потребують прийняття рішень радою, ставить на голосування проекти рішень ради, керує роботою секретаріату та, у визначених Регламентом випадках,лічильноїкомісії,оголошуєрезультатиголосування;

10) забезпечує дотримання цього Регламенту всіма присутніминазасіданні;

11) оголошує документи, що надійшли на адресу сесії, робитьофіційніповідомлення;

12) вживаєзаходівдопідтриманняпорядкуназасіданні;

13) оголошує або надає слово для оголошення депутатських запитів, заяв та довідок, а також зауважень щодо порядку веденняпленарногозасідання;

14) підписуєпротоколпленарногозасіданнятарішенняради;

15) здійснює інші повноваження, визначені законодавствомтацимРегламентом.

256

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ:

ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

2. Головуючий зобов’язаний поставити на голосування кожну пропозицію з обговорюваного питання порядку денного, порядку ведення пленарного засідання, процедурних питань, якщо на цьому наполягає депутат. Якщо депутат, який записався на виступ, наполягаєнасвоємувиступі,йомунадаєтьсяслово.

3. З процедурних питань, тобто питань, що стосуються порядку організації пленарного засідання ради і не потребують обговорення, головуючийнадаєсловопозачергою.

4. Для організації ходу пленарного засідання головуючий на засіданнімаєправо:

1) в першочерговому порядку вносити пропозиції з процедурних питань щодо ходу засідання; якщо з цих питань висуваються альтернативні пропозиції, пропозиції головуючого ставлятьсянаголосуванняпершими;

2) зробити виступаючому попередження у випадках, коли той порушує норми депутатської етики, прийнятий часовий регламент виступу та позбавляти слова, якщо виступаючий не реагуєнапопередження;

3) давати короткі роз’яснення з приводу своїх дій і відповіді на запитання, поставлені до нього у виступах депутатів, та виправлятифактичніпомилки,допущеніувиступах.

5. Головуючий не має права коментувати або переривати виступ, якщо промовець не порушує встановлені цим Регламентом правила.

6. Головуючий має право брати участь в обговоренні питань на загальних засадах. На час свого виступу він доручає виконання обов’язківголовуючогоіншомучленупрезидії.

7. Занеобхідності,головуючиймаєправоорганізуватиконсультаціїабозбиратипогоджувальнурадузметоюподоланнярозбіжностейівирішенняпитань,щовиникаютьуходіпленарногозасідання.

8. Головуючий на сесії має право в будь-який час надати слово для виступу голові постійної комісії, а також уповноваженому представникудепутатськоїфракціїчигрупи,якщоїхуповноважилавідповіднакомісія,депутатськафракціячигрупавиступитивідїїімені,що засвідчуєтьсядокументально.

257

ПРИМІРНІ ЗРАЗКИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

ЗапрошеніСтаття 62і.працівники апарату міської ради виступають на пленарному засіданні з обговорюваних питань на вимогу чи за згодоюдепутатів.

ОбговоренняСтаття 63. питань порядку денного припиняється за рішенням,щоприймаєтьсябільшістюприсутніхдепутатів.

1Стаття.Пленарне64засідання. завершуєроботу,коливичерпанийпорядокденний.

2.У разі потреби рада може прийняти рішення про проведення пленарногозасіданнявпродовжкількохднів,атакожпрооголошення перерви в пленарному засіданні для опрацювання документів, проведення засідань комісій, депутатських фракцій і груп, запрошення посадовихосібтощо.

1Стаття.Ведення65протоколу. забезпечуєзагальнийвідділміськоїради, азвуковийзаписзасіданьрадинамагнітніносіїзабезпечуєтаконтр- олюєвідділкомп’ютерно-технічногозабезпеченняміськоїради.

2. Депутати мають право ознайомитися з протоколом чи звуковим записом пленарного засідання. В разі необхідності паперовий або електронний варіант витягу із протоколу чи звукового запису надається на письмову вимогу депутатам міської ради спеціалістами загального відділу та відділу комп’ютерно-технічного забезпечення міськоїрадиздозволуміськогоголовиабосекретаряради.

ПісляСтаттяпленарного66. засідання звернення громадян, юридичних осіб, депутатські та інші звернення, які надійшли під час проведення сесії, за резолюцією секретаря ради передаються Громадській приймальні ради для їх реєстрації та подальшого направлення виконавцям,вказанимурезолюції.Копіїзазначенихзверненьдолучаютьсядо протоколу засідання ради, а також надаються відділу організаційної

258

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ:

ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

роботи та контролю міської ради для організації контролю за вико- наннямданихщодонихдоручень.

Розділ ІV. АКТИ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИМОГИ ДО НИХ

1Ст.Радаттявмежах67. своїхповноважень,визначенихзаконодавством, приймаєнормативнітаіншіактиуформірішень.

2.Постійнікомісіїрадиготуютьтаприймаютьвисновкиірекомендації. 3. Тимчасові контрольні комісії подають звіти і пропозиції на

розглядміськоїради.

4. Іншіактиради(положення,статути,регламенти,заявитощо) затверджуються(схвалюються)рішеннямради.

Глава 11. Порядок підготовки проектів рішень

1Стаття.Рішення68міської. радиєофіційнимидокументами.

2. Проект рішення на розгляд ради може вноситися міським головою, секретарем міської ради, постійними комісіями ради, депутатами, депутатськими групами та фракціями, виконавчим комітетомрадитаіншимивиконавчимиорганамиради.

3. Безпосередніми виконавцями проектів рішень можуть бути суб’єкти нормотворчої ініціативи, визначені частиною другою цієї статтіабоуповноваженінимиособи.

1Стаття. Проект 69рішення. , який вноситься від імені міського голови, візуєтьсяміськимголовою.

2. Проект рішення, який вноситься від імені виконавчого комітету міської ради, включається до порядку денного сесії за наявності рішеннявиконавчогокомітетузцьогопитання.

3. До проекту рішення, що вноситься постійною комісією, в обов’язковомупорядкудодаєтьсявитягзпротоколузасіданняпостійноїкомісіїзцьогопитаннязапідписомголовипостійноїкомісії.

259

ПРИМІРНІ ЗРАЗКИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

4. До матеріалів проекту рішення ради, яким вносяться зміни та доповнення до чинного рішення ради, додається в обов’язковому порядкукопіяцьогорішення.

5. Якщо, у зв’язку з прийняттям рішення, вносяться зміни до інших нормативних актів, у тексті рішення вказуються ці зміни та доповнення, а також визначається перелік нормативних актів, що втратиличинністьузв’язкузприйняттямновогоакта.

1Стаття. Проектрішення70. повиненмістити: 1) вказівкунате,щодокументєпроектом; 2) назвудокумента;

3) преамбулу (мотивувальну частину) з посиланнями на відповідні норми законодавчих чи інших нормативних актів та на звернення або інші документи, які стали підставою для прийняттярішення,атакожіззазначеннямметиприйняттязапропонованогопроектурішення;

4) резолютивну частину, що містить конкретні заходи, викладеніувиглядіпунктів(підпунктів);

5) порядок набрання чинності рішення та розміщення його наофіційномувеб-порталіради;

6) орган чи посадову особу, на яких покладається організаціявиконаннярішення;

7) постійну комісію ради, на яку покладається контроль за виконаннямрішення;

8) термін інформування про хід виконання рішення (в разі необхідності);

9) вказівку на те, ким вноситься проект, інформацію про виконавців;

10) перелікосіб,якимипогодженопроектрішення; 11) перелік органів та посадових осіб, яким має бути наді-

сланерішенняпісляйогоприйняття.

2. Оформлення проектів рішень повинно відповідати вимогам Інструкції з діловодства у Чернівецькій міській раді та її виконавчих органах,затвердженійвідповіднимрозпорядженнямміськогоголови.

260

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]