Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
968 / 20-1968 / Й«єс_11.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
250.88 Кб
Скачать

2. Методичні вказівки і тематика контрольних робіт з курсу «Економічний аналіз» Методичні вказівки

Економічний аналіз посідає важливе місце в навчальному плані підготовки бакалаврів з економіки усіх спеціальностей. Він завершує формування спеціалістів такого рівня.

Щоб глибоко оволодіти знаннями з економічного аналізу необхідно приділяти значну увагу практичним заняттям. Виконання контрольної роботи з курсу економічного аналізу сприяє засвоєнню методики вивчення господарської діяльності підприємств, що за умов ринкової економіки має важливе значення.

Метою підготовки контрольної роботи з економічного аналізу є набуття студентами навичок самостійного виконання аналітичних досліджень з питань діяльності підприємства, збирання необхідної для цього економічної інформації, її належної обробки та оформлення результатів дослідження. Завданням контрольної роботи є виконання аналітичного дослідження з метою підготовки економічної інформації для прийняття певного управлінського рішення, а саме: з’ясування економічної суті об’єктів дослідження, визначення проблем, пов’язаних зі збиранням та обробкою відповідної економічної інформації, проведення економічного аналізу, формулювання та оцінювання його результатів.

Контрольну роботу з економічного аналізу передбачається виконувати за окремими темами (по варіантах) на матеріалах конкретного підприємства, з формуванням додатка (форм чинної звітності підприємства, використовуваних при виконанні контроль­ної роботи), що найбільшою мірою вимагає від студента самостійності при її виконанні.

Контрольну роботу рекомендується (проте це не є обов’яз­ковим) виконувати за таким планом:

  • вступ (розкривається мета підготовки контрольної роботи, дається характеристика об’єкта дослідження та економічної інформації, використаної при виконанні роботи);

  • параграф (розділ) 1 (розглядаються теоретичні положення, які характеризують об’єкт дослідження та методику його аналізу);

  • подальші параграфи (розділи) 2, 3 (присвячуються проведенню економічного дослідження з теми контрольної роботи за даними економічної інформації, яка наводиться в додатку);

  • висновок (формулюються висновки та пропозиції з питань теми щодо роботи підприємства та шляхів її поліпшення).

Тему контрольної роботи з економічного аналізу студент самостійно вибирає з наведеної тематики. Студенту надається право визначити тему своєї роботи й не з пропонованого переліку. В такому разі вона має бути погоджена з науковим керівником, яким є викладач, що веде лекції з курсу.

Обсяг контрольної роботи — 20—25 стандартних сторінок. Для рецензування контрольна робота подається до деканату в установлений термін.

Контрольні роботи, які подаються після встановленого терміну, до рецензування не приймаються. Не приймаються також до рецензування і повертаються для усунення недоліків і роботи з порушеннями зазначених вимог (зменшений обсяг, відсутність додатка тощо).

Виконані на належному рівні контрольні роботи після їх рецензування допускаються до захисту. Захист роботи відбувається на кафедрі обліку та аудиту. За наслідками захисту виставляється залік. Наявність заліку є ознакою допущення студента до екзамену з курсу економічного аналізу.

Соседние файлы в папке 20-1968