Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
derj_finansoviy_menedjment_1 / Normativ_discipline / menedj_ person_8104_8105.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
613.38 Кб
Скачать

2.6.1. Порядок поточного контролю знань

Об’єктом оцінювання знань студентів є програмний матеріал дисципліни різного характеру і рівня складності, засвоєння якого перевіряється під час поточного контролю і на іспиті.

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння теоретичного матеріалу, умінь аналізувати відповідні явища та процеси, що стосуються системи управління персоналом в організації, й розробляти рекомендації щодо їх покращання, навичок проведення розрахункових робіт, умінь самостійно опрацьовувати тексти, здатності осмислити зміст теми, умінь публічно чи письмово представити певний матеріал (презентація).

Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною шкалою на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань.

Завдання поточного контролю оцінюються в діапазоні від 0 до 50 балів (включно) для студентів денної і вечірньої форм навчання, й від 0 до 20 балів – для студентів заочної форми навчання.

Порядок поточного контролю знань студентів передбачає оцінювання обов’язкових та вибіркових завдань. Перелік обов’язкових і вибіркових завдань для студентів різних форм навчання подано у карті самостійної роботи (див. табл.2). Максимальна кількість балів, яку можуть отримати студенти денної форми навчання за обов’язкові завдання – 40 балів, за вибіркові – 10 балів. Максимальна кількість балів, яку можуть отримати студенти вечірньої форми навчання за обов’язкові завдання – 45 балів, за вибіркові – 5 балів. Максимальна кількість балів, яку можуть отримати студенти заочної форми навчання за обов’язкові завдання – 20 балів.

Для студентів денної та заочної форм навчання обов’язковим завданням є виконання індивідуальних самостійних завдань на базі практики або за місцем роботи.

Завдання №1 містить загальну інформацію про організацію, де студент проходить практику або працює, тому конкретній бальній оцінці воно не підлягає, але у разі відсутності інформації, передбаченої завданням, робота до розгляду кафедрою не приймається.

Для студентів денної форми навчання оцінка виконання кожного з двох пунктів завдання №2 може мати чотири рівні: 0; 5; 10; 15 балів. Для студентів заочної форми навчання виконання кожного пункту оцінюється за такою шкалою: 0; 4; 7; 10 балів.

Кожен пункт практичного завдання оцінюється за такими критеріями:

Денна форма навчання

Заочна форма навчання

Критерії оцінювання

15 балів

10 балів

Студент бездоганно виконав пункт завдання, належним чином оформив у своїй роботі, виявив існуючі недоліки в управлінні персоналом, розробив та обґрунтував пропозиції щодо їх усунення.

10 балів

7 балів

Студент добре виконав пункт завдання і належним чином його оформив у своїй роботі. Інформацію добре ілюстровано фактичними даними. Проте окремими місцями бракує частини інформації, чітко не окреслені проблеми у галузі управління персоналом, належним чином не обґрунтовано пропозиції.

5 балів

4 бали

Пункт завдання у цілому виконаний, але мають місце окремі недоліки: не достатньо інформації або вона є суперечливою на різних сторінках роботи, відсутні необхідні ілюстрації, не окреслені недоліки, не обґрунтовані чи взагалі відсутні пропозиції студента.

0 балів

0 балів

Пункт завдання не виконано або зміст не відповідає проблематиці, яку слід було висвітлити.

Примітки:

  1. Викладачу надається право зменшити загальну оцінку на 5-10 балів у разі незадовільного оформлення роботи.

  2. Якщо доведено, що роботи ідентичні, то студенти одержують нульові оцінки за дані завдання.

Поточний контроль студентів вечірньої форми навчання здійснюється на практичних заняттях. Обов’язковим завданням є підготовка та активна робота на практичних занять.

Максимальна кількість балів за активність роботи на практичних заняттях для студентів вечірньої форми навчання – 30 балів.

Для студентів вечірньої форми навчання згідно з навчальним планом передбачено 24 год., тобто 12 семінарських (практичних) занять. Реальна кількість занять, відведених на цю роботу – 10.

Таким чином, максимальна кількість балів, яку можуть набрати студенти вечірньої форми на одному занятті, складає 3 бали (30 : 10 = 3).

Критерії диференціації оцінок роботи на семінарських (практичних) заняттях:

  • правильність і вичерпність відповідей на теоретичні питання;

  • знання понятійного апарату та літературних джерел;

  • уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей і явищ;

  • якість, повнота, самостійність виконаних практичних завдань (задач);

  • самостійність суджень і висновків під час відповідей;

  • активність участі в обговоренні дискусійних питань, роботи в малих групах, під час презентації матеріалів іншими студентами;

  • вміння презентувати матеріал;

  • уважність під час виступів інших студентів та розв’язання ними практичних завдань (задач).

Відповідно до зазначених критеріїв залікові оцінки за роботу на семінарських (практичних) заняттях диференціюються за такою шкалою:

0; 1; 2; 3.

Ці бали викладач виставляє у свій журнал, в журнал обліку роботи академічної групи та до системи електронного обліку поточної успішності студентів.

Кількість балів, отриманих студентами на кожному практичному занятті, сумується і включається до загальної суми балів поточної успішності разом з балами за модульні роботи та виконання завдань для самостійної роботи.

Студенти вечірньої форм навчання виконують модульне завдання. При виконанні модульного завдання оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навички, яких набули студенти після опанування навчальної дисципліни. Модульний контроль проводиться у формі відповідей на теоретичні питання та розв’язання практичних завдань. Модуль містить три теоретичні питання та два практичних завдання.

Максимальна кількість балів, яку може отримати студент за виконання модульних завдань складає 5 балів.

При цьому кожне питання теоретичного блоку та завдання практичного блоку оцінюється за шкалою: 0; 0,5; 1 бал.

Критерії оцінювання знань студентів під час виконання модульних завдань:

1 бал -

Студент отримує, коли дав правильну й вичерпну відповідь на поставлене запитання, показав високі знання понятійного апарату і літературних джерел, вміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей та явищ. Правильно виконав практичне завдання і пояснив відповідь.

0,5 бали -

Студент отримує, коли в цілому відповів на поставлене запитання, виконав практичне завдання, але не спромігся аргументувати свою відповідь, не дав чіткого пояснення щодо вирішення практичного завдання, помилився у використанні понятійного апарату, показав недостатні знання літературних джерел.

0 балів -

Студент отримує, якщо дав неправильну відповідь на запитання, не вирішив практичне завдання, ухилився від аргументувань, показав незадовільні знання понятійного апарату і спеціальної літератури чи взагалі нічого не відповів.

До обов’язкових завдань, які виконують студенти денної та вечірньої форм навчання також відносяться завдання, подані у п.1.4 табл. 2. Максимальна кількість балів за кожне завдання (а і б) – 5 балів. Критерії оцінювання практичних завдань:

5 балів -

Студент отримує у випадку, якщо якісно виконав завдання, показав високі знання понятійного апарату, вміння аналізувати інформацію та розробляти відповідні документи.

2,5 бали -

Студент отримує, коли завдання у цілому виконав, але мають місце окремі недоліки: помилився у використанні понятійного апарату, не зумів належним чином проаналізувати інформацію та використати її при розробці відповідних документів.

0 балів -

Студент отримує у випадку, якщо показав незадовільні знання понятійного апарату, неякісно виконав аналіз, допустив грубі помилки, належним чином не оформив розроблені документи, або взагалі не виконав завдання.

Крім обов’язкового завдання для студентів денної та вечірньої форм навчання передбачені вибіркові завдання. Студенти денної форми навчання мають обрати два із запропонованих вибіркових завдань, студенти вечірньої форми – одне завдання. Максимальна кількість балів за вибіркове завдання – 5 балів.

5 балів за дане завдання студент отримує у випадку, якщо якісно виконав його, показав високі знання понятійного апарату, вміння аргументувати своє ставлення до відповідних процесів, виявляти тенденції та робити висновки.

2,5 балів отримує студент, коли завдання у цілому виконав, але мають місце окремі недоліки: помилився у використанні понятійного апарату, аналіз та висновки зробив поверхово.

0 балів отримує студент у випадку, якщо показав незадовільні знання понятійного апарату, неякісно виконав аналіз, допустив грубі помилки, не зробив висновки, або взагалі не виконав завдання.

Граничний термін подання робіт з виконаними обов’язковими та вибірковими завданнями для самостійної роботи на кафедру управління персоналом – за 2 тижні до початку екзаменаційної сесії. Роботи, що надійдуть на кафедру пізніше встановленого терміну, не розглядаються і не оцінюються.

Одержані кафедрою завдання студентів оцінюються викладачем у семиденний термін. Про одержану оцінку студент може дізнатись у викладача під час щотижневої консультації на кафедрі.

Загальна сума балів за поточний контроль для студентів денної і вечірньої форм навчання складається із балів, які отримав студент за обов’язкові види робіт, та балів, отриманих за виконання одного з вибіркових завдань, для студентів заочної форми – за обов’язкові види робіт.

За рішенням кафедри додаткові бали (до 10) за поточну успішність можуть присуджуватись за позанавчальну наукову діяльність студентів – участь у конференціях, підготовку наукових публікацій тощо. При цьому загальна кількість балів, що вносяться до відомості обліку поточної і підсумкової успішності за поточну роботу для студентів денної та вечірньої форм навчання не може перевищувати 50 балів, для студентів заочної форми – 20 балів.

Результати поточного контролю знань студентів заносяться до відомості обліку поточної і підсумкової успішності й враховуються при виставленні підсумкового балу за опанування дисципліни.

Соседние файлы в папке Normativ_discipline