Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
704.51 Кб
Скачать

6. Система поточного і підсумкового контролю якості знань студентів з дисципліни.

6.1. Порядок поточного контролю та критерії оцінювання знань студентів з дисципліни

Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається з суми балів за результатами поточного контролю знань та за виконання завдань, що виносяться на іспит (за умови, що студент на іспиті набрав 30 балів і вище). Підсумкова оцінка не може перевищувати 100 балів.

Для студентів денної та вечірньої форми навчанняпоточний контроль здійснюється шляхом перевірки засвоєння теоретичного матеріалу за допомогою комп’ютерного тестування. Тестування (модуль) включає 40 тестових питань Кожне тестове завдання оцінюється в 0,5 бала. Максимальна оцінка за виконання письмової контрольної роботи складає 20 балів.

Оцінювання рівня набутих практичних навичок здійснюється за результатами виконання та захисту індивідуальних робіт, що виконуються студентами за місцем проходження практики. За цю роботу можна максимально отримати 20 балів. Вона складається з кількох частин: висвітлення відповідної організації, порядку, процесу тощо згідно з нормативними документами із обов’язковим посиланням на них; проведення аналізу первинних документів і форм звітності, цифрових даних; діяльності відповідних суб’єктів господарювання або державних органів; методики проведення контрольних заходів тощо; висвітлення проблем щодо об”єкта у галузі дослідження; пропозиції щодо вирішення проблем у галузі дослідження.

Оцінювання рівня набутих практичних навичок здійснюється також за результатами виконання розрахункових завдань (із навчального посібника „Податковий менеджмент” та розрахункових завдань (задач).

Вибіркові завдання. Студент може виконати лише одне вибіркове завдання, повідомивши про свій вибір до початку другої консультації викладачу, який проводить консультації.

Реферат (для вечірньої форми навчання) оцінюються в діапазоні від 1 до 10 балів, виходячи з такого розподілу балів за встановленими вимогами:

1.Обґрунтувати необхідність наукової розробки обраної теми.

1

2.Визначити проблемний аспект обраної теми.

1

3.Показати, як обрана тема розроблена в науковій літературі і якими нормативними документами регламентується питання, що розглядається.

2

4.Зробити аналіз статистичного матеріалу з обраної теми (якщо це доцільно і можливо).

2

5.Здійснити критичний аналіз опрацьованої літератури і законодавства.

2

6.Сформулювати питання, що потребують удосконалення й запропонувати рекомендації з цього приводу.

2

Разом

10

Для студентів заочної форми навчанняпоточний контроль здійснюється шляхом проведення комп’ютерного тестового контролю (40 тестових завдань по 0,5 балів кожне, разом – 20 балів)3.

6.2. Порядок підсумкового контролю знань

На іспит (для студентів денної і вечірньої форм навчання) виноситься 6 завдань: 3 теоретичні питання і 3 ситуаційні задачі. Кожне завдання оцінюється за шкалою від 2 до 5 балів. Для переведення результатів екзамену до 100-бальної шкали, набрані бали множаться на 2 (крім незадовільної оцінки).

Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 60 балів (включно). В разі коли відповіді студента за екзаменаційну роботу оцінені менше ніж в 30 балів, він отримує незадовільну оцінку (тобто 0) балів, і загальна підсумкова оцінка включає лише результати поточного контролю.

Для студентів заочної форминавчання на іспит виноситься 10 завдань: 5 теоретичних запитань та 5 ситуаційних задач. Кожне завдання оцінюється за шкалою від 2 до 5 балів. Для переведення результатів екзамену до 100-бальної шкали, набрані бали множаться на 2 (крім незадовільної оцінки). Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 100 балів (включно). В разі коли відповіді студента оцінені менше ніж в 30 балів, він отримує незадовільну оцінку (тобто 0 балів), і загальна підсумкова оцінка включає лише результати поточного контролю.

Студенти, які набрали за результатами поточного і підсумкового контролю від 30 до 59 балів (з врахуванням 30 і більше балів, що студент набрав на іспиті), після належної підготовки мають право повторно складати іспит за власною заявою). Перескладання іспиту з дисципліни дозволяється двічі, але якщо студент не пересклав іспит двічі, то він зобов’язаний повторно вивчити дисципліну і знову скласти іспит (востаннє).

Студенти, які набрали за результатами поточного і підсумкового контролю від 0 до 20 балів (якщо на іспиті студент набрав менше 30 балів, то результати підсумкового контролю не враховуються) зобов’язані написати заяву на повторне вивчення дисципліни на різних формах навчання.

Підсумкова оцінка для студентів всіх форм навчання визначається шляхом підсумовування суми балів, набраної за результатами поточного контролю, та на іспиті. Загальна сума балів, набрана студентом за результатами поточного контролю та іспиту не може перевищувати 100 балів.

Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання в 4-бальну та шкалу за системою ECTS здійснюється у такому порядку.

Оцінка за шкалою

ECTS

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка за національною шкалою

A

90-100

5(відмінно)

B

80-89

4 (добре)

C

70-79

D

66-69

3 (задовільно)

E

50-55

FX

21-59

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

F

1-20

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

Соседние файлы в папке Normativ_discipline