Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
704.51 Кб
Скачать

2. Індивідуальне завдання по темі: " Правове регламентування податкового менеджменту" (Виконується групою студентів. Кожний студент обирає один податок і виконує усі п’ять завдань).

  1. Встановити кількість нормативно-правових актів, що регламентують справляння податків ( у розрізі окремих видів).

  2. Навести приклади податкових консультацій, які суперечать чинному законодавству.

  3. Навести приклади типових порушень у зв’язку з недосконалістю чинного законодавства.

  4. Навести приклади "лазівок" у податковому законодавстві, що дають можливість ухилятися від сплати податків або розробляти схеми оптимізації оподаткування

  5. Запропонувати свій варіант удосконалення окремих положень чинного законодавства.

3. Індивідуальне завдання по темі: "Прогноз податкових надходжень на основі коефіцієнта еластичності" (Виконується одноосібно)

1. Проаналізувати за 5 років динаміку податкових надходжень у сукупності та у розрізі окремих видів податків (ПДВ, податок на прибуток підприємства, акцизний податок, податок на доходи фізичних осіб)

2. Розрахувати коефіцієнт еластичності кожного окремого податку (до ВВП) та податкових надходжень у сукупності.

3.Здійснити прогноз податкових надходжень на три роки на основі отриманих коефіцієнтів еластичності.

4.Оцініти прогноз та зробити висновки щодо доцільності застосування даного методу у прогнозуванні доходів бюджету.

5. Запропонувати варіант управлінського рішення на основі даних прогнозу.

4. Комплексне завдання по темі : «Вибір кращого методу планування податків». (Виконується групою студентів 5-6 осіб: кожний студент виконує кожний пункт завдання по окремому виду податку або по сукупним податковим надходженням)

  1. Визначити, які методи планування та прогнозування податків використовуються в Україні та які макроекономічні показники потрібні враховувати для визначення кожного окремого податку.

  2. На основі даних щодо динаміки надходжень окремих податків до бюджету за 7-10 років, здійснити планування та прогнозування окремих податків у ретроспективі на 5 років (ППП, ПДФО, ПДВ, АП, Мито) за допомогою:

    1. методу експертної оцінки (можливий при виділенні певної групи експертів, або ж обґрунтувати доцільність застосування даного методу в Україні, його переваги та недоліки)

    2. методів тенденції, статистичних методів

    3. методів економетричного моделювання.

  3. Проаналізувати отримані прогнози з фактичними даними, вказати найкращий та виявити недоліки, зробити висновки щодо доцільності застосування того чи іншого методу у прогнозування окремих податкових надходжень

  4. Здійснити планування податкових доходів бюджету (у сукупності) на основі статистичних та економіко-математичних методів у ретроспективі, проаналізувати результати, зробити висновки. Здійснити планування на наступні 5 років.

  1. Індивідуальне завдання по темі: „Відстрочення та розстрочення податкових зобов’язань» (Виконується одноосібно)

  1. Скласти перелік документів, що регламентують відстрочення та розстрочення і опрацювати їх.

  2. Проаналізувати щонайменше за 3 роки:

    1. кількість платників, яким надано розстрочку (відстрочку) по сплаті податкових зобов’язань, їх питому вагу у загальній кількості платників;

    2. по яких податках і на яку суму надано розстрочку (відстрочку);

    3. кількість платників, які порушують графік розстрочки (відстрочки) та суми податків, не сплачених вчасно згідно графіка розстрочки (відстрочки);

  3. На прикладі конкретного підприємства дослідити механізм розстрочки (відстрочки) податкових зобов’язань платника: підстави для надання, види податків, сума, термін надання, розмір відсотків, навести графік розстрочки (відстрочки);

  4. Проаналізувати, як відстрочка або розстрочка податкових зобов’язань впливають на виконання дохідної частини бюджету.

  5. Запропонувати варіант управлінського рішення щодо удосконалення механізму розстрочки (відстрочки)податкових зобов’язань.

Соседние файлы в папке Normativ_discipline