Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
616.45 Кб
Скачать

Тема 10. Організація виконання бюджету за видатками

Поняття та принципи організації виконання видаткової частини бюджету. Органи, що забезпечують і здійснюють виконання видаткової частини Державного бюджету і місцевих бюджетів України, розподіл функцій між ними. Розпис видатків бюджету. Поняття бюджетного фінансування та його організація. Розпорядники бюджетних коштів, їх права і обов’язки. Ступені розпорядників бюджетних коштів по Державному бюджету і місцевим бюджетам України. Одержувачі бюджетних коштів, їх права і обов”язки. Взаємовідносини розпорядників і одержувачів бюджетних коштів з органами, що здійснюють виконання бюджету.

Методи і види фінансування із Державного бюджету і місцевих бюджетів України. Порядок перерахування бюджетних коштів з рахунку бюджету на рахунки розпорядників коштів. Фінансування через територіальні органи казначейства шляхом оплати витрат: оплати рахунків і видачі готівкою.

Порядок доведення інформаціі про територіальне розташування установ, підприємств, організацій та даних затверджених кошторисів доходів і видатків та кошторисів видатків органам державного казначейства. Взяття до обліку бюджетних зобов”язань (попередній контроль за цільовим використанням бюджетних коштів): зміст, порядок і терміни підготовки та подання. Порядок відкриття реєстраційних, спеціальних реєстраційних, особових рахунків в органах казначейства для розпорядників та одержувачів бюджетних коштів.

Документооборот в процесі фінансування із Державного бюджету і місцевих бюджетів протягом бюджетного року. Порядок підготовки і терміни подання пакету документів розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів для перерахування коштів суб”єктам господарської діяльності за виконані роботи, надані послуги, або для одержання готівкових коштів для виплати заробітної плати своїм працівникам, на відрядження тощо. Перевірка поданих документів в органах казначейства (поточний контроль). Особливості здійснення видатків із бюджету за договорами про закупівлю товарів, робіт і послуг. Відповідальність розпорядників і одержувачів бюджетних коштів за підготовку документів щодо проведення процедури закупівлі товарів, робіт і послуг (відкритих торгів, торгів з обмеженою участю, двоступеневих торгів, запиту цінових пропозицій (котирувань), закупівлі в одного постачальника (учасника)) та її результатів. Контроль органів казначейства за правильністю оформлення документів щодо проведення процедури закупівлі товарів, робіт і послуг та одержаних результатів. Оформлення, у разі встановлення недостовірності наданих документів, відмов в оплаті рахунків або одержанні готівкових коштів.

Процедура призупинення бюджетних асигнувань і операцій з бюджетними коштами: причини ; органи, що приймають рішення; документальне оформлення; терміни проведення. Оформлення відновлення дії бюджетних асигнувань і операцій з бюджетними коштами.

Тема 11. Облік виконання бюджету

Необхідність обліку виконання бюджету у бюджетному процесі та його роль у прийнятті управлінських рішень.

Задачі і принципи бухгалтерського обліку бюджету в органах Державного казначейства України. Бюджетний та управлінський облік.

Функції бухгалтерських служб органів казначейства в організації обліку виконання бюджетів та кошторисів доходів і видатків установ або кошторисів видатків. Їх особливості в органах казначейства різних ланок. Права і обов’язки головних бухгалтерів органів казначейства.

Організація синтетичного та аналітичного обліку виконання бюджету. Значення аналітичного обліку для оперативного керівництва (контролю) виконанням бюджету. Первинні облікові документи, вимоги до них та порядок їх складання, перевірки й обробки. Облікові реєстри, їх роль у бухгалтерському обліку виконання бюджету. Хронологічний і систематичний записи. Порядок зберігання бухгалтерських документів і облікових реєстрів.

Баланс виконання бюджету, його будова.

План рахунків бухгалтерського обліку виконання Державного і місцевих бюджетів України. Характеристика рахунків.

Облік грошових коштів і доходів бюджету (доходи загального фонду; доходи спеціального фонду; доходи які розподіляються між загальним та спеціальним фондами; доходи що розподіляються між Державним та місцевими бюджетами; надходження, тимчасово віднесені на доходи Державного бюджету). Рахунки, призначені для обліку грошових коштів і доходів Державного бюджету, Республіканського бюджету Автономної республіки Крим і місцевих бюджетів. Аналітичний облік грошових коштів і доходів бюджету.

Облік видатків бюджету (за рахунок загального і спеціального фондів). Облік грошових коштів, перерахованих розпорядникам коштів в фінансових органах. Облік витрат, які здійснюють розпорядники коштів. Облік бюджет­них коштів, які призначені для оплати рахунків і видачі готівкою. Облік зобов’язань розпорядників коштів бюджету.

Визначення результатів виконання бюджету. Рахунки, призначені для відбиття результатів виконання бюджету. Складання заключного балансу з виконання бюджету.

Соседние файлы в папке Discipline_mag_pr