Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзамен / Теория 1.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
302.59 Кб
Скачать
  1. Внутрішньо фірмові нормативи аудиту.

Внутрішньофірмові стандарти аудиту забезпечують єдиний підхід до аудиторської перевірки в кожній аудиторській фірмі. Система контролю якості повинна надати обґрунтовану впевненість в тому, що сама фірма і її персонал діють відповідно до професійних стандартів, регуляторних і законодавчих вимог, а звіти, що надаються фірмою або партнерами по завданню, відповідають обставинам.

Внутрішньофірмові стандарти аудиту — це документи, що деталізують і регламентують єдині вимоги до здійснення і оформлення аудиту, які затверджені аудиторською фірмою з метою забезпечення ефективності практичної роботи і її адекватності МСА. Кожна перевірка повинна бути спланована, проведена кваліфіковано і професійно, з наданням клієнту високоякісної послуги з оптимальним залученням аудиторів і з отриманням комерційної вигоди

Огляд бізнесу: знайомство з клієнтом відстеження змін в законодавстві і професійних стандартах, зміни в бізнесі клієнта. Оцінка можливості ризику: виявлення ризику клієнта, визначення ризику навмисних і звичайних помилок і оцінка їх значущості. Оцінка системи внутрішнього контролю для розробки стратегії аудиту: оцінка системи внутрішнього контролю, оцінка системи бухгалтерського обліку і звітності, оцінка інформації, необхідної для розробки стратегії аудиту. Визначення стратегії аудиторської перевірки: узагальнення оцінки ризиків, визначення необхідних аудиторських процедур. Оцінка ефективності системи контролю: розширена система внутрішнього контролю, узагальнення оцінки системи внутрішнього контролю. План незалежних процедур та перевірок. Незалежна перевірка та процедури (методика виконання). Завершення аудиторської перевірки: складання огляду фінансової звітності та ін.. Завершення аудиторської перевірки: надання ауд. висновку

  1. Міжнародна концептуальна основа завдань з надання впевненості.

Концептуальна Основа визначає та описує елементи та цілі завдань з надання впевненості, а також визначає завдання, на які розповсюджується дія Міжнародних стандартів аудиту (МСА), Міжнародних стандартів завдань з огляду (МСЗО), та Міжнародних стандартів завдань з надання впевненості.

Головною метою виконання завдання з надання впевненості є завдання, виконуючи які, практик висловлює висновок, призначений підвищити ступінь довіри майбутніх користувачів, які не є відповідальною стороною, щодо результатів оцінки або порівняння предмету завдання з відповідними критеріями ( п.7 Міжнародної концептуальної основи завдань з надання впевненості). Концептуальна основа передбачає, що практику дозволяється виконувати два типи завдання з надання впевненості: завдання з надання обґрунтованої впевненості та завдання з надання обмеженої впевненості.

Метою завдання з надання обґрунтованої впевненості є зменшення ризику завдання з надання впевненості до прийнятного низького рівня в обставинах завдання як основи для позитивної форми висновку практика. Метою завдання з надання обмеженої упевненості є зменшення ризику завдання з надання впевненості до рівня, який є прийнятним в обставинах завдання (але цей ризик є більшим, ніж у завданні з надання обґрунтованої упевненості) як основи для негативної форми висновку практика.

Однак складність висвітлення питання надання послуг з впевненості та особливо їхнє відображення у практиці в першу чергу полягає у тому що в нашій країні найпоширенішим є аудит саме фінансової звітності, а практика проведення завдань з надання впевненості, які не є аудитом чи оглядом фінансової звітності, в розумінні Міжнародних стандартів аудиту, надання впевненості та етики, є недостатньо репрезентативною.

Соседние файлы в папке Екзамен