Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
госы / ММ- ГОС / ММ. (1-30).doc
Скачиваний:
84
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
5.51 Mб
Скачать

12.Сутність відносин між ключовими стейкхолдерами міжнародної діяльності та методи задоволення їх потреб.

13.(14)Маркетингові цінності, стратегії та тактики як детермінанти форм міжнародного маркетингу.

14.(13)Потреби в інформаційно-аналітичному забезпеченні та особливості управління як детермінанти форм міжнародного маркетингу.

15.Основні умови та причини виникнення глобального маркетингу.

Термін «глобальний мар­кетинг ГБ» було введено 1983 р. Теодором Левіттом. ГМ – це марк. діяльність фірми, яка розглядає світовий ринок як єдине ціле. Поняття «ГМ» — це не просто новий термін, а нова маркет. концепція, основними причинами появи якої були: зміни в хар-ках попиту і пропозиції в світі; насиченість внутр. ринків багатьох країн, досягнення піку пропозиції на них; посилення конкуренції між фірмами всередині індустріально розвинутих країн; динамізація міжн. конкурентного середовища і змін лідерів у світовій економіці в останні роки; зниження торговельних бар’єрів унаслідок домовленостей у ході проведення раундів ГАТТ; поглиблення та динамізація інтеграційних процесів у світі; розвиток міжнар. інфраструктурного середовища (транспорт, зв’язок, системи збирання, обробки, передачі та збереження інформації); формування однорідного ринку країн «Тріади» (Пн. Америка, Зх. Європа, Японія) завдяки інтенсивному розвитку зв’язку, транспорту, туризму; критична питома вага «Тріади» у світовій економіці: 70 — 80 % вир-ва та споживання багатьох товарів та послуг здійснюється на території цих країн; необхідність стрімкого розповсюдження технічних та технологічних винаходів унаслідок високого рівня конкуренції всередині «Тріади»; економічна необхідність інтернаціоналізації діяльності внаслідок того, що вартість розробки деяких видів обладнання настільки висока, що досягти окупності можливо лише на світовому рівні; наявність товарів «глобальної природи» (високотехнічне обладнання, унікальні товари, «універсальні» споживчі товари, деякі послуги).

16.Правило Тріади: сутність, практичне значення, емпіричне підтвердження.

Однією з причин виникнення ГМ є формування однорідного ринку країн «Тріади» (Пн. Америка, Зх. Європа, Японія) завдяки інтенсивному розвитку зв’язку, транспорту, туризму; критична питома вага «Тріади» у світовій економіці: 70 — 80 % вир-ва та споживання багатьох товарів та послуг здійснюється на території цих країн. Аналіз діяльності ТНК, які у своїй маркет. діяльності застосовують концепцію ГМ, дозволив сформулювати правило «Тріади» , яке проголошує, що коли товари (послуги) мають попит на ринках Пн. Америки, Зх. Європи та Японії, то вони з великим ступенем вірогідності будуть успішні в усьому світі. А це означає, що для досягнення рівня справжньої глобальності компанії потрібно опанувати ці ринки. Це правило широко використовується міжнар. компаніями у процесі розробки стратегій географічної експансії. Феномен Тріади в тому, що ці країни стали адептами нової концепції М та основними обєктами її впливу. Могутність Тріади пояснюється не лише показниками екон.потенціалу, але й успішністю управлінських аспектів Тріади: добре налагоджена ситема мееджменту; актине використання повного набору функцій менеджменту; досвідчений і кваліф. персонал; швидке прийнятт рішень синхронізоване з усіма підрозділами компанії; постійність активного ділового спілкування; визнання недоліків та помилок тощо.

Соседние файлы в папке ММ- ГОС