Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
446.98 Кб
Скачать

IV. Вимоги до оформлення магістерської дипломної роботи

Загальний обсяг дипломної роботи має бути близько 90 сторінок друкованого тексту, не враховуючи список літератури і додатки.

Робота повинна бути виконана є урахуванням державних і галузевих стандартів (ДСТУ 3008—95. Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура та правила оформлення).

Текст. Важливим етапом виконання МДР є оформлення її тексту. Від того, наскільки вимогливо поставиться автор до форми своєї роботи, суттєво залежатимуть її якість, а отже, і підсумкова оцінка.

Мова дипломної роботи — державна, без орфографічних і синтаксичних помилок. Використовується науковий стиль із дотриманням усталених термінів. Не допускається використання спрощеного або публіцистичного стилю, чи надто складних словесних конструкцій, відступів від загальноприйнятої термінології.

Матеріал повинен викладатися в логічній послідовності. Думки і пропозиції слід формулювати чітко і зрозуміло. Слід уникати надмірної описовості, зайвої інформації, не пов’язаної з темою дослідження, необґрунтованих тверджень і висловів, повторів думок. Висновки і пропозиції мають бути конкретними, аргументованими і базуватися на аналізі законодавства, наукових джерел та практики господарювання організації.

Дипломна робота має бути виконана і оформлена з додержанням усіх технічних вимог до наукових робіт. Текст роботи має бути набраний на комп’ютері на одному боці аркуша білого паперу формату А4. Шрифт Times New Roman, 14 пт, через 1,5 інтервали. Можна також подати таблиці та ілюстрації на аркушах формату А3.

Текст розміщується на сторінці, яка обмежується полями: лівим — не менше ніж 20 мм, правим — не менше ніж 10 мм, верх- нім — не менше ніж 20 мм, нижнім — не менше ніж 20 мм. Відстань між заголовком і текстом має бути в межах 15—20 мм.

Дипломна робота починається з титульного аркуша. За титульним аркушем розміщують послідовно: реферат (0,5—1 сторінка), в якому слід указати загальний обсяг роботи, кількість таблиць, рисунків, ключові поняття і викласти в дуже стислій формі сутність роботи; індивідуальне завдання на магістерську дипломну роботу; висновок наукового керівника, зовнішню рецензію, зміст роботи, вступ, перший, другий, третій розділи; висновки, список використаних джерел; додатки.

Реферат, індивідуальне завдання на магістерську дипломну роботу, висновок наукового керівника та зовнішню рецензію не нумерують.

У змісті зазначають початкові сторінки кожного розділу і параграфа. Назви розділів і параграфів у змісті й тексті мають бути однаковими.

Вступ, кожний розділ, висновки і список використаних джерел починаються з нової сторінки, а наступний параграф — одразу після закінчення попереднього.

Розділи та параграфи слід нумерувати арабськими цифрами та друкувати з абзацним відступом. Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах усього тексту за винятком додатків (1, 2, 3 і т. ін.).

Номер параграфу включає номер розділу та його порядковий номер, відокремлені крапкою (1.1, 1.2 і т. ін.). Після номеру розділу чи параграфу в тексті роботи крапку не ставлять.

Соседние файлы в папке Rozd 3 MetMaterPraktPidgot