Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
32
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
350.72 Кб
Скачать

Порядок поточного оцінювання знань студентів заочної форми навчання

Об'єктами поточного оцінювання знань студентів заочної форми навчання є:

  • робота, що виконується в аудиторії (10 балів);

  • вибіркові види робіт: варіативні індивідуальні (5 балів)

  • модульний контроль (5 балів).

Поточний контроль та оцінювання знань здійснюється у відповідності з Картою самостійної роботи студента, яка характеризує обов’язкові та вибіркові завдання за терміном виконання, формою контролю і максимальною кількістю балів.

    1. Порядок підсумкового контролю знань

Підсумковий контроль для заочної форми передбачено у формі іспиту.

Під час іспиту студенти дають письмові відповіді на питання та розв’язують задачі, що наведені в екзаменаційних білетах.

Іспит проводиться у формі виконання письмового екзаменаційного завдання. Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 100 балів. Екзаменаційні білет містить 10 завдань, кожне з яких оцінюється за шкалою 10; 8; 6; 0 балів. Зміст екзаменаційних завдань для заочної форми навчання: 6 теоретичних питань, що потребує глибокого викладення програмного матеріалу; 4 розрахункових завдання з курсу.

Студент, знання якого під час підсумкового контролю оцінено менше 30 балів, вважається таким, що іспит не склав. Теоретичні завдання передбачають розгорнуту відповідь на питання, що охоплюють зміст робочої програми дисципліни. Практичні завдання базуються на задачах, які виносяться для самостійного опрацювання.

Оцінка рівня знань при складання іспитів:

«10 балів» — студент має систематичні та глибокі знання навчального матеріалу, вміє без помилок виконувати практичні завдання, які передбачені програмою курсу, засвоїв основну й ознайомився з додатковою літературою, викладає матеріал у логічній послідовності, робить узагальнення і висновки, наводить практичні приклади у контексті тематичного теоретичного матеріалу;

«8 балів» — студент повністю засвоїв навчальний матеріал, знає основну літературу, вміє виконувати практичні завдання, викладає матеріал у логічній послідовності, робить певні узагальнення і висновки, але не наводить практичних прикладів у контексті тематичного теоретичного матеріалу або допускає незначні помилки у формуванні термінів, категорій, невеликі арифметичні помилки у розрахунках при вирішення практичних завдань;

«6 балів» — студент засвоїв матеріал не у повному обсязі, дає не повну відповідь на поставлені теоретичні питання, допускається грубих помилок у розрахунках при розв’язанні практичного завдання;

«0 балів» — студент не засвоїв навчальний матеріал, дає неправильні відповіді на поставлені теоретичні питання, не вміє або неправильно виконує розрахунки при розв’язанні практичних завдань.

До відомості обліку поточної і підсумкової успішності заносяться сумарні результати в балах поточно-модульного контролю та іспиту. Оцінка за національною шкалою (4-бальною) виставляється в відомість обліку поточної і підсумкової успішності поряд із загальною підсумковою оцінкою в 100-бальній шкалі.

Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання в 4-х бальну та шкалу ЕСТS здійснюється у такому порядку:

Оцінка за шкалою ECTS

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка за 4-х бальною шкалою

А

90–100

5 (відмінно)

В

80-89

4 (добре)

С

70–79

D

66-69

3 (задовільно)

Е

60–65

FX

21-59

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

F

0–20

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

6.3. Зразок екзаменаційного білету (заочна форма навчання)

Державний вищий навчальний заклад

«Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»

Кафедра економіки підприємств

Соседние файлы в папке 02 NMM_DiscProgramy