Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
49
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
278.02 Кб
Скачать

Тема 6. Оцінювання потенціалу виживання підприємства

Потенціал виживання підприємства. Економічна надійність підприємства та підходи до її оцінки. Складові та способи прояву потенціалу виживання фірми.

Ресурсні передумови виживання підприємства та аспекти їх оцінювання. Формування та управління резервів. Визначення обсягів та напрямів резервування ресурсів та часу. Узгодження ресурсних конфліктів.

Оцінювання можливостей розвитку підприємства. Ринкові потреби та виробничі можливості підприємства. Віртуальні та реальні товарні ніші. Маркетингове дослідження у контексті встановлення імовірності економічної кризи.

Вплив зовнішнього середовища підприємства на його вихід з кризового стану. Основні способи участі сторонніх організацій у виведенні підприємства з кризи. Зовнішня санація фірми. Зовнішнє управління підприємством. Примусове банкрутство підприємницької структури. Зовнішні структури управління антикризовими проектами.

Тема 7. Процедури розроблення та реалізації антикризових програм і проектів

Призначення антикризових програм і проектів. Головна мета та локальні цілі розробки антикризових програм і проектів підприємства. Сукупність завдань програм і проектів. Структурний зміст антикризової програми і проекту.

Ключові параметри антикризової програми (проекту) підприємства. Горизонт та масштаби програми. Прогнозні та контрольні показники програми. Часові та ресурсні обмеження.

Управління розробленням антикризової програми (проекту) підприємства. Стадії та етапи розробки. Встановлення зон відповідальності за розробку складових програми (проекту). Контрольні віхи на етапах розробки програми (проекту). Мотивація розробки своєчасних та ефективних антикризових заходів.

Забезпечення формування антикризової програми (проекту) підприємства. Встановлення алгоритму реалізації антикризових заходів. Оцінювання доцільності виконання запрограмованих заходів програми. Узгодження ресурсних протиріч. Процедури доведення управлінських рішень до виконавців.

Організація контролю за реалізацією антикризової програми (проекту) підприємства. Органи контролю за виконанням програм (проектів) та їх повноваження. Інформаційні потоки контрольних даних. Документування результатів виконання програми ()проекту.

Техніка здійснення контролю за виконанням антикризових програм. Моментні спостереження за контрольними датами. Наскрізні контрольні віхи. Інтегровані системи контролю параметрів реалізації програми (проекту).

Тема 8. Технології впровадження антикризових рішень

Основні перспективні та тактичні заходи впровадження антикризової системи управління. Стратегія «паралельної діяльності». Стратегія «стрибка». Стратегія «пілотного проекту». Стратегія «розшивання вузького місця». Тактичні та оперативні дії у межах перспективних заходів впровадження системи. Особливості реалізації тактичних дій на різномасштабних підприємствах.

Комплекси робіт з впровадження антикризової системи управління підприємницької структури. Підготовка до впровадження системи антикризового управління у конкретних умовах діяльності. Цілісне та поетапне впровадження проектних рішень. Контроль виконання робіт з впровадження проекту антикризової системи управління. Аналіз результатів і визначення ефективності впровадження проекту системи.

Організація впровадження антикризових заходів. Антикризові проекти. Алгоритми реалізації процедур банкрутства підприємств. Реорганізація неплатоспроможних підприємств. Способи трансформації підприємства у умовах активних кризових проявів. Економіко-соціальні наслідки ліквідації підприємницької структури.

Соседние файлы в папке 02 NMM_DiscProgramy