Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
49
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
278.02 Кб
Скачать

Шкала оцінювання видів робіт поточного контролю знань студентів

Можлива максимальна оцінка за роботу (завдання), балів

Рівень виконання

Відмінно

Добре

Задовільно

Незадовільно

2

2

1,5

1

0

3

3

2

1

0

4

4

3

2

0

5

5

4

3

0

За робочою програмою та планом-графіком занять з дисципліни після вивчення тем передбачено проміжний контроль знань шляхом виконання модульного завдання. Завдання для контрольних робіт комплекту­ються із теоретичних запитань і подібних практичних задач відповідних тем модулів.

Тривалість виконання модульного контрольного завдання дві академічні години .

В разі невиконання завдань поточного контролю з об’єктивних причин (хвороба, відрядження, паралельне навчання за кордоном, які підтверджені відповідно лікарняним листком, довідкою, листом) студент має право за дозволом декана скласти їх до останнього семінарського (практичного) заняття у час та порядку визначеному викладачем.

Результати модульних поточних контролів мають зберігатися викладачем до моменту здачі студентом іспиту.

Результати поточного контролю знань студентів вносяться до відомості обліку поточної і підсумкової успішності, яка здається у деканат до останнього дня залікового тижня.

Результати поточного контролю знань студентів, які отримали від 0 до 50 включно, вносяться до відомості обліку поточної і підсумкової успішності, яка здається у деканат до останнього дня залікового тижня.

    1. Порядок підсумкового контролю знань

Підсумковий контроль знань студентів у здійснюється у формі комплексного модуля на денній формі навчання і іспиту на заочній формі навчання шляхом виконання письмових екзаменаційних завдань.

Оцінювання знань студентів здійснюється на основі суми результатів поточного і підсумкового контролю знань (іспиту).

На іспит виносяться вузлові питання, типові та комплексні задачі, ситуації, завдання, що потребують творчої відповіді та уміння синтезувати отримані знання і застосовувати їх при вирішенні практичних задач тощо.

Перелік питань, що охоплюють зміст програми дисципліни, критерії оцінювання екзаменаційних завдань доводяться до студентів на початку семестру.

Екзаменаційний білет містить 10 приблизно однако­вих за складністю завдань теоретичного та практичного характеру, що комплексно охоплю­ють весь матеріал дисципліни згідно з робочої навчальною програмою кожне з яких оцінюється за шкалою 10; 8; 6; 0 балів.

За формою і змістом завдання поділяються на два блоки. Перший блок іспитового завдання містить теоретичні запитання, другій блок — прикладні задачі. На теоретичні запитання, вимагається змістовна письмова відповідь. Прикладні задачі потрібно розв’язати з приведенням формул й належними стислими поясненнями проведених розрахунків.

Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 60 балів (включно). В разі, коли відповіді студента оцінені менше ніж в 30 балів, він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту (тобто 0 балів).

Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається з суми балів за результати поточного контролю знань та за виконання завдань, що виносяться на іспит (за умови, що на іспиті студент набрав не менше 30 балів). Якщо на іспиті студент набрав менше 30 балів і отримав незадовільну оцінку, загальна підсумкова кількість балів включає лише результати поточно-модульного контролю.

До відомості обліку поточної і підсумкової успішності заносяться сумарні результати в балах поточно-модульного контролю та іспиту.

Вимоги до оцінки знань при підсумковому контролі:

  • на 10 балів оцінюється відповідь, яка характеризує повне і глибоке засвоєння студентом теоретичного матеріалу або задача повністю відповідає еталонному розв’язанню, методично правильно оформлена з належними стислими поясненнями проведених розрахунків з висновками. Для тестовій частині завдання модуля частка правильних відповідей становить не менше 80%;

  • на 8 балів оцінюється в цілому правильна відповідь, але неповна за змістом або має окремі неточності в формулюваннях, використанні розрахункових формул, помилками у визначенні проміжних й кінцевих результатів. Розв’язання задачі ви­конане не менше ніж на 50%. Для тестової частини завдання за частину правильних відповідей у межах від 50 до 79%.;

  • на “6” балів оцінюється відповідь, яка свідчить про низький рівень знання матеріалу і розкриває зміст питання більше ніж на 50%, або не невірно розв’язані задачі або розв’язані менше ніж на 50%.

  • на “0” балів оцінюється відповідь, яка свідчить про незадовільне знання матеріалу і розкриває зміст питання менше ніж на 50%, або не невірно виконані розрахунки при розв’язанні практичних завдань.

Соседние файлы в папке 02 NMM_DiscProgramy