Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
12
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
148.2 Кб
Скачать

1.2 Загальна характеристика мережі

На підприємстві впроваджується комп’ютерна мережа топологією якої є 10 Base –Т.

10BASE -T - фізичний інтерфейс Ethernet , що дозволяє комп'ютерам зв'язуватися за допомогою кабелю типу « кручена пара» . Назва 10BASE -T походить від деяких властивостей фізичної основи (кабелю). «10» посилається на швидкість передачі даних в 10 Мбіт / с. Слово « BASE » - скорочення від « baseband » signaling (метод передачі даних без модуляції ) . Це означає , що тільки один Ethernet- сигнал може знаходитися на лінії в конкретний момент часу. Іншими словами, не використовується мультиплексування , як в широкосмугових каналах . Буква « T » походить від словосполучення «twisted pair» (кручена пари), позначаючи використовуваний тип кабелю.

Дана мережа включає в себе:

  • 11 комп’ютерів

  • 1 концентратор Cisco SB SF100D-16-EU

  • 1 Сервер

  • 1 модем ADSL

Рисунок 1.2.1- концентратор Cisco SB SF100D-16-EU

Даний концентратор використовується в мережі і з’єдную 11 комп’ютерів за допомогою витої пари в одну мережу, сам концентратор має 16 портів, 11 яких займають офісні комп’ютери, 12 порт займає сервер, 13 порт займає с.

Рисунок 1.2.2 - модем ADSL d-link 2500u

Модем - пристрій зв'язку для перетворення аналогового сигналу в дискретний та навпаки, що дозволяє комп'ютеру передавати дані по телефонній лінії, він є пристроєм узгодження у телекомунікаційних системах, системах автоматичного керування тощо.

Соседние файлы в папке 1Курсовая економика