Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
115
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.22 Mб
Скачать

101 "Земельні ділянки"

102 "Капітальні витрати на поліпшення зе­мель"

103 "Будинки та споруди"

104 "Машини та обладнання"

105 "Транспортні засоби"

106 Інструменти, прилади та інвентар"

107 "Робоча і продуктивна худоба"

108 "Багаторічні насадження" здійснюється облік відповідно машин та обладнання, транспорт­них засобів, інструментів, приладів та інвентарю, робочої і про­дуктивної худоби, багаторічних насаджень.

На субрахунку 109 "Інші основні засоби" ведеться облік основних засобів, які не включені до інших субрахунків рахунку 10 "Основні засоби".

Аналітичний облік основних засобів ведеться щодо кож­ного об'єкту окремо.

7. Інвентарний облік наявності і руху основних засобів.

Інвентарна картка, як правило, відкривається на кожен інвентарний об'єкт обліку основних засобів. У ній вказується інформація про технічні характеристики об'єкта, його первісна та ліквідаційна вартість, дані про індексації та переоцінки об'єкта, проведені поліпшення та модернізації, дата введення в експлуатацію та но­рма амортизації. Заповнені картки реєструються в описі інвентарних карток з облі­ку основних засобів (форма ОЗ-7), за яким об'єкти основних засобів отримують ін­вентарні номери, що зберігаються за ними на весь період експлуатації і вже не присвоюються іншим об'єктам на даному підприємстві.

9. Економічна суть капітальних інвестицій і основні напрямки їх здійснення.

Капітальні інвестиції – вкладення коштів у придбання будинків, споруд, інших об’єктів нерухомої власності, інших основних фондів та нематеріальних активів, що підлягають амортизації.

10. Кореспонденція рахунків та загальна схема з обліку капітальних інвестицій.

Усі витрати підприємства, що пов”язані з приджбанням або створенням о/з та інших НМА обліковуються на 15 рах. “Капітальні інвестиції”. За Д-т відображаються витрати, пов”язані з придбанням або створенням о/з. А за К-т – зменшення у зв”язку з прийняттям в експлуатацію. На цьомурахунку ведеться облік операцій, пов”язаних з капітальним будівництвом, придбанням та виготовленням о/з та НА. Для узагальнення інформації про рух о/з та інших НА і капітальних інвестицій призначений Журнал 4.1 (з К-т 10,11 в Д-т15) та Журнал 4.4 (з К-т15 в Д-т 10,..). Записи в Журналі 4 ведуться на підставі первинних і зведених документів (актів приймання-передачі,..). Аналітичний облік к/і ведеться за видами о/з, інших НМА, а також за окремим об”єктвми у Відомості 4.1.

При будівництві о/з підприємство-замовник здійснює облік витрат на к/і та веде розрахунки з підрядчиками за виконані і прийняті за актами роботи.

На суму заборгованості: Д-т15 К-т63

На суму ПДВ: Д-т641 К-т63

Введення об”єкта в експлуатацію: Д-т10 К-т15

Перераховано грошові кошти постачальнику (транспортній організації, за монтаж): Д-т371 К-т311

Відображено суму податкового кредиту: Д-т641 К-т644

Надійшло обладнання, а також відображено вартість послуг транспорту і монтажу: Д-т152 К-т 631

Розрахунки за податковим кредитом послугтранспортування і монтажу:Д-т644 К-т641

Родрахунки з ПДВ по обладнанню: Д-т644 К-т641

Погашено заборгованість постачальнику: Д-т631 К-т371

Соседние файлы в папке shpori_spetsialnist_na_magistraturu_files