Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
spory_marketing / шпора маркетинг_print.DOC
Скачиваний:
91
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
866.3 Кб
Скачать

54. Графік життєвого циклу товару

55. Дайте визначення термінів “життєвий цикл товару”, “концепція життєвого циклу товару”, “етап життєвого циклу товару”

Життєвий цикл товару – послідовність “фаз життя” товару на ринку: впровадження, розвиток, зрілість (стабілізація, насичення ринку), його скорочення (спад продажу), зняття товару з продажу.

Концеп. жит. ц-лу тов-у” – концепція, яка характеризує розвиток обсягів збуту і прибуток від реалізації товару, пропонує заходи зі стратегії і тактики маркетингу з моменту надходження товару на ринок аж до його усунення з ринку

56. Конкурентоспроможність продукції

Конкурентоспроможність товару - це його здатність бути вибраним конкретним споживачем з інших груп аналогічних то­варів, які пропонуються ринку конкурентами.

Визначаючи конкурентоспроможність товару, треба дотриму­ватись такої логіки.

Споживач завжди намагається отримати максимальний спо­живчий ефект у розрахунку на одиницю своїх витрат. Тому в найзагальнішому вигляді умовою конкурентоспроможності това­ру (К) є максимізація питомого споживчого ефекту.

споживчий (корисний) ефект/ціна споживання (відпускна ціна + вартість споживання)->мах

Конкурентоспроможність має відносний характер, тобто зав­жди визначається відносно чогось:

- конкретних ринків (груп споживачів);

- продукції конкурентів;

- конкретного часового періоду.

Інакше кажучи, конкурентоспроможність визначається порів­нюванням товару підприємства з товарами-аналогами (конкурен­тами) на конкретному ринку в конкретний період часу.

Основними елементами конкурентоспроможності є:

а) цінова конкурентоспроможність: співвідношення рівня цін на товар із цінами на аналоги та товари-субститути; дійовість системи диференціації цін залежно від співвідношення попиту та пропонуван­ня, а також політики конкурентів; привабливість системи знижок;

б) якість продукції: функціональність, надійність, зручність експлуатації, наявність додаткових функцій; престиж, супутні обставини (зручність купівлі, оплати, утилізації);

в) конкурентоспроможність систем збуту, реклами, сервісу: зручність системи збуту, ефективність реклами, зручність та на­дійність системи обслуговування (технічного, торговельного, га­рантійного, постгарантійного), ефективність пропаганди.

Оцінка конкурентоспроможності товару може здійснюватись експертним методом, опитуванням споживачів, а також порівня­льною оцінкою головних параметрів товару

57.Взаємозв'язок між конкурентоспроможністю продукції, ціною реалізації та вартістю споживання

Конкуреноспроможність – це сукуп-ність якісних та вартісних хар-к товару, яка забезпечує задоволення конкретної потреби.

К. продукції визнач-ся шляхом порів-няння її з ана­логічною продукцією конкурентів шляхом порівняння ціни споживання продукції.

Цспоживання = Цкупівлі + Цексплуатації Цутилізації

Щоб товар легко продавався на ринку, він повинен задовольняти дві вимоги: мати відповідні споживчі властивості, тобто бути корисним для особистого або сус-го вжитку, і відзначатися к-здатніс-тю, щоб придбання цього товару уявля-лося покупцеві вигіднішим і зручнішим, ніж іншого з такими ж функціями або такого ж у іншого продавця.

Якщо товар фірми подібен до товарів конкурентів, то вона буде змушена призначати ціну близьку до ціни цього товару. Якщо якість її товару нижча, ніж у конкурента, то і ціна має бути вища і навпаки.

Соседние файлы в папке spory_marketing