Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
28
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
441.86 Кб
Скачать

4.2. Правоустановлюючі документи

Договір купівлі-продажу частини нежилого приміщення від 10 травня 2005 р., посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Петренко К.К.. Зареєстрований в реєстрі за № 555.

4.3. Технічна характеристика

Конструктивно будинок, де знаходиться об'єкт оцінки, являє собою будівлю, яка має прямокутно-видний вигляд. Стіни будинку - цегляні.

Основні конструктивні елементи будинку та об'єкта оцінки:

Фундаменти бутобетонний;

Стіницегляні;

Перегородкипанельні плити;

Перекриттязалізобетонні;

Покрівлярулона;

Підлогакерамічна плитка, покриття для підлоги;

Отвори зовнішні металопластикові, внутрішні двері дерев'яні;

Опорядження внутрішнє: стіни – поліпшена фарба, штукатурка; стеля –підвісна;

ІНЖЕНЕРНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БУДИНКУ ТА ОБ'ЄКТА ОЦІНКИ:

Водопровід господарсько-питний від міської мережі;

Каналізаціягосподарсько-побутова, міська мережа, зливостоки до міської мережі;

Опаленнняводяне, центральне від міської мережі;

Електропостачання від міської мережі, напруга 220 в; 380 в;

Засоби зв 'язкутелефонізація. Будинок теле- і радіофікований.

4.4. Визначення фізичного зносу

1. Оцінку ступеня фізичного зносу будівлі провести на підставі технічних характеристик будинку та "Правил оцінки фізичного зносу житлових будинків" (ПРАВИЛ), затвердженних наказом Голови Державного комітету України по житлово-комунальному господарству №52 від 02.07.93р.

2. Розрахунок ступеню фізичного зносу об'єкта оцінки виконати з врахуванням фізичного зносу окремих елементів та конструкцій, їх питомої ваги у відновній вартості будівлі, яка береться відповідно до Таблиці 25А (житлові будинки п'ятиповерхові цегляні) Збірника 4 "Укрупнених показників відновної вартості жилих, громадських комунальних будівель та будівель побутового призначення для переоцінки основних фондів".

На основі отриманої інформації, студентам необхідно заповнити таблицю 2.

Таблиця 2

Назва елементів

Питома вага, Рк,%

Фізичний знос

Фк,%

Фк X Рк 100%

Фундаменти

Стіни та перегородки

Перекриття

Дах та покрівля

Сходи

Підлоги

Отвори

Опорядження

Інженерні системи

Інші роботи

ВСЬОГО:

3. Визначити коефіцієнт залишкової придатності об’єкта оцінки. Коефіцієнт залишкової придатності приміщень Кпр = 100% - Кфз

5. Розрахунок вартості об'єкта оцінки

5.1. Вартість за витратним підходом

Оцінка за цим підходом базується на вартості одиничного показника (одного кв.м, куб.м) об'єкта, який за своїми конструктивними рішеннями, застосовуваних матеріалах та інших факторах подібний до оцінюваного.

Для обраного функціонального аналога у відповідності з Таблицею 25 (жилі будинки п'ятиповерхові цегляні) Збірника 4 "Укрупнених показників відновної вартості жилих, громадських комунальних будівель та будівель побутового призначення для переоцінки основних фондів ", вартість 1-го куб.м будівельного об’єму для приміщень рівна 24,5 крб.

Вартість об'єкта оцінки визначається за формулою розділу 2.1, де:

загальний будівельний об"єм об'єкта оцінки, який рівний 454 куб. м.

коефіцієнт переходу від цін 1969 року до цін 1984 року (визначається згідно Постанови Держбуду СРСР від 11 травня 1983р.. №94. Постанови Кабміну УРСР та Укррадпрофу за №142 від 19.05.1989р.) для будинків, які побудовані до введення з 1 січня 1984р. нових кошторисних цін (цегляні будинки) в умовах м. Києва рівний 1,24.

–– ринковий коефіцієнт зміни вартості будівництва у порівнянні з базисною кошторисною вартістю будівельно-монтажних робіт в цінах 2001 року (без врахування ПДВ). Він визначається у відповідності з Листами Державного комітету України у справах містобудування і архітектури. Середній індекс збільшення вартості будівництва, що здійснюється на території України, у порівнянні з кошторисною вартістю БМР 1984 року, при переході до цін 2007 року (без врахування ПДВ). Згідно Збірника "Ціноутворення в будівництві" №1 за 2007 р., склав на 01.01.07 р.– 5,64. З урахуванням індекса інфляції за січень місяць 1,032 ринковий коефіцієнт склав на дату оцінки 5,81.

коефіцієнт, який враховує залишкову придатність об'єкта оцінки і який у відповідності з визначеним фізичним зносом для оцінюваних нежитлового приміщення рівний 0,75.

Необхідно обчислити залишкову вартість оцінюваного нежитлового приміщення.