Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otsinka_zastavi_metodmateriali / оцінка студент / Зв т про оц нку предмета застави.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.96 Mб
Скачать

4.2. Опис регіону місцерозташування об'єкта

Об'єкт, що оцінюється, знаходиться в центральній частині міста Дніпропетровськ, район Жовтневий (згідно адміністративного поділу), місцева назва району – Бабушкінський; адреса: пров. ******, №5 (див. рис. 1).

Аналізоване мною середовище може бути визначено в наступних межах – комерційна та житлова забудова.

Будівля розташована в межах вулиць ******, на щільно забудованій території, з зеленими насадженнями.

Будівля розміщена в центральній діловій частині міста, в районі комерційної (офісної, торгівельної, сфери послуг) та житлової (багатоповерхові житлові будинки) забудови. В безпосередній близькості знаходиться центральний проспект міста – ******. Соціальна інфраструктура на високому рівні (на незначній відстані). На високому рівні пішохідна доступність, транспортна – на середньому рівні.

З точки зору комерційного використання об'єкту оцінки, місцерозташування об'єкту оцінки знаходиться в одному з найбільш розвинутих районів міста. Місцеположення є дуже вигідним для подібного об'єкту. У структурі міста таке розташування має високий рівень комерційної привабливості: відоме місце для жителів, достатня кількість рекламних засобів, поруч розташовані вулиці мають інтенсивні транспортні та пішохідні потоки, велика кількість маршрутних таксі.

Негативні фактори – будівля розташована в огородженому подвір'ї, на відстані біля 200 м від вулиці ******, що має транспортні та пішохідні потоки; під'їзд до будівлі знаходиться в незадовільному стані.

Розглянуте мною середовище може бути охарактеризоване як територія, яка представляє собою поєднання різноповерхової різнопрофільної (житлові багатоповерхові будинки, комерційні об'єкти та інше) забудови.

Відстань від будівлі, до:

  • центру міста – 1,0 км;

  • автовокзалу та залізничного вокзалу – 5,0 км;

  • порту – 3,0 км;

  • магістралей містоформуючого значення – 0,1 км.

Рис. 1. Карта міста Дніпропетровськ

4.3. Опис земельної ділянки під об'єктом оцінки

Земельна ділянка площею 1 049,00 кв. м надана на праві постійного користування відповідно до Державного акту на право постійного користування земельною ділянкою ДП № 69041010 від 03.12.1997 р., наданого Дніпропетровською міською Радою народних депутатів. Державний Акт виданий на підставі рішення виконавчого комітету Дніпропетровської міської Ради народних депутатів за №1542 від 30.09.1997 р.

Землю, площею 1 000 кв. м, надано для обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд

Правові документи на земельну ділянку підлягають переоформленню.

Об'єкт оцінки знаходиться на огородженій території, вимощеній асфальтом, є місце для паркування на невелику кількість авто. Огорожа – цегляна з металевими воротами. Прилегла територія частково впорядкована.

План меж земельної ділянки наведено нижче. Задані межі охоплюють територію, що характеризується факторами, які впливають на вартість нерухомості.

Територія має достатній рівень благоустрою та достатній рівень забезпечення інженерною інфраструктурою. Територія перспективна в плані її найбільш ефективного використання, має високу репутацію з точки зору проживання, та особливо щодо комерційного використання.

За даними продажу нерухомого майна (рівня цін на нерухомість) район користується високою популярністю у жителів міста.

Розглядувана територія повністю розташована в межах міста Дніпропетровськ, тому освоєння земельних територій визначається міським зональним регулюванням і потребує погодження зі сторони служб міської влади та природоохоронних служб.

Соседние файлы в папке оцінка студент