Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Подт кодекс / теория.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
452.1 Кб
Скачать

19. Фінансові санкції, які накладаються органами податкової служби.

  1. Платник податку, що не подає податк декларацію вчасно, сплачує штраф у розмірі 10 неоп мінім-в за кожне таке неподання або затримку. Крім того платник додатково сплачує штраф у розмірі 10% суми податк зобов-ня за кожний місяць затримки декларації, але не більше 50% суми податк зобов-ня та не менше 10 неопод мінім-в.

  2. Якщо дані документальних перевірок свідчать про заниження суми податк зобов-нь, заявлених у деклараціях, платник сплачує штраф 5% від суми недоплати за кожний з податк періодів, установлених для такого податку, починаючи з періоду, на який припадає така недоплата, та закінчуючи періодом отримання платником податкового повідомлення, але не більше 25% такої суми та не менше 10 неоп мінім-в.

  3. Якщо податк органи виявляють помилки у поданій декларації платник сплачує штраф у розмірі 5% суми донарах-го податк зобов-ня, але не менше 1 н.м.

  4. Якщо платника засуджено за злочин щодо ухилення від сплати податків або він декларує занижені податк зобов-ня у великих розмірах, штраф становить 50% від суми недоплати, але не менше 100 неоп мінім-в.

  5. Якщо платник не сплачує узгоджену суму податк зобов-ня, він сплачує штраф у таких розмірах:

  • При затримці до 30 календ днів – 10%

  • Від 31 до 90 календ днів – 20%

  • Більше 90 днів – 50% суми узгодженого под зобов-ня.

Крім вищеназваних штрафів, на суму подат боргу нараховується пеня у розмірі 120% річної облікової ставки

  1. Якщо платник, активи якого перебувають у податк заставі, відчужив такі активи без згоди податк органу, платник сплачує штраф у розмірі 100% суми податк боргу щодо якого виникла податк застава.

  2. Якщо платник здійснює продаж товарів або здійснює грош виплати без попереднього нарах-ня та сплати податку, якщо таке нарах-ня є обов’язковим, штраф сплач-ся у подвійному розмірі від суми зобов-нь.

  3. Якщо платник до початку перевірки контролюючим органом самостійно виявляє факт заниження податк зобов-ня, погашає суму недоплати та штраф у розмірі 10% від суми такої недоплати, штрафи. Визначенні підпунктом 2-7 а також адмін штрафи не застосов-ся.

20. Адміністративні санкції, які накладаються органами податкової служби.

  • на керівників та ін посадових осіб підп-тв (як пр, гол бухг), винних у заниженні суми податку, у відсутності БО або ведення його з порушеннями; у неподанні або несвоєчасному поданні док-тів, пов’яз зі сплатою податків від 5 до 10 неоп мін-в доходів громадян, а якщо порушення повторилося ще раз протягом року – від 10 до 15 неопод мін-в.

  • На керівників та ін посадових осіб, які не виконують вимог посад осіб органів ДПС від 10 до 20 неоп мін-в.

  • На посадов осіб підпр-тв, а також гром-н – суб’єктів ПД, які виплачували доходи і не утримували або не перераховували до бюджету суми ППгр, які не повідомляли чи несвоєчасно повідомляли ДПІ про обсяг отриманих доходів громадян – у розмірі 3 неоп мін-в; якщо повторне порушення протягом року – 5 неоп мін-в.

  • На громадян, винних у неподанні або несвоєчасному поданні, декларації про доходи, у відсутності обліку або неналежному обліку доходів штраф від 1 до 5 неоп мін-в

  • На громадян, які займ-ся ПД, винних у протидії посадовим особам органів ДПС, штраф від 10 до 20 неоп мін-в доходів гром-н

  • На гром-н, які займ-ся ПД без держ реєстрації або без спец дозволу, - від 3 до 8 неоп мін-в

  • На гром-н, які здійснюють продаж товарів без придбання одноразових патентів або з порушенням терміну їх дії – від 1 до 10 неоп мін-в; якщо це повтор-ся протягом року – від 10 до 20 неоп мін-в.

  • Крим відповід за ухилення сплати под–до 10 років.

Соседние файлы в папке Подт кодекс