Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Подт кодекс / теория.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
452.1 Кб
Скачать

52. Особливості оподаткування страхової діяльності та бартерних операцій податком на прибуток підприємств.

Об’єктом оподатк страх діяльн вистунає оподатковуваний дох, сума якого вираховується як різниця між сумою вал внесків від операцій страх і пере страх і сумою страх платежів, переданих в пере страх.

Основна ставка – 3%

Дох, отримані від довго строк страх життя оподатк за ставкою 0%, але у разі порушення вимог відпов дог або його дострокового розірвання – такі дох оподатк за ставкою – 6%.

Всі інші дох оподат в заг порядку.

Дох та витр від бартерних опер визн виходячи із договірної ціни такої опер, але не нижчої за звич ціни

53. Особливості оподаткування результатів діяльності, що здійснюється за довгостроковим контрактом податком на прибуток підприємств.

Довгострок контракт – будь-який дог, що передбачає вигот ОФ не раніше ніж через 9 міс.

Виконавець довго строк контр самост визн дох, нарах протягом звіт пер, використовуючи оціночний коеф (розрах як співвідношу суми факт витр звіт пер до суми заг планових віит).

ВД в звіт пер визн як добуток заг-договірної ціна такого контр на оціночний коеф. ВВв звіт пер визнач на рівні факт.

Після завершення контр виконавець здійснює перерах сум под зоб за наслідками попер звіт пер, для цього він визнач факт коеф (співвідношу факт витр попер звіт пер до кінцевої договірної ціни об’єкта) і отримує суму ВД за кожен із попер звіт пер.

Якщо за наслідками перерахування платник занизив чи завищив суму под зоб до суми визначеної різниці застос процент на рівні 120% стави НБУ на момент здійснення такого перерахунку.

54. Особливості оподаткування неприбуткових організацій податком на прибуток підприємств.

До неприб орг відносяться такі: орг влади та бюдж устан; благод фонди; гром орг; політ партії; пенс фонди; реліг орг та ін юр особи, діяльн яких не передбач отрим Пр.

Дох таких неприб орг звільн від оподатк за переліком, встановленим законод.

Як правило не оподатк:

*Добровільні пожертви;

*Пасивні дох;

*Кош, що надходять від провед їх осн діяльн та з бюдж.

Всі ін дох оподатк в загальному порядку. У разі, коли дох неп риб орг на кін 1 кварт наст за звіт року перевищ 25% дох, отриманих протягом звіт року – така орг сплач под з нерозпод суми Пр.

Центр под орг веде реєстр всіх неп риб орг, які звільнені від оподатк. Такі орг зобов’язані подавати под звітність про викор своїх кош. У разі лік від такої орг її акт повинні бути передані ін неп риб орг або перерах до бюдж.

55. Особливості оподаткування неризидентів податком на прибуток підприємств.

Суми Пр нерезид, які здійсн свою діяльн на терит Укр. через пост предст (ПП) опода в заг порядку.

Якщо нерезид здійс свою діяльн не лише в Укр., а й за її межами і при цьому не визн Пр від своєї діяльн в Укр. Пр, що підляг оподатк в Укр. визн на підставі складення нерезид відокремленого балансу фін-госп діяльності:

К= (ОФ ПП/ОФ Нер + Витр ПП/Витр Нер + Ч прац ПП/Ч прац Нер):3

ВД ПП = ВД Нер*К

ВД ПП- ВВ ПП = Пр ПП, що оподатк за ставкою 30%

Якщо нерезид не реєструє Ппна терит Укр., обов’язки з нарах под на Пр з дох, які отримує нерезид на терит Укр. поклад на укр. підпр та ПП, які перерах кош за кордон (под на репатріацію дох) Перерахування здійснюється в такому порядку:

*Сума дох, яка перерах як оплата варт фрахту – 6% у джерела таких випл за їх рах (Нер);

*Страховики, які здійсн виплати в межах дог страх чи пере страх риз на користь нерезид оподатк такі суми за стравкою 15% за власний рах якщо рейтинг фін надійності такого клієнта не відпов вимогам, встан КМУ;

*Резид, які здійсн випл Нер від наданих рекламних послуг на терит Укр. сплач под за ст. 20% за власний рах;

*Всі ін дох крім виручки за отрим тов, роб чи посл за виключ лізингової плати та посл типу інжиніринг, оподатк за ст. 15% за їх рах, якщо ін не передбач нормами між нар права, що набрали чинності.

Соседние файлы в папке Подт кодекс