Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Подт кодекс / теория.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
452.1 Кб
Скачать

78. Відрахування від плати за транзит природного газу, нафти і аміаку.

Платниками є суб. підприємницької діяльності, які здійснюють транспортування трубопровідним транспортом через територію України нафти, природного газу та аміаку. Вони вносять до Державного бюджету України:

• рентну плату за транспортування нафти нафтопроводом в розмірі, еквівалентному 0,685 долара США за 1 тону нафти, що транспортується, на кожні 100 кіло­метрів відстані її транспортування;

• рентна плата за транзит природного газу в розмірі, еквівалентному 1,67 грн за 1000 куб. метрів газу на ко­жні 100 кілометрів відстані;

• рентну плату за транзит аміаку в розмірі, еквіва­лентному 0,3 долара США за 1 тонну на кожні 100 кілометрів відстані.

Внесення зазначених платежів здійснюється щодекадне аван­совими платежами 15-го, 25-го числа поточного місяця, 5-го числа наступного місяця, виходячи з обсягів газу, нафти та амі­аку, транспортованого через територію України за минулу де­каду, та курсу долара на день, що передує сплаті авансового платежу.

Платники щомісячно до 20 числа наступного за звітним міся­ця подають до Державної податкової інспекції за місцем свого знаходження розрахунок відрахувань.Якщо обчислені у місячному розрахунку суми відрахувань за транзит будуть більшими від сум, сплачених авансовими плате­жами щодекадне, доплата зазначених відрахувань провадиться платником до 25-го числа місяця, наступного за звітним.

79. Єдиний збір, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України.

Єдиний збір складається із зборів за здійснення митного, санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю, а також плати за проїзд транспортних засобів та інших самохідних машин і меха­нізмів автомобільними дорогами України. Єдиний збір справляється одноразово при транзиті, ввезенні або вивезенні вантажу за єдиним платіжним документом. Ставки єдиного збору, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України, виражаються у євро. Стягує­ться єдиний збір в національній валюті України за офіційним курсом НБУ на день його сплати.

Розміри ставок єдиного збору, який справляється у пунктах пропуску через держ кордон Укр, встан залежно від режиму переміщення та в залеж виду, місткості або загальної маси ТЗ.

Збори, які справляються у пунктах пропуску через державний кордон У. у зв'язку із здійсненням відповідно до законо­давства У. митного, санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю, перерахову­ються в повному обсязі до Державного бюджету України, а пла­та, яка справляється за проїзд транспортних засобів та інших са­мохідних машин і механізмів автомобільними дорогами України, — до Державного дорожнього фонду України.

80. Державне мито.

Державне мито — це плата за вчинення юридичних дій та за видачу документів уповноваженими на те органами. Платниками державного мита виступають юридичні і фізичні особи, які звертаються у відповідні органи.

Ставки державного мита визначаються двома методами:

•у відсотках до ціни позову, суми договору, вартості майна тощо;

•у твердих розмірах, обчислених у відповідних частках не­оподатковуваного мінімуму доходів громадян.

Перелік ставок і пільг щодо сплати державного мита є досить великим. Державне мито сплачується за місцем розгляду та оформлення документів готівкою, митними марка­ми або шляхом перерахувань із рахунку платника в кредитній установі.

Держ.мито справл-ся : за внесення нотар-х дій нотар-ми конторами; за видачу нового зразка паспорту гром.Укр.; за видачу док-ів на право виїзду за кордон; за прописку гром-н; за видачу дозволів на право полювання та риб-во; за опер-ї з ц.п.; за опер-ї,що зд-ся на тов-х та ін.біржах; за проведення аукціону тощо.

Відповід-ть за прав-ть справляння держ.мита, а також за своєч-ть і повноту внесення до бюджету несуть керівники установ, що справляють держ.мито. Органами, що зд-ть контроль за справл-ня держ.мита є Мінфін., Гол.ДПА.

Соседние файлы в папке Подт кодекс