Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Подт кодекс / теория.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
452.1 Кб
Скачать

75. Рентна плата за нафту і газ, що видобуваються в Україні.

•за нафту власного видобутку в розмірі 52,02 грн за 1 тонну;

•за прир газ власного видобутку в розмірі 28,9 грн за 1000 куб. метрів.

Рентна плата включається до оптової відпускної ціни на нафту і природний газ (без ПДВ) у нац валюті України за офіц валютним курсом до долара США на дату відпуску продукції нафтогазовидоб підп-вами.

Датою відпуску продукції є:

•по нафті, що відвант-ся залізн транспортом, — дата випис-ня залізн квитанції на маршрут чи групу ва­гонів;

•по нафті, що відвант-ся трубопровідним тр-­том, — дата оформлення акта приймання-здавання на пунктах здавання нафти;

•по газу — дата оформ-ня акта приймання-здавання на пунктах заміру газу (щодекадно).

Рентна плата включається до бази опод-ня при визна­ченні ПДВ.

Платниками рент плати є нафтогазовидоб пп, які здійс-ть видобуток прир-го газу на тер-ї У.

Сума рентної плати за нафту і природний газ визначається наф­тогазовидоб пп, виходячи з фактично оплаче­них споживачами обсягів нафти і газу та ставок рентної плати у нац валюті України.

Рентна плата вноситься до Держ бюджету України щодекадно аванс платежами, виходячи з фактично оплачених споживачами обсягів нафти і газу за минулу декаду, 15-го і 25-го числа пот місяця — відповідно за першу і другу декаду, 5-го числа наст-го місяця — за решту днів звітн місяця.

Платники подають податк органам за місцезнах-ням розрахунки з рентної плати за нафту і природний газ (окре­мо) щомісячно, до 20 числа місяця, наступного за звітним. Оста­точна сплата до бюджету сум рентної плати, обчислених за розрахунком за звітний місяць провод-ся платни­ком протягом 10 дн після подання розрахунку.

76. Збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Платники – СПД, які реаліз. в оптово-роздрібній торг. мережі алк. напої та пиво. Об’єкт опод.виручка, одерж. на кожн. етапі реалізації в оптово-роздр. торг. мережі та у мережі гром. харчув. алк. напоїв та пива, що включ. в суму торг. обороту, причому до складу включ. суми ПДВ та АЗ, а також ін. надбавки до ціни.

Податк. зобов’яз. виникають з моменту отрим. коштів за реалізовані алк. напої та пиво. У разі реаліз. прод. за попередньою оплатою податк. зобов’яз. виник. з дати факт. відвантаження. Сума збору в обсяг реалізації не включ., а віднос. до вал. витрат.

Ставка1% від об’єкта оподаткування. Розрахунки подаються щомісячно до 20 числа місяця, наст. за звітним, а сплач. до бюджету протягом 10 днів після граничних термінів подання розрахунку.

77. Збір за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок Державного бюджету.

Збір за виконані геологорозвідувальні роботи справляється з надрокористувачів незалежно від форми власності, які видобувають корисні копалини на раніше розвіданих родовищах, а також на розташованих у межах території України. Збір за виконані геологорозвідувальні роботи в повному обсязі зараховується до державного бюджету і спрямовується на розвиток мінерально-сировинної бази. Нормативи збору за виконані геологорозвідувальні роботи встановлюються окремо для кожного виду корисних копалин чи групи близьких за призначенням корисних копалин у гривнях до одиниці видобутку. Надрокористувачі, які виконували геологорозвідувальні роботи частково за рахунок власних коштів, сплачують збір за геологорозвідувальні роботи, застосовуючи до нього коефіцієнти в залежності від обсягу виконаних на відповідних родовищах пошукових робіт. Якщо надрокористувачі видобувають більше одного виду корисних копалин, що залягають окремо, збір за виконані геологорозвідувальні роботи обчислюється за кожний їх вид окремо.

Розрахунки збору подаються надрокористувачами протягом 40 календ. днів після закінчення звітного періоду, а до бюдж. збір сплач. протягом 10 днів наступних за останнім днем подання розрахунків. Авансові внески сплач. до 20 числа 3-го міс. звіт. кварталу і до 20 числа міс. наступного за звітним кварталом у розмірі 1/3 суми збору за попер. розрахунком.

Соседние файлы в папке Подт кодекс