Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Подт кодекс / теория.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
452.1 Кб
Скачать

73. Збір за спеціальне використання водних ресурсів.

Платниками збору за спец викор-ня водних ресурсів та збору за корист-ня водами для потреб гід­роенергетики і водн транспорту є підп-ва, установи та орг-ції незалежно від форми влас­ності, а також громадяни — суб'єкти ПД, що використовують водні ресурси та користуються водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту.

Об'єктом обчислення збору за користування водами для по­треб гідроенергетики і водного транспорту є:

•обсяг води, пропущений через турбіни гідроелектростанцій:

•тоннаж-доба експлуатації вантажних самохідних і несамохі­дних суден;

•місце-доба експлуатації пасажирських суден.

Нормативи збору за користування водами для потреб гідроенергети­ки встан-ся в копійках за 100 кубічних метрів води, пропущеної через турбіни гідроелектростанцій; за корист-ня водою для потреб водного транспорту - в копійках за одну тоннаж-добу експлуа­тації вантажних суден та одне місце-добу експлуатації пасажир­ських суден.

На користування водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту ліміти не встановлюються. Збір за користування во­дами для потреб гідроенергетики і водного транспорту відноси­ться на валові витрати виробництва.

Збір за користування водами для потреб гідроенергетики і во­дного транспорту зараховується платниками в розмірі 100% до Державного бюджету України.

Розрахунок збору за спеціальне використання водних ресур­сів та збору за користування водами для потреб гідроенергети­ки подається до органів Державної податкової служби за місце­знаходженням платника щоквартально протягом 40 днів наступних за звітним квар­талом.

Розрахунок збору за користування водами для потреб водного транспорту подається до органів державної податкової служби за місцезнаходженням протягом 40 днів наступних періодом (півріччя, дев'ять місяців та рік).

74. Платежі за користування надрами.

Платниками платежів за користування надрами для видобування корисних копалин є усі суб'єкти ПД незалежно від форм власно­сті, які здійснюють видоб-ня кор копалин, включаючи підп-ва з іноземними інвестиціями.

Плата за користування надрами для видобування корисних копалин справляється за фактично погашені в надрах обсяги ба­лансових та позабаланс запасів (обсяги видобутих) кор копалин. Обсяг погашених запасів кор копалин визнач­ся як сума обсягів видобутих кор копалин та факт-х їх втрат у надрах під час видоб-ня.

Нормативи плати за корист-ня надрами для видоб-ня кор-х копалин встановл-ся для кожного виду кор копалин як базові з подальшою їх диференціацією залежно від геологічних особливостей та умов експлуатації родовищ. Базові нормативи плати за видобування кор копалин в залежності від їх виду встановл-ся в фіксованому та процентно­му виразі.

Плата за корист-ня надрами для видоб-ня кор копалин обчисл-ся щоквартально за наростаючим підсумком з початку року, виходячи з факт обсягу погашених в над­рах запасів, обсягу видобутку або вартості видобутої мінеральної сировини чи продукції її первинної переробки.

Платники щоквартально складають розрахунки за встановле­ними формами та подають їх держ податк органам за місцезнах-ням родовища кор копалин протягом 40 дн після закін-ня звіт кварталу.

Сплата платежу за корист-ня надрами для видобування корисних копалин проводиться платниками щоквартально протягом 50 дн після закін-ня звіт кварталу.

Соседние файлы в папке Подт кодекс