Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Подт кодекс / теория.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
452.1 Кб
Скачать

71. Порядок сплати фіксованого податку громадянами, що займаються пд без створення юридичної особи.

Громадянами, що займаються ПД без створення юридичної особи, можуть вибирати метод сплати ПрП з гр-дян: на заг засадах, сплачувати податок за фіксов розміром.

Такі гром-ни мають право сплачувати ПрПг за фіксов розміром за умови, якщо:

  1. к-сть осіб, які перебувають у труд відносинах з таким платником не більше 5

  2. якщо вал дохід за останні 12 календ міс, що передують місяцю придб-ня патента, не перевищує 7000 неоп мінім-в

  3. платник здійс-є ПД з продажу товарів і надання супутному такому продажу послуг на ринках та є платником ринков збору.

Не дохзвол-ся сплата фікс податку при торгівлі алког та тютюнов виробами.

Для одерж-ня патенту платник подає до податк органу заяву та документ, що засвідчує про сплату фіксов податку. В патенті зазнач-ся такі дані:прізвище та ім’я платника, його ідентифікац номер, строк дії патенту, перелік осіб, які перебувають у труд відносинах з платником, місце здійс-ня ПД, назва податк органу, що видав патент.

Розміри фіксов податку встан-ся місцевими Держ радами залежно від територ розташ-ня місця торгівлі в розмірах від 20 до 100 грн на місяць.

Якщо гром-н хоче торгувати в б-я місці на території України, він купує патент за макс ціною – 100 грн. Якщо платник здійс-є ПД з використ-м найман праці, розмір податку збільш-ся на 50% за кожну особу.

Доходи платника, що опод-ся фікс податком, не включ-ся до складу сукупн оподатк доходу за підсумками звітн року. Такий платник звільн-ся від обліку доходів і витрат.

72. Збір за спеціальне використання лісових ресурсів.

Основним признач-м збору за спец викор-ня лісових ресурсів та корист-ня зем ді­лянками лісового фонду є мобілізація коштів для відтворення лісового фонду, поліпшення його якісного скла­ду, забезпечення правильної експлуатації лісів.

До спеціального використання лісових ресурсів належить:

•заготівля деревини під час рубок головного користування;

•заготівля живиці;

•заготівля другорядних лісових матеріалів (пень, луб, кора, деревна зелень тощо);

•побічні лісові користування (випасання худоби, розміщення пасік, заготівля сіна тощо).

Деревина від рубок головного користування і живиця нале­жать до лісових ресурсів державного значення. Такси на ці ре­сурси затвердж-ся КМУкраїни. Другорядні лісові матеріали та лісові ресурси, віднесені до побічних лісових користувань, належать до лісових ресурсів місцевого значення, такси на які встанов-ся обл адмін-ціями.

Спеціальне викор-ня лісових ресурсів здійснюється на наданій земельній ділянці лісового фонду за спеціальним дозво­лом - лісорубним квитком (ордером) або лісовим квитком.

Такси на деревину лісових порід, що відпускається на пні, за­стосовуються з урахуванням розподілу лісів за лісотаксовими по­ясами і розрядами, видами основних порід лісу, якістю деревини та сортаментом ділової древесини.

У разі застос-ня конкурсних умов реал-ї ліс ресур­сів збір за них встанов-ся не нижче діючих такс.

Розмір орендної плати визначається за узгодженням сторін у договорі оренди, але не нижче встановлених такс.

Державні та громадські лісозаготівельні організації й підпри­ємства сплачують плату за відпуск деревини на пні вісім разів на рік: 15 лютого — 15%, 15 березня — 10%, 15 квітня — 10%, 15 червня — 10%, 15 липня — 10%, 15 вересня — 15%, 15 листо­пада — 15% і 15 грудня — 15% річної суми платежу. Колективні, приватні підприємства і громадяни вносять до бюджету ці пла­тежі при одержанні лісорубного квитка (ордера).

Соседние файлы в папке Подт кодекс