Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
36
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
327.17 Кб
Скачать

6. Система поточного і підсумкового контролю

6.1. Завдання та форми контролю

Контроль знань студентів є органічною складовою навчального процесу. За його допомогою оцінюється рівень засвоєння студентами програмного матеріалу, здійснюється інформування слухачів щодо якості вивчення дисципліни, забезпечується підвищення рівня індивідуалізації навчання, посилюються мотиваційні стимули самостійної роботи студентів. Оцінювання знань студентів з дисципліни „Бренд-менеджмент” здійснюється на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань (іспиту).

Метою поточного контролю є перевірка у студентів рівня набутих на лекціях, індивідуальних заняттях та шляхом самостійного вивчення програмного матеріалу фахових знань та умінь. Поточний контроль здійснюється персоніфікованим оцінюванням роботи кожного студента керівником та асистентом курсу. Структура поточного контролю враховує особливості денної, вечірньої та заочної форм навчання. Успішне виконання студентом завдань поточного контролю є обов’язковою умовою для участі у підсумковому контролі.

Порядок поточного оцінювання знань студентів денної форми навчання.

У поточному контролі у студентів перевіряється:

  • ступінь розуміння та запам’ятовування програмного матеріалу дисципліни;

  • уміння самостійно вивчати рекомендовану літературу;

  • напрацювання навичок проведення розрахункових робіт;

  • здатність осмислення змісту окремого розділу (теми) дисципліни;

  • уміння публічно чи письмово подати програмний матеріал;

  • виконання індивідуальних завдань та їх результативність;

  • виконання завдань для самостійного вивчення окремих питань (тем) дисципліни;

  • відвідування лекцій;

  • участь у студентських науково-навчальних публічних представництвах.

Поточний контроль оцінки виконання практичних завдань і самостійного вивчення дисципліни проводиться за умови подання студентом виконаних індивідуальних завдань на базі практики. Практичні індивідуальні завдання здійснюються в письмовій формі і здаються для перевірки викладачу за два тижні до початку сесії.

Для денної форми навчання використовуються наступні критерії оцінювання.

Семінарсько-практичні заняття для студентів денної форми навчання не передбачені навчальним планом, а тому результат ПМК залежить від роботи над індивідуальними завданнями, модульного контролю та одного з вибіркових завдань, зазначених у картці самостійної роботи студента (розділ 6).

50 балів за практичну роботу студент отримує за відмінне володіння знаннями з дисципліни, відповідне виконання практичних завдань (п’ять практичних завдань) практичних завдань, висловлення власної стійкої позиції та доведення ефективності розроблених напрямів, належній презентації матеріалу.

40 балів студент отримує за правильне виконання завдань, але недостатнє обгрунтування і формулювання висновків. Далі від 30 до 0 відповідно до кількості і якості виконаних завдань.

40 балів за модульну роботу студент отримує за володіння системними та глибокими знаннями з дисципліни, активність та повні вичерпні відповіді за питаннями заняття. При цьому має бути показана здібність до аналітичного мислення, адаптації теоретичних питань до відповідних практичних ситуацій, проникнення у сутність основних категорій та понять дисципліни. При недотриманні цих вимог студент отримує нижчий бал (від 36 до 0) у даному напрямку оцінювання.

Модульна робота складається з чотирьох завдань. Кожне оцінюється максимум у 10 балів. Далі нижче за шкалою від 8 до 0.

Оцінка „10 балів” ставиться за умови, якщо студент дав правильну і вичерпну відповідь на поставлене запитання, при цьому показав високі знання понятійного апарату, спеціальної літератури, уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, понять, залежностей, явищ тощо; доповнив свою відповідь прикладами з господарської практики та статистичними даними.

Оцінка „8 балів” ставиться за умови, якщо студент у цілому відповів на поставлене запитання, але не спромігся переконливо аргументувати свою відповідь, припустив неточності і несуттєві помилки у відповідях.

Оцінка „6 балів” ставиться за умови розуміння основних понять і категорій, але обмеженому викладенні матеріалу, вміння аргументувати власну точку зору, відсутності достатнього маркетингового мислення.

Оцінка „0 балів” ставиться за умови, якщо студент дав неповну відповідь на поставлене запитання в загальних виразах, показав незадовільні знання понятійного апарату, нормативно-правових актів, спеціальної літератури, господарської практики, статистичної інформації або взагалі нічого не відповів на поставлене запитання.

10 балів” студент може отримати за високу якість підготовки вибіркового завдання, наведених у карті самостійної роботи або відповідно від 8 до 0 нижче за шкалою.

Максимально можлива кількість балів за результатами диференційованого заліку – 100 балів.

Порядок поточного оцінювання знань студентів вечірньої та заочної форми навчання

Для вечірньої форми навчання використовуються так і критерії оцінювання знань.

10 балів за першу модульну роботу студент отримує при глибоких і системних знаннях відповідних тем і вміння застосовувати їх у практичному спрямуванні.. Оцінюється якість знань, вміння їх адаптування до реалій сучасного ринку, вміння доводити свою точку зору, знання сучасних джерел інформації за тематикою дисципліни.

10 балів за другу модульну роботу студент отримує при різнобічних та системних занять навчально-програмного матеріалу, розуміння взаємозв’язку основних понять дисципліни та їх значення для фахової діяльності, вміння аналітично мислити та знаходити рішення у нестандартних ситуаціях.

При невиконанні даних вимог студент може отримати за модульні завдання нижчий бал, а саме від 8 до 0 в залежності від рівня продемонстрованих знань і вмінь.

24 бали студент отримує за умов систематичного відвідування занять, активної участі у них, належній якості знань та відмінному володінні знаннями з дисципліни. Дана кількість балів стосується звичайних практичних занять і завдань приблизно однакової якості.

Кожне заняття оцінюється максимум у три бали («3» - відмінно, «2» - добре, «3» - задовільно, «0» - незадовільно). Кількість занять дорівнює 8.

Оцінювання знань і роботи студента в аудиторії залежить від форми організації заняття і рівня знань студента.

При роботі в малих групах оцінюється робота усієї групи і якість виконаного завдання. Пропонується оцінювання роботи кожного учасника лідером групи, відповідно до чого виводиться загальний результат викладачем («3», «2», «1», «0»).

При індивідуальній роботі оцінюються знання і рівень підготовки кожного студента за аналогічною шкалою.

Окрім цього кожний студент виконує одне з вибіркових завдань підвищеного рівня складності, яке оцінюється максимум у 6 балів. При неналежному виконанні вказаного завдання воно оцінюється в 3 бали або 0 (високий, середній, низький рівень виконання).

Таким чином, протягом усіх практичних занять студент отримує максимум 30 балів.

Для заочної форми навчання поточний контроль здійснюється у письмовій формі за виконання модульної роботи та одного з вибіркових завдань. Варіанти тем індивідуальних робіт визначаються за порядковим номером студента у списку академічної групи.

Модульна робота оцінюється максимум у 10 балів. Студентам пропонуються два завдання, кожне з яких оцінюється в 10, 8, 6 або 0 балів.

Вибіркові завдання, що представлені у карті самостійної роботи, оцінюються максимум у 10 балів за шкалою 10, 8, 6, 0.

В результаті студент може отримати максимум 20 балів за результатами поточного контролю і 100 можливих балів за результатами іспиту.

Соседние файлы в папке Discipline_mag_pr