Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
voprosy_gp_111-132.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
114.06 Кб
Скачать
  1. Відповідальність за порушення законодавства про державну реєстрацію, ліцензування та квотування.

ГК оперує терміном «засоби регулюючого впливу», щоправда не даючи його визначення, а лише наголошуючи, що вони застосовуються державою для реалізації економічної політики, виконання цільових економічних та інших програм і програм економічного й соціального розвитку. Основними засобами регулюю­чого впливу держави на суб’єктів господарювання відповідно до ст. 12 ГК є:

державне замовлення, державне завдання;

ліцензування, патентування і квотування;

сертифікація та стандартизація;

застосування нормативів та лімітів;

регулювання цін і тарифів;

надання інвестиційних, податкових та інших пільг;

надання дотацій, компенсацій, цільових інновацій та субсидій.

Загальні положення щодо ліцензування містяться у ЦК України (ч. 3 ст. 91), у ГК України (ст.14; ч. 3 ст. 43; ч. 6 ст. 128), базовим документом, що регулює ліцензування є Закон України від 1 червня 2000 р. «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», який визначає види господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, порядок їх ліцензування, встановлює державний контроль у сфері ліцензування, відповідальність суб'єктів господарювання та органів ліцензування за порушення законодавства у сфері ліцензування.

ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»

Стаття 53. Відповідальність у сфері державної реєстрації

1. Державні реєстратори за порушення законодавства у сфері державної реєстрації несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність у порядку, встановленому законом.

2. Дії або бездіяльність державного реєстратора, посадових осіб органів державної податкової служби, Пенсійного фонду України можуть бути оскаржені до суду у порядку, встановленому законом.

{ Частина друга статті 53 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3384-VI ( 3384-17 ) від 19.05.2011 }

3. Шкода, що заподіяна державним реєстратором фізичним чи юридичним особам під час виконання своїх обов'язків, підлягає відшкодуванню за рахунок держави у порядку, встановленому законом. { Частина третя статті 53 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3575-IV ( 3575-15 ) від 16.03.2006 }

4. Особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, які подаються державному реєстратору, завідомо неправдивих відомостей, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, несуть відповідальність, встановлену законом. { Статтю 53 доповнено частиною четвертою згідно із Законом N 3575-IV ( 3575-15 ) від 16.03.2006 }

Квотува́ння — це встановлення державними органами відповідно до чинного законодавства, міжнародного права та різних міжнародних актів, угод обмежень щодо виробництва товарів, міжрегіональних товарних або фінансових операцій, експортно-імпортних поставок. Застосовується як засіб регулювання обсягів виробництва окремих видів товарів, а також регламентаціїзовнішньоекономічної діяльності.

Також це встановлення певних розмірів (меж) змін вартості валютцінних паперів на біржах.

Розрізняють квоти:

  • Квоти спеціальні

  • Квоти компенсаційні

  • Квоти антидемпінгові

  • Квоти на видобуток корисних копалин

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]