Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
реферат инт. техн..docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
39.94 Кб
Скачать

Висновки

Електронні платіжні системи (Інтернет-гроші) - це фактично електронний еквівалент звичайних грошей, які використовуються при розрахунках між покупцем і продавцем.

Електронні гроші дозволяють зручно проводити розрахунки, не замислюючись про курси валют, черги в банківських касах, час перерахування грошей та інше.

Виникнення таких електронних платіжних систем зумовило те, що електронна комерція в світі стала набирати значних обертів, а розрахунки кредитними картками стали небезпечними та повільними. Швидкість оборотності електронних грошей є найвищою на сьогоднішній день.

Електронні гроші, є грошима, випущеними під забезпечення реальними грошима.

Поточна ситуація на ринку електронних платіжних систем не передбачає будь-яких серйозних змін в доступному для огляду майбутньому. Можна з упевненістю передбачити продовження стабільного зростання обігу його ключових гравців і підвищення популярності віртуальних розрахунків серед користувачів Мережі. Природно, не можна виключати можливості виходу на вітчизняний ринок нових гравців - як стартапів, так і великих закордонних компаній.

Розвиток електронних грошей неминуче поставить питання про створення єдиної загальносвітової валюти з єдиним емісійним центром. При цьому може змінитися роль центральних емісійних банків.

Електронні гроші відіграють важливу роль, як в сучасних грошових системах, так і в грошових системах майбутнього. При цьому з розвитком електронних грошей сутність грошей не змінюється; змінюється тільки їх форма.

Список використаної літератури

  1. Банки та банківські операції. Під редакцією Жукова Є.Ф. - М.: Банки і біржі, 1997.

  2. Стаття "Електронні гроші". Вікіпедія: вільна енциклопедія Електронний ресурс // URL: http://uk.wikipedia.org (дата звернення: 16.04.2011 р.)

  3. Махаєва О.О. Електронні гроші в Європі та Україні // Вісник НБУ. – 2004. – №9.

  4. Економічна теорія: Допомога для преподават., аспірантів і стажеров/ Н.И. Базильов, С.П. Гурко, М.Н. Базильова і др.; Під ред. Н.И. Базильова, С.П. Гурко. - 2-е видавництво, стереотип. - Мн.: Інтерпрессервіс; Екоперспектіва, 2002. - 637 з.

  5. Гордієнко І.В. Інформаційні системи і технології в менеджменті: навч-метод, посібник для самост. вивч. дисц. / І.В.Гордієнко. - 2-ге вид., перероб. і доп. - К. : КНЕУ, 2003. - 259 с.

  6. Інформаційні системи в менеджменті: навч. посібник / А.Є.Батюк та ін.; МОН України, Нац. ун-т «Львівська політехніка». - Лв. : Інтелект-Захід, 2004. -517 с.

  7. Інформаційні системи і технології в економіці: посібник для студентів вищих навч. закладів / за ред. В.С.Пономаренка. - К. : Вид. центр «Академія», 2002. - 242 с.

  8. Фінанси. Грошовий обіг. Кредит. Підручник під редакцією Дробозиной Л.А. .- М.: 2000.