Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
умк7.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
900.92 Кб
Скачать

Стратегічна мета bnp Paribas

1) Банк входить в першу п’ятірку найбільших банків світу (за показниками капіталу, активам, кредитному портфелю) і дотримуючись своєї стратегії прагне стати основним універсальним операційним Банком для своїх клієнтів. 2) Стратегія Банку направлена на утримання лідерських позицій на ринку банківських послуг в Європі та розширення діяльності на ринках Латинської Америки та Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Отже, першочерговими стратегічними цілями Банку є зміцнення своїх позицій на світовому ринку як провідного Банку, який надає широкий спектр якісних фінансових послуг, подальший розвиток у сфері роздрібного бізнесу, споживчого кредитування.

Головні напрямки стратегічного розвитку Банку визначені як такі:

1) Лояльність та інтенсифікація. Банк має амбіційні плани щодо збільшення своєї клієнтської бази, але перш за все, Банк цінує кожного клієнта, існуючого чи нового, і наступні декілька років ставить собі за мету стати основним міжнародним банком для клієнтів. Для того, щоб зробити свої послуги більш доступними, швидкими та зручними для клієнтів, Банк планує змінити операційну модель обслуговування клієнтів, змінити типи відділень та запропонувати комплексні рішення для клієнтів.

2) Трансформація внутрішніх процесів. Банк планує зосередитись на оптимізації існуючих процесів заради покращення обслуговування клієнтів та зниження витрат. У роздрібному бізнесі оптимізація передбачає впровадження однієї позиції, що об’єднає у собі функції і касира і операціоніста. Це надасть можливість зменшити черги у відділеннях та зробити доступ до послуг доступнішим та швидшим.

3) Організація та оптимізація мережі відділень. Банк планує оптимізувати організацію управлінням мережею відділень з метою більш ефективної та гнучкої реалізації внутрішніх процесів.

4) Ризик-менеджмент та стягнення боргів. Зосередження на реструктуризації поганих кредитів, на їх продажі, а також на поверненні боргів. Банк пропонуватиме клієнтам прогресивні програми добровільної реалізації заставного майна. Гнучкий підхід з метою уникнення судових процедур стане пріоритетом.

5) Персонал. Фокусування уваги на створенні максимально сприятливих умов для розвитку та самореалізації всіх співробітників Банку. В 2010 році було розпочато реалізацію Глобальної Програми Розвитку Талантів, завдяки якій низка співробітників Банку мала змогу розпочати програму навчання у Франції, у складі мультинаціональних груп, до яких входять представники різних національностей з країн, де представлена BNP Group.

Швидкий розвиток Банку за рахунок придбань інших банківських структур з 2000 року, призвело до формування фрагментарної мережі місцевих фінансових установ з 45 брендами у 85 країнах світу. З 2010 року Банк запустив рекламну компанію під лозунгом «Банк для світу, що змінюється», підґрунтям якої є раціоналізація операцій, яка сприятиме більшій економії ресурсів та підвищенню глобальної впізнаваності бренду.

Оцінка ефективності корпоративної та конкурентної стратегій підприємства

Інноваційна традиція

Щодо ринку банківських Західної Європи, Франція має найвищий прогнозований ріст М-комерції протягом 2011-2016 рр. (16,5 млрд. дол.). Запровадження такої пілотної програми у сфері М-комерції в країнах Бенілюксу та Італії могла б стати основою для аналогічного росту в даних країнах протягом прогнозованого періоду.

Вихід на ринок Східної Європи

Придбання Fortis для Банку означає більш міцну присутність на ринках Північної Африки та Східної Європи. Спираючись на дане придбання з додатковими інвестиціями, дозволить Банку сформувати більш збалансований роздрібний портфель в розвинутих країнах та країнах, що розвиваються. Взаємопов’язаність основних ринків несе небезпеку для Банку отримання битків за рахунок відновлення рецесії в Європі. Зокрема, інвестиції в Туреччину та Польщу забезпечить Банку довгострокову безпеку діяльності

Скорочення суверенного боргу

Реструктуризація боргу Греції проілюст-рувала вплив Банку на ринки периферійних країн

Reducing sovereign debt

Consolidation efforts

 The Greece debt restructuring illustrated the bank’s exposure to European peripheral countries and there could be greater losses to come if this continues. With contracted economic performance for the EU over the forecast period, BNP Paribas should not only look to build its emerging market retail banking network but to reduce its developed world exposure in the event of a renewed recession.

 There are few institutions larger than BNP by total assets and range of financial services offered. Traditionally this would be an advantage for the bank, however, the shear size of the bank makes it more difficult for structural change and limits the mobility of the bank on the international level. Additionally the complexity restricts the speed at which the new executive leadership can develop expertise and knowledge of each division.

Сокращение государственного долга

Консолидация усилий

 реструктуризации долга Греции проиллюстрировать воздействие банка на европейских периферийных стран и не может быть большим потерям прийти, если это продолжается. С контракту экономические показатели для ЕС в течение прогнозируемого периода, BNP Paribas должна не только выглядеть строить свою развивающемся рынке розничных банковских сетей, но и уменьшить его воздействие развитого мира в случае возобновления рецессии.

 Есть несколько учреждений больше, чем BNP по величине активов и спектр финансовых услуг. Традиционно это будет преимуществом для банка, однако, сдвиг размер банка делает его более трудным для структурных изменений и ограничивает подвижность банка на международном уровне. Кроме того, сложность ограничивает скорость, с которой новое руководство исполнительной власти могут накапливать опыт и знания каждого подразделения.

  • ;

  • пропозиції щодо удосконалення системи стратегічного менеджменту.

http://www.cfin.ru/press/practical/2001-10/02.shtml

51

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]