Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Organizatsiya_ozdorovchoyi_roboti_v_SMG / 3 - Глосар_й

.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
21.03.2015
Размер:
19.83 Кб
Скачать
  1. СЛОВНИК ТЕРМІНІВ ДО КУРСУ

    1. “Організація оздоровчої роботи

    2. у спеціальній медичній групі”

Спеціальна медична група це група до якої належать діти зі значними відхиленнями в стані здоров'я, яким протипоказані значні фізичні навантаження. Ці відхилення можуть бути постійного або тимчасового характеру (наприклад, після перенесення захворювання). З учнями спеціальної групи проводять заняття за спеціальною програмою. Цим дітям необхідні заняття лікувальною фізкультурою.

Підготовча медична група – це група, що складають учні, які мають незначні відхилення у фізичному розвитку і стані здоров'я та недостатньо фізично підготовлені. Вони навчаються разом із дітьми основної групи за загальною програмою з фізкультури. Для дітей підготовчої групи застосовують певні обмеження навантажень і більш поступове засвоєння нових рухових умінь і навичок, особливо пов'язаних з високими фізичними навантаженнями.

Основна медична група група до якої належать діти без відхилень у стані здоров'я або з незначними відхиленнями, але з достатньою фізичною підготовленістю. Учні основної групи займаються за програмами з фізичної культури в повному обсязі, можуть бути членами спортивних секцій, фізкультурних гуртків, брати участь у змаганнях.

Фізична культура – це части­на загальнолюдської культури, яка являє собою всю сукупність до­сягнень суспільства в створенні і раціональному використанні спе­ціальних засобів, методів і умов, спрямованих на фізичне вдоскона­лення людини, зміцнення її здоров’я, підвищення працездатності. Фізична культура особистості відображає її освіченість, фізич­ну підготовленість і досконалість, які досягнуті на основі вико­ристання засобів фізичного виховання.

Оздоровча робота – це система заходів, яка направлена на оздоровлення організму дитини за рахунок використання лікувальної фізичної культури, оздоровчих методик.

Фізичне здоров’яце динамічний стан, що характеризується резервом функцій органів і систем і є основою виконання людиною своїх біологічних і соціальних функцій.

Фізичний станзгідно визначенню міжнародного комітету по стандартизації тестів, характеризує особу людини, стан здоров’я, статуру і конституцію, функціональні можливості організму, фізичну працездатність і підготовленість. Показниками фізичного стану є: рівень максимального споживання кисню, рівень максимальної фізичної працездатності, параметри діяльності функціональних систем організму, морфологічного і психічного статусу, фізичної підготовленості, стани здоров’я. У здорових і практично здорових дітей виділяють 4 – 5 рівнів фізичного стану (низький рівень, нижче середнього, середній, вище середнього, високий).

Фізичний розвиток – звичайний процес вікових змін морфологічних та функціональних ознак організму, який обумовлений спадковими факторами та конкретними умовами зовнішнього середовища.

Соседние файлы в папке Organizatsiya_ozdorovchoyi_roboti_v_SMG