Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

4kurs / Регламент ПМК 1, 4 курс 2012-2013 (укр)

.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
45.57 Кб
Скачать

«Затверджую»

Проректор з науково-педагогічної роботи

член-кор. HАМН України,

професор О.П. Яворовський

2013 р.

Регламент підсумкового модульного контролю модулю №1

«Основи внутрішньої медицини» для студентів 4 курсу

медичного факультету №2

Підсумковий модульний контроль здійснюється по завершенню вивчення навчальної програми модуля 1: «Основи внутрішньої медицини (ендокринологія, гастроентерологія, пульмонологія, гематологія)» і проводиться на останньому занятті модуля.

До підсумкового модульного контролю допускаються студенти, які відвідували всі аудиторні заняття, передбачені програмою для модуля 1 «Основи внутрішньої медицини (ендокринологія, гастроентерологія, пульмонологія, гематологія)», захистили історії хвороб (3) і набрали кількість балів за поточну успішність не менше мінімальної.

Мінімальна кількість балів для допуску до підсумкового модульного контролю становить 58 балів.

Максимальна кількість балів, яку студент може набрати при складанні підсумкового модульного контролю складає 80 балів. Підсумковий модульний контроль зараховується студенту, якщо він набрав не менше ніж 58 балів.

Підсумковий модульний контроль складається з трьох основних частин:

  1. контроль виробничих функцій: типових задач, діяльності та умінь.

  2. тестовий контроль;

  3. безпосередня робота з хворими із захворюваннями згідно ОКХ;

Перша частина підсумкового модульного контролю

Контроль виробничих функцій, типових задач, діяльності та умінь. Перша частина підсумкового модульного контролю складається з двох етапів

1а етап. Інтерпретація результатів лабораторних і інструментальних методів дослідження (див. «Обов’язкові знання та вміння студентів 4 курсу»).

На цьому етапі кожний студент отримує 6 результатів лабораторних і інструментальних методів дослідження (у тому числі, обов’язково рентгенограму, загальний аналіз крові та сечі.

1б етап. Надання допомоги при невідкладних станах.

Проводять контроль вміння надавати допомогу при одному з невідкладних станів, який вказаний у «Обов’язкових знаннях та вміннях студентів 4 курсу».

Оцінювання третьої частини підсумкового-модульного контролю

Оцінювання 1а етапу.

Максимальна оцінка етапу складає 12 балів. Трактування кожного аналізу (результату додаткових методів дослідження) студентом оцінюють балами «1», «0,5» та «0» (виконано, виконано не повністю, не виконано). Оцінку (у 5-ти бальній системі) за 1а частину підсумкового модульного контролю визначають як середньоарифметичну результатів трактування 6 результатів досліджень, помножену на коефіцієнт 5, яку округляють до цілої величини. Оцінку 1а етапу у балах визначають, як середньоарифметичну трактування усіх результатів досліджень, помножену на коефіцієнт 12.

Оцінювання 1 б етапу.

Максимальна оцінка етапу складає 8 балів. Надання допомоги при невідкладних станах оцінюють балами «1», «0,5», «0» (виконано, виконано не повністю, не виконано). Оцінку за 1б етап (у 5-ти бальній системі) за 1б етап визначають шляхом множення отриманого балу на коефіцієнт 5, який округляють до цілої величини. Оцінку у балах вираховують шляхом множення отриманого балу на коефіцієнт 8.

Друга частина підсумкового модульного контролю.

Тестовий контроль

Завданнями тестового контролю є контроль знань та умінь студентів і підготовка до складання ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок-2». Тестовий контроль включає 50 тестових завдань , кожне з яких є конкретною клінічною ситуацією, запитання до неї та 5 варіантів відповідей, з яких необхідно вибрати 1 вірну. Запитання тестових завдань контролюють знання етіології, патогенезу, клінічних проявів, лікування, профілактики та прогнозу захворювань і відображають навчальну програму з «Внутрішньої медицини» на 4 курсі. Тривалість тестування – 50 хв.

Оцінювання другої частини підсумкового модульного контролю.

Максимальна оцінка цього етапу 25 балів, що складає 0,5 балів за вірну відповідь на 1 тестове завдання, невірно вирішене тестове завдання - 0 балів.

Третя частина підсумкового модульного контролю.

Третя частина підсумкового модульного контролю - безпосередня робота з хворими (перелік захворювань див. «Обов’язкові знання та вміння студентів 4 курсу») з демонстрацією практичних навичок, постановкою і формулюванням діагнозу (письмово), складанням індивідуального плану обстеження для уточнення діагнозу (письмово), оформлення листа призначень (письмово), який включає медикаментозне і немедикаментозне лікування.

Студент повинен обґрунтувати поставлений хворому діагноз, призначене обстеження та лікування, визначити рекомендації з вторинної профілактики.

Оцінювання третьої частини підсумкового модульного контролю.

Максимальна оцінка цього етапу 35 балів. Оцінювання проводиться на підставі балів, зафіксованих в індивідуальних Протоколах проведення та оцінювання підсумкового модульного контролю.

Виконання типових завдань діяльності та умінь, що перевіряються при безпосередній роботі з хворим, оцінюються балами «1» , «0,5» та «0» (виконано, виконано не повністю, не виконано). Бали виносяться у відповідну частину індивідуальних протоколів проведення та оцінювання підсумкового модульного контролю.

Оцінку (у 5-ти бальній системі) за 3-тю частину підсумкового модульного контролю визначають як середньоарифметичну усіх пунктів протоколу, помножену на коефіцієнт 5, яку округляють до цілої величини. Оцінку цього етапу у балах визначають, як середньоарифметичну усіх пунктів протоколу, помножену на коефіцієнт 35.

Загальний бал за складання підсумкового-модульного контролю визначається як сума балів всіх складових частин підсумкового-модульного контролю.

Зав. кафедри внутрішньої медицини №2

член-кор. HАМН України, д.мед.н.,

професор К.М. Амосова