Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
gosi_-_kopia.docx
Скачиваний:
36
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
155.67 Кб
Скачать

35.Об’єктно-орієнтований підхід до проектування інформаційних систем. Мова uml. Середовище візуального моделювання Rational Rose. Діаграми uml для створення моделі предметної галузі.

Об'єктно-орієнтоване проектування - це методологія проектування, що з'єднує в собі процес об'єктної декомпозиції і прийоми подання логічної і фізичної, а також статичної та динамічної моделей проектованої системи. UML реалізує об'єктно-орієнтований підхід до розробки складних систем наступними засобами: 1) програмна система представляється у вигляді безлічі самостійних сутностей, що взаємодіють один з одним. 2) клас - це група сутностей, що володіють подібними властивостями, а саме, даними і поведінкою.; 3) Дані правила визначають спосіб взаємодії з оточенням, і приховують деталі реалізації, іншими словами - дані і методи інкапсульовані в об'єкті, 4) під поведінкою об'єкта в UML розуміються будь-які правила взаємодії об'єкта з зовнішнім світом і з даними самого об'єкта; 5) процес поділу сутностей на класи і побудова загальної класифікації здійснюються за допомогою механізму успадкування та поліморфізму; 6) успадкування - це відношення, що визначає рівень ієрархії конкретного класу в дереві класів , і говорить про те, що нащадки конкретного класу є різновидом класу-батька. 7) поліморфізм - стосується перевизначення поведінки об'єктів. В UML для опису поліморфізму вводяться поняття операції та методу. 8) для зручності ієрархічного подання великих систем класа можна об'єднувати в групи або використовувати модульний підхід при проектуванні. В процесі розробки система представляється у вигляді об'єднання кількох проекцій, кожна з яких описує певний аспект розроблюваної системи, а разом вони визначають систему у всій її повноті. Ці проекції представляються в UML наступними діаграмами: 1) діаграми класів 2) діаграми варіантів використання. Діаграми взаємодії поділяються на діаграми послідовності і кооперативні діаграми. 3). діаграми послідовності 4) кооперативні діаграми. 5) діаграми станів 6) діаграми діяльностей. 7) діаграми реалізації 8) компонентні діаграми 9) діаграми розміщення. Діаграми варіантів використання є графічним представленням взаємодії користувача і комп'ютерної системи, в нашому випадку комп'ютерної моделі. У діаграмі варіантів використання значущими є наступні зв'язку: 1) комунікація 2) розширення3) використання.

36.Концепція та загальні поняття системи «1с:Підприємство».

1С:Підприємство є універсальною системою автоматизації діяльності підприємства.

Робоча система «1С:Підприємство» при будь-кому наборі компонент має таку структуру:

1)Базові компоненти, які розроблено безпосередньо фірмою «1С» та покладено в основну всієї системи;

2)Конфігурація, створена фірмою «1С», та орієнтована на завдання обліку на конкурентному підприємстві;

3)Інформаційна база, що наповнюється користувачами під час поточної облікової роботи.

Програма має однокористувацьку та мереживу версії.

«1С:Підприємство 7.7» - у мережевій версії режим застосовується при роботі кількох бухгалтерів з однією базою даних. Використовується для введення господарських операцій бухгалтером у випадку використання однокористувацьку версії.

«1С:Підприємство-Монопольно» - використовується тільки в мережевій версії програми, призначеній для запуску програми в одно користувацькому режимі. Використовується головним бухгалтером для розрахунку підсумків або для зміни робочого періоду.

«Конфігуратор» - призначений для налагодження програми – для зміни структури даних (налагодження аналітичного обліку, створення форм документів та звітів і програмування алгоритмів облікових розрахунків). «Відладчик» - призначений для пошуку та усунення помилок при роботі певної конфігурації програми . Використовується програмістами.

«Монітор» - призначений для здійснення контролю дії користувачів щодо зміни облікових даних або параметрів налагодження, які фіксуються і запам’ятовуються програмою.

В систему 1С:Підприємство входять такі об'єкти як: Довідники, Документи, Журнали, Звіти. Функціонування системи ділиться на два процеси – конфігурування (опис моделі предметної області коштами системи) і виконання (обробку даних предметної області).

Результатом конфігурування є конфігурація, що являє собою модель предметної області. При конфігуруванні максимально використаються візуальні засоби настроювання, а для опису специфічних алгоритмів використаються язикові (програмні) засоби.

Видом субконто називається множина однотипних об’єктів, яка використовується для організації багаторівневого аналітичного обліку на підприємстві .

Субконто — це набір значень, які використовуються для ведення аналітичного обліку за певним бухгалтерським рахунком.

Операція може містити кілька проводок. Проводки не існують окремо від операцій. Кожна проводка належить однієї й тільки одній операції. Операція, у свою чергу, завжди належить документу, причому в документа може бути тільки одна операція.

  1. Характеристика середовищ передачі даних.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]