Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Третья версия ответов на гос.docx
Скачиваний:
119
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
289.31 Кб
Скачать

1. Пр-як форма соц. Комунікації:осн ф-ції та різновиди.

“Паблік рілейшнз” в перекладі з англ означає “суспільні зв’язки”, “розповідь для публіки”, “суспільні відносини”, “вивчення і формування громадської думки”. Безліч тлумачень. « PR - комун діяльність, направлена на формування і підтримку гармонійних і доброзичливих відносин між установою і громадськістю на основі цілеспрямованої, оперативної, правдивої і достатньої інформації. Це мистецтво і наука досягнення гармонії за допомогою взаєморозуміння, заснованого на правді і повній інформованості. PR - незалежна громадська думка, що склалася в результаті діяльності Вашої фірми, її реклами і добродійних заходів». Це самостійна функція менеджменту по встановленню і підтримці комунікацій між організацією і її громадськістю».

PR включає в себе наступні види діяльності: Планування програми - аналіз проблем і можливостей, визначення цілей. Написання й редагування (звіти акціонерів, річні звіти, прес-релізи, сценарії відеороликів, статті, замітки, виступи, інформаційні бюлетені); Стосунки з мас-медіа;

Функции PR1. Ведет планируемую и постоянную работу как часть менеджмента. 2. Имеет дело со взаимоотношениями между организацией и общественностью. 3. Ведет мониторинг сознания, мнений, отношений и поведения как внутри, так и вне организации.

4. Анализирует влияние политики, процедур и действий на общественность.

5. Модифицирует элементы политики, процедуры и действия, когда они входят в конфликт с интересами общественности и жизнью организации.

6. Консультирует введение новых приемов политики, процедур и действий, которые взаимозависимы от организаций и общественности.

7. Устанавливает и поддерживает двусторонние отношения между организацией и общественностью.

8. Производит спец изменения во мнениях, отношениях и поведении внутри и вне организации.

9. Воздействуют на новые и/или поддерживаемые отношения между организацией и общественностью.

2.Етика пр і соц відповідальність

У сфері ПР існує Кодекс проф поведінки та етики Міжнародної асоціації ПР. К. прийнятий у 1961 р. і є обов’язковим для членів асоціації.

Кодекс професійної поведінки

А.Особиста і професійна чесність

Дотримання високих моральних норм і підтримку хорошої репутації. Під проф чесністю розуміється дотримання Конституції, правил цього кодексу.

Б. Стосунки з клієнтами і співробітниками.

1Підтримувати чесні стосунки з клієнтами і співробітниками, колишніми і нинішніми.

2. член не повинен представляти інтереси однієї зі сторін, що конфліктують та суперечать, без згоди усіх заінтересованих сторін

3. Член зобов’язаний зберегти в таємниці конфіденційну інф.

4. Член не повинен користуватися методами, які принижують гідність клієнтів або роботодавців іншого члена.

5. При виконанні замовлень клієнта або роботодавця член організації не повинен брати винагороди ні від кого іншого, крім як від клієнта чи роботодавця..

6. Член організації не повинен пропонувати потенційному клієнтові чи роботодавцю, щоб його гонорар залежав від певних результатів.

В. Відносини з громадськістю і ЗМІ

1. Член організації - здійснювати свою проф. діяльність відповідно до інтересів сусп і з повною повагою до гідності особистості

2. не завдавати шкоди репутації ЗМІ.

3. Член не поширювати неправдиву інфч.4. Член зобов’язаний за будь-яких обставин надавати всебічну і правдиву інф про організацію, у які він працює.

Г. Стосунки з колегами

Афінський кодекс (прийнятий у травні 1965, зі змінами 68), Європ кодекс проф. поведінки у сфері ПР (Лісабонський кодекс).