Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dum.doc
Скачиваний:
87
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
1.08 Mб
Скачать

8. Прийом до коледжу проводиться зі спеціальностей:

п/п

Назва спеціальності

За рахунок коштів Державного бюджету на базі

За рахунок коштів відповідних юридичних або фізичних осіб на базі

базової загальної середньої освіти

повної загальної середньої освіти

повної загальної середньої освіти

базової загальної середньої освіти

1.

Комерційна діяльність

+

+

+

+

2.

Бухгалтерський облік

+

+

+

+

3.

Економіка підприємства

+

+

+

+

1

2

3

4

5

6

4.

Обслуговування комп'ютерних та інтелектуальних систем і мереж

+

+

+

+

5.

Програмування для електронно-обчислювальної техніки і автоматизованих систем

+

+

+

+

6.

Дизайн

+

+

+

+

7.

Облік і аудит

-

-

+

-

9. Прийом до Черкаського державного бізнес-коледжу здійснюється за особистою заявою громадян, на підставі результатів вступних випробувань, проведених з метою визначення можливості вступників засвоювати відповідні фахові навчальні програми. При наявності конкурсу забезпечується зарахування громадян, найбільш здатних і підготовлених до засвоєння освітніх програм відповідного ступеня підготовки, якщо інші умови не передбачені законодавством України.

Факт ознайомлення вступника з правилами прийому, наявністю ліцензій і посвідчення про державну акредитацію коледжу за обраним напрямом підготовки (спеціальністю) фіксується в заяві вступника і завіряється його особистим підписом.

10. Прийом документів на місця державного замовлення проводиться з 10 червня до 22 липня, вступні випробування на місця державного замовлення - з 23 липня, зарахування на конкурсній основі на місця державного замовлення проводиться до 31 липня.

Зарахування на місця, що фінансуються за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб, проводиться: до 30 серпня – вступників з повною загальною середньою освітою; до 31 липня – вступників з базовою загальною середньою освітою.

11. Вступники подають особисто заяву про вступ до коледжу, у якій вказують спеціальність. До заяви вступник додає:

- документ державного зразка про повну загальну середню освіту (документ про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень або документ про базову загальну середню освіту), за особистим вибором оригінал або його завірену ксерокопію (ксерокопія завіряється за оригіналом приймальною комісією коледжу або у встановленому порядку);

  • медичну довідку за формою 086-У,

  • шість фотокарток розміром 3 х 4 см.

Паспорт (свідоцтво про народження для осіб, які за віком не мають паспорта), військовий квиток (посвідчення про приписку до призовної дільниці), оригінал документа про освіту (при поданні його копії) вступник пред’являє особисто.

Інші документи можуть бути подані вступником, якщо він претендує на пільги, встановлені законодавством України або викликані обумовленими обмеженнями для вступу на навчання за відповідними напрямами підготовки (спеціальностями) встановленими законодавством України в терміни, визначені для подання документів.

Особи, які беруть участь у конкурсі щодо зарахування до кількох вищих навчальних закладів і визначилися з вступом до коледжу, у п’ятиденний термін після складання вступних випробувань та оголошення списку осіб, рекомендованих до зарахування на навчання за державним замовленням, зобов’язані подати оригінал документа про освіту до приймальної комісії коледжу. Оригінал документа про освіту зберігається у коледжі протягом усього терміну навчання. Особи, які в установлений термін (п’ять днів) не подали оригіналу документа про освіту, до коледжу, не зараховуються на навчання на місця державного замовлення.

Примітка.

До бакалаврату зі спеціальності “Облік і аудит” в 2002 році приймаються особи, які закінчили вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації за напрямом підготовки “Економіка і підприємництво” та отримали неповну вищу освіту. Крім зазначених вище документів, вступники подають диплом державного зразка освітньо-кваліфікаційного рівня “молодший спеціаліст” в оригіналі.

12. Прийом до коледжу незалежно від фінансування підготовки проводиться на конкурсній основі за результатами вступних випробувань.

Особи, які успішно витримали вступні випробування, зараховуються за кількістю набраних балів (суми оцінок за вступні випробування).

13. Перелік вступних випробувань до коледжу на місця державного замовлення:

13.1. Для абітурієнтів з базовою загальною середньою освітою на всі спеціальності, крім спеціальності “Дизайн”:

  • українська мова (диктант);

  • математика (письмово);

13.2. Для абітурієнтів з повною загальною середньою освітою на всі спеціальності, крім спеціальності "Дизайн":

  • українська мова (диктант);

  • математика (письмово).

13.3. Для абітурієнтів з повною або базовою загальною середньою освітою на спеціальність "Дизайн":

  • українська мова (диктант);

  • фахове випробування (малюнок, живопис, композиція).

Вступники, які не атестовані з української мови, складають конкурсний

іспит з російської мови (диктант).

14. Результати складання вступних випробувань з української або російської мови, математики, фахового випробування оцінюються за дванадцятибальною шкалою і вносяться до екзаменаційної відомості. Вступне випробування вважається складеним, якщо абітурієнт набрав не менше ніж 6 балів за дане випробування. Якщо абітурієнт набирає менше 6 балів, то йому виставляється оцінка “незадовільно”. Вступники, які отримали оцінку "незадовільно", не допускаються до складання інших вступних випробувань і не беруть участі в конкурсі.

При необхідності набрані бали за кожне випробування переводяться у чотирибальну систему за шкалою:

0-5 балів – “2”

6-8 балів – “3”

9-10 балів – “4”

11-12 балів – “5”

15. Всі випробування проводяться за навчальними програмами:

  • старшої загальноосвітньої школи (для вступників на базі 11 кл.);

  • основної загальноосвітньої школи (для вступників на базі 9 кл.).

16. Особи, які без поважних причин не з'явилися на вступні випробування у зазначений за розкладом час або одержали незадовільну оцінку, до участі в наступних випробуваннях не допускаються.

17. Вступні випробування на місця державного замовлення проводяться по потокам в такі терміни:

17.1. На базі базової загальної середньої освіти (9 класів):

17.1.1. Фахове випробування:

п/п

Назва спеціальності

№ потоку

Дата проведення

Час проведення

1.

Дизайн

І

ІІ

23.07.2002

23.07.2002

9.00

13.00

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]