Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dum.doc
Скачиваний:
88
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
1.08 Mб
Скачать

Міжнародні зв'язки і зовнішньоекономічна діяльність

49. Коледж здійснює міжнародне співробітництво та встановлює зовнішньоекономічні зв'язки із іноземними громадянами, закладами освіти, науковими установами, міжнародними організаціями, фондами, фірмами, громадськими організаціями світу шляхом:

- участі в міжнародних програмах розвитку співробітництва з навчальними закладами зарубіжних країн, встановлення зв’язків з партнерами-учасниками міжнародного співробітництва в сфері навчання в рамках прямого обміну на безвалютній та валютній основах;

- запрошення з-за кордону викладачів і фахівців для читання навчальних курсів;

- направлення в зарубіжні поїздки викладачів Коледжу та інших навчальних закладів у складі спеціалізованих туристичних груп, членів делегацій та робочих груп;

- розробки спільно з зарубіжними навчальними закладами методичних посібників, навчальних кіно- та відеофільмів, виконання наукових досліджень;

- стажування працівників та викладачів за кордоном та прийому за програмами Коледжу спеціалізованих навчальних груп на стажування (в тому числі на комерційній основі);

- участі в конкурсах на здобуття грантів для виконання наукових досліджень;

  • здійснення обміну послугами та товарами з зарубіжними партнерами.

Планування і фінансування діяльності Коледжу, майнові відносини

50. Матеріально-технічну базу та фінанси Коледжу складають основні фонди, оборотні кошти та інші матеріальні і фінансові цінності, вартість яких відображається на самостійному балансі.

Коледжу передаються засновником у користування та оперативне управління об'єкти права власності: будівельні споруди, машини, обладнання, транспортні засоби, засоби зв'язку, вироблена продукція, інтелектуальна власність, грошові кошти.

51. Коледж здійснює права користування і розпорядження відведеними йому земельними ділянками та переданим на баланс майном згідно з чинним законодавством України і цим статутом. Функції управління майном, яке закріплене за Коледжем, контролю за ефективністю його використання і зберігання, здійснюють органи виконавчої влади, яким він підпорядкований.

52. Відчуження майна, що закріплене за Коледжем, здійснюється за погодженням з органом управління майном у порядку, встановленому чинним законодавством. Одержані в результаті відчуження зазначеного майна кошти спрямовуються виключно на інвестиції Коледжу.

53. Збитки, завдані Коледжу внаслідок порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами і державними органами, відшкодовуються вищому закладу освіти за рішенням суду або арбітражного суду.

54. Фінансування Коледжу проводиться на нормативній основі за рахунок коштів відповідних бюджетів, коштів галузей господарства, підприємств та організацій, а також додаткових джерел фінансування:

  • грошових та майнових внесків Засновника;

  • дотації з місцевих бюджетів;

- коштів, одержаних за підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації кадрів відповідно до укладених договорів;

  • плати за надання додаткових освітніх послуг;

- коштів, одержаних за науково-дослідні, впроваджувальні, консалтингові та інші роботи, виконані на замовлення юридичних осіб та громадян;

  • доходів від надання в оренду приміщень, споруд, обладнання;

  • кредитів та позичок банків;

- дивідендів від цінних паперів та доходів від розміщення на депозитних вкладах тимчасово вільних позабюджетних коштів;

  • валютних надходжень;

- добровільних грошових внесків, матеріальних цінностей, отриманих від підприємств, установ, організацій, окремих громадян та інші кошти.

55. Оподаткування здійснюється відповідно до чинного законодавства України.

56. Оплата праці працівників Коледжу здійснюється відповідно до чинного законодавства України.

За високі творчі й виробничі досягнення залежно від особистого внеску кожного працівника встановлюються персональні надбавки: з бюджетної діяльності – не більше 15% посадового окладу, за рахунок платного навчання – без обмежень.

Персональні надбавки встановлюються директором Коледжу. Надбавки зменшуються або повністю відміняються в разі погіршення якості роботи.

Працівникам Коледжу встановлюються доплати за суміщення посад, розширення зон обслуговування, виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників в розмірі до 30% посадового окладу за рахунок економії заробітної плати відсутніх працівників. Доплати встановлюються за погодженням з профспілковим комітетом.

57. Директор має право надавати пільги з оплати за навчання студентам комерційних груп за погодженням з педагогічною радою Коледжу.

58. Коледж самостійно здійснює оперативний і бухгалтерський облік своєї роботи, веде статистичну звітність, подає відомості на вимогу органів, яким законодавством України надане право контролю за відповідними напрямками діяльності Коледжу.

Аудит фінансової діяльності Коледжу здійснюється згідно з чинним законодавством України.

59. Відносини Коледжу з іншими установами, організаціями, підприємствами і громадянами в усіх сферах діяльності здійснюються на основі договорів.

60. Питання соціального розвитку, включаючи поліпшення умов праці, життя та здоров'я, гарантії обов'язкового медичного страхування членів трудового колективу та їх сімей вирішуються відповідно до чинного законодавства та власних можливостей Коледжу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]