Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dum.doc
Скачиваний:
88
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
1.08 Mб
Скачать

Зразок:

ЗАТВЕРДЖЕНО

Міністерство освіти і науки України

Заступник міністра

___________М.Ф. Степко

"___"____________ 2000 р.

С Т А Т У Т

Черкаського державного

бізнес-коледжу

створений наказом Міністерства освіти і науки України

№ 412 від 29 серпня 2000 року,

заснований на державній формі власності

і підпорядкований Міністерству освіти і науки України

ПРИЙНЯТО

Загальними зборами

трудового колективу

від 31 серпня 2000 р.

Загальна частина

1. Даний Статут вищого закладу освіти розроблений відповідно до чинного законодавства України і є документом, який регламентує діяльність Черкаського державного бізнес-коледжу (далі – “Коледж”). Коледж створений наказом Міністерства освіти і науки України за № 412 від 29 серпня 2000 року.

2. Місцезнаходження Коледжу: 18028, м. Черкаси, вул. Енгельса, 243, тел. (0472) 64-10-00, факс (0472) 64-45-50, e-mail: cmc@cmc.uch.net.

3. Основними напрямами діяльності Коледжу є:

- підготовка згідно з державним замовленням і договірними зобов’язаннями фахівців різних освітньо-кваліфікаційних рівнів в галузі економіки, комерції та підприємництва, комп’ютерних наук та комп’ютерної інженерії, культури і мистецтва на базі повної та базової загальної середньої освіти згідно з наданими ліцензіями;

- підвищення кваліфікації, підготовка та перепідготовка кадрів згідно з наданими ліцензіями;

  • науково-дослідна робота;

- культурно-освітня, методична, видавнича, фінансово-господарська, виробничо-комерційна діяльність;

- міжнародне співробітництво;

  • благодійні дії.

З цією метою Коледж:

  • - організує профорієнтаційну роботу серед молоді і довузівську

підготовку для вступу до вищого навчального закладу;

- організує та проводить спільно з науковими установами, підприємствами, фірмами, вищими навчальними закладами країни, ближнього та дального зарубіжжя науково-практичні та науково-методичні конференції з питань наукових інтересів діяльності Коледжу;

- проводить організаційно-методичну роботу по наданню консультативної допомоги організаціям, підприємствам та об’єднанням; організує редакційно-видавничу та інформаційно-рекламну роботу, видає реферативні збірники, підручники, навчальні посібники, методичну літературу тощо.

4. Коледж здійснює свою діяльність відповідно до Конституції та законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших нормативно-правових актів і цього Статуту.

5. Коледж є юридичною особою, веде самостійний баланс, має рахунки в установах банків України, печатку із зображенням Державного Герба України і своїм найменуванням.

6. Коледж несе відповідальність за:

- дотримання вимог Законів України “Про освіту”, “Про мови в Україні” та інших законодавчих актів;

  • дотримання державних стандартів освіти;

  • забезпечення безпечних умов проведення освітньої діяльності;

- дотримання договірних зобов’язань з іншими суб’єктами освітньої, виробничої, наукової діяльності та громадянами, в тому числі за міжнародними угодами;

  • дотримання фінансової дисципліни та збереження державного майна;

  • соціальний захист учасників навчально-виховного процесу.

7. Акредитований з певних напрямів (спеціальностей) Коледж буде мати право видавати диплом про вищу освіту з цих напрямів (спеціальностей) за зразками, затвердженими Кабінетом Міністрів України.

8. Коледж самостійно приймає рішення та провадить діяльність в межах прав, передбачених Законом України "Про освіту", іншими законодавчими актами, Положенням про державний вищий заклад освіти, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 5 вересня 1996 р. за № 1074 та додаткових прав, наданих йому за результатами акредитації.

Втручання органів державного управління в навчальну, наукову, господарську та іншу діяльність Коледжу допускається лише у випадках, передбачених законодавством України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]