Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМА 1.doc
Скачиваний:
86
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Доповідна записка

Це службовий документ на імя керівника установи, організації, в якому описується певний факт, певна подія, повідомляється про виконання окремих завдань, службових доручень.

Доповідна записка містить такі реквізити:

1) посада, прізвище та ініціали керівника, якому подається доповідна записка;

2) зміст доповідної записки;

3) посада прізвище та ініціали особи, яка подає записку, її підпис;

4) дата складання записки.

Зміст доповідної записки повинен бути точним і лаконічним; найкраще поділити його на частини. У кінці подаються чітко сформульовані висновки й пропозиції. Доповідні записки пишуться від руки чи передруковуються.

Деканові фізико-математичного факультету доц. Кравчуку О.П.

Доповідна записка

10.10.96

Мовна культура - один з найважливіших показників нашої духовної культури. Усне й писемне мовлення кожної людини свідчить про рівень її освіченості, інтелігентності.

Щоб грамотно говорити й писати, потрібно передусім постійно вивчати рідну мову, постійно вдосконалювати знання, набуті в середній школі. Писемне мовлення студентів І курсу хибує численними відхиленнями від орфографічних і пунктуаційних норм української мови. Заняття з практичного курсу допомагають повторити й удосконалити наші знання з орфографії та пунктуації української мови, виробити навички грамотного письма. Значна частина занять з української мови зорієнтована на вдосконалення звязного мовлення. На жаль, таких занять лише дві години на тиждень. просимо деканат розглянути це питання і збільшити кількість тижневих годин на вивчення рідної мови. Адже мова - генетичний код нації, який поєднує минуле з сучасним, програмує майбутнє й забезпечує буття нації у вічності.

Студенти І курсу

фізико-математичного

факультету (підписи)

Доручення

Доручення - це письмове повноваження, за яким організація чи окрема особа надає право іншій особі від її імені здійснювати якісь юридичні чинності або отримувати матеріальні цінності.

Доручення видаються на розпорядження майном, отримання грошових і матеріальних цінностей. Вони поділяються на особисті та офіційні. Особисті доручення видаються окремими особами, які передають свої права іншим особам (право на отримання заробітної плати, поштового переказу та ін.).

Обовязковою умовою правомірності особистого доручення є наявність підпису службової особи і печатка установи, підприємства, яка засвідчує підпис довірителя (доручення, які видаються студентам, можуть засвідчуватись навчальним закладом).

В офіційному дорученні обовязково зазначаються:

1) назва організації, яка видає доручення;

2) номер доручення й дата видання;

3) посада, прізвище, імя, по батькові особи, якій видається доручення;

4) назва організації чи підприємства, від якого повинні бути отримані матеріальні цінності;

5) перелік цінностей із вказівкою на їх кількість та суму;

6) строк дії доручення;

7) зразок підпису особи, якій видано доручення;

8) назва документа, що посвідчує особу, отримувача цінностей (поспорт, посвідчення);

9) підписи службових осіб, які видали доручення;

10) печатка організації, що видала доручення.

Офіційні доручення можуть бути разовими, спеціальними і загальними.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]